Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

G Dinko ima problem nekonzistentnosti. Lijepo sam predložio u jeku rasprodaje dlkv da sve dionice dlkv koje ima poslaže na 410 kuna na prodaji. Tada se dlkv tržila po 415-420. A onda je iz tko zna kojih razloga odustao prodavati.

I šta sad? Dionica je na 360 kuna, a fond mu ima još 23 000 komada. Znači već je na zamjetnom gubitku, bolje da me poslušao i sve rasprodao, ionako mu to ne treba u portfelju koji je bar po dosadašnjem razvoju stanja ništ koristi za buduće korisnike mirovina.

Toliko o profesionalnom raspolaganju novcem i ulaganju. A to šta je netko član OMF AZ to je već njegov problem.

Ovo je jedan od vrhunskih primjera za hrvatski jal. Mislim da ste zavidni managerima AZ-a na uspješnoj operaciji prodaje dalekovoda. Povijest je pokazala da je prodaja dalekovoda bila odličan potez. Ta dionica nezaustavljivo gubi na vrijednosti, i da ste je vi rasprodali, mogli bi jeftinije dokupiti, ili se jednostavno prebaciti na perspektivnije strano tržište.

Naprotiv, da dalekovod nije rasprodan, sada bi se bilježio minus. Da je po mome, rasprodao bih dalekovod i sve građevinare do kraja, ali ovo je tržište preplitko za takve manevre. Nema kupnje ni za lijek. Za poteze poput prodaje dalekovoda je potrebna vizija i intuicija, potrebno je gledati unaprijed, i uzeti u obzir sve parametre. To naravno ne može svatko, pa se javlja zavist i jal, tako je uvijek bilo i tako će uvijek biti na ovim prostorima [bye]

Ne bih ja tako govorio o ZSE, ta i još jedna su mi donijele puno radosti u životu, a vrijeme je PROKLETA DIMENZIJA U KOJOJ SE PODMUKLO SKRIVAJU NAŠE BUDUĆNOSTI…

Pa kolega govorim o sadašnjem vremenu. Zarađivali smo mi prije i izgubili novce i opet ćemo ali trenutno je stanje takvo da se ne može drukčije nazvati nego kaljužom.
[/quote]

U redu, ali već mi je dosta pričanja samim sa sobom, ok?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Gle zelene drame vani ! To vam cijenjene kolege govori samo to da naši glavni igrači predvođeni Dinkecom i ekipom sličnih kilavaca nisu u stanju pogoditi ni ti osnovni trend u bjelome Svijeti pa da "upumpaju" bar desetak šupljih miliončića kuna i zadrže privid iluzije da se tu netko u nešto razumije.
Iz aviona se vidi da pojma nema te. [bye]

Kolega, jedino što se vidi iz aviona je vaša frustracija.
A g.Dinko Novoselac itekako zna pogoditi trend, on je to dokazao time da je većinu investicija AZ fonda u dionice prije nekoliko mjeseci prebacio upravo na svjetske burze i maknuo se iz ovog gliba i kaljuže na vrijeme.
To što ste vi ostali u blatu i htjeli bi da vas netko izvuče van, e to je već vaš problem.
[/quote]

Kaj st mu Vi advokat? Da imate i malo pojma o dionicama ne bi svakodnevno mijenjali nickove i davili tu pošten narod koji pokušava nešto zaraditi. Pošto već iz daleka umijem prepoznati tko ima dionice i trudi se nešto oko toga lijepo bi vas zamolio da me zaobilazite u tim vašim raspravama.
Destruktivaca mi je pun kufer.
[/quote]

Kolega verdi, žao mi je što ste se nakrcali dionicama u krivo vrijeme.Ja vam za to nisam kriv.
Tako je to kad se promaši trend. Onda su svi drugi krivi.
Pozdrav
[/quote]
Od kud Vi znate kad sam se ja nakrcao? Moj potfelj je vama SF. Jednostavno ne dopada mi se vaše pisanje, a ona sličica nicka još manje. To su dva razloga zbog kojih bi preskočio raspravu. Je li treba i treći ?!

who dares, wins

Vratit će se , dečki…..na rodnu grudu…kad zahladi u tuđini…..samo ih neće dočekati…nitko…
a roba u dućanu bit će vrednija…….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

U ovom trenutku je možda najpametnije rješenje prebacit lovu na neku stranu burzu. Samo razmišljam naglas vodeći se principima jednostavne matematike: nema likvidnosti nema rasta nema zarade.

U pravu ste. Svaki ozbiljniji investitor, uključujući i najjače hrvatske financijske institucije, odlazi na strana tržišta. Pogotovo se rasprodaju dionice prezaduženih i nelikvidnih građevinara, brodare rasprodaju članovi uprave i nadzornog odbora (atpl), Todorićeve firme su većinom prezadužene, loši fundamenti, znamo da će uskoro na bubanj itd. AZ dobro radi rasprodajući dalekovod, jer je jasno da cijeli građevinski sektor, koji je napuhan i precijenjen jednostavno mora pasti, a osim toga, sad može jeftinije kupiti dalekovod nego što je prodao, a isto vrijedi i za ostale građevinare, npr IGH.
Dakle definitivno je najbolje ugledati se na strategiju mirovinaca- reži i bježi u inozemstvo, trbuhom za kruhom. Tako se na ovim prostorima radi od pamtivijeka [bye]
[/quote]
Todorićeve firme će na bubanj? Vi ste u nekom rodu sa Fedy-om?
Šta je ovo danas?

who dares, wins

G Dinko ima problem nekonzistentnosti. Lijepo sam predložio u jeku rasprodaje dlkv da sve dionice dlkv koje ima poslaže na 410 kuna na prodaji. Tada se dlkv tržila po 415-420. A onda je iz tko zna kojih razloga odustao prodavati.

I šta sad? Dionica je na 360 kuna, a fond mu ima još 23 000 komada. Znači već je na zamjetnom gubitku, bolje da me poslušao i sve rasprodao, ionako mu to ne treba u portfelju koji je bar po dosadašnjem razvoju stanja ništ koristi za buduće korisnike mirovina.

Toliko o profesionalnom raspolaganju novcem i ulaganju. A to šta je netko član OMF AZ to je već njegov problem.

Ovo je jedan od vrhunskih primjera za hrvatski jal. Mislim da ste zavidni managerima AZ-a na uspješnoj operaciji prodaje dalekovoda. Povijest je pokazala da je prodaja dalekovoda bila odličan potez. Ta dionica nezaustavljivo gubi na vrijednosti, i da ste je vi rasprodali, mogli bi jeftinije dokupiti, ili se jednostavno prebaciti na perspektivnije strano tržište.

Naprotiv, da dalekovod nije rasprodan, sada bi se bilježio minus. Da je po mome, rasprodao bih dalekovod i sve građevinare do kraja, ali ovo je tržište preplitko za takve manevre. Nema kupnje ni za lijek. Za poteze poput prodaje dalekovoda je potrebna vizija i intuicija, potrebno je gledati unaprijed, i uzeti u obzir sve parametre. To naravno ne može svatko, pa se javlja zavist i jal, tako je uvijek bilo i tako će uvijek biti na ovim prostorima [bye]
[/quote]

Nemam uopće dlkv, imao ga kupljenog po 404 iz osmog mjeseca, pa proda, kupio i nešta po 370 i sitno i na kraju prodao po 400 skupa s Dinkom jer vidim da se s rogatim ne vrijedi bosti. Zarada sve skupa mala, al nema govora o minusu.

A Dinko za nekih 400-tinjak kuna prodao više tisuća komada kupljenih po četveroznamenkastim brojevima, i ostalo mu još enormnih 23 000 a cijena dlkv 360 kuna. Znači i spušio je gadno i još si srušio cijenu a ostao u dionicama. To ti je kao kad sam sebe nokautiraš i govoriš da te nitko do sad nije uspio ošamariti.

Znači kako god okreneš ispadne da sam bolji od g Dinka po ulaganju u dlkv. Za ostale ulagače ne znam i molim da me se stoga ne trpa u isti lonac s Dinkom i kompanijom. To je moj zaključak.

never surrender

Kapetani helikopterom napuštaju brod……a posadi ostala vesla usred oceana….

Tko će premostiti PONOR koji se raspuknuo između malih i prevarenih investitora i fondovske
bande koja je opustošila tržište kapitala….?

Inače da je po mome, i da sam dinklec, ja bi najprije platio par senzacionalističkih članaka ala jutarnji, napumpao dlkv u kratkom postupku na 700-800 kuna, tu održavao neko vrijeme cijenu i onda se polagano istresao s tih više tisuća komada po ostalima. Tako se to radi.

Znači, vidi se da dinklec nema taj krvoločni instinkt koji je nužan za dobru zaradu ( il barem dobro smanjivanje gubitka od promašene investicije ). A to šta bi eventualno radi toga patio neki mali ulagač to ionako odavno nikog ovdje ne smeta.

Prema tome, AZ OMF je izabrao katastrofalnu strategiju izlaska iz dionice i to ga je koštalo više milijuna kuna. To jest koštalo je buduće korisnike mirovina.

Al ni to nema nikakve veze. Samo hoću reć kako je netko uzaldno potrošio tuđe novce i kako nema pojma o trgovini na burzi i da ga ne treba zato veličat, iako to sve skupa ionako nije toliko bitno.

never surrender

Kapetani helikopterom napuštaju brod……a posadi ostala vesla usred oceana….

Tko će premostiti PONOR koji se raspuknuo između malih i prevarenih investitora i fondovske
bande koja je opustošila tržište kapitala….?

Neće biti nikakvog premoštenja, na nekom drugom mjestu u neko drugo vrijeme će se izgraditi novi most. A na ovo će se zaboravit.

never surrender

Peromadjar, a zakaj Dinko tak hitno rasprodaje Dalekovod…..zadesio ga je opet zločesti Propis…???

Ili mu je hitno potreban CASH-R-A? Ima negdje dokaz s kolikim minusom se likvidira Dalekovod….iz ovog cijenjenog AZ fonda…?….
onak, da me se ko investitora utješi, da nisam jedini talentirani ulagački promašaj…???

….gledam ovu našu iscrpljenu burzu zadnjih dana-tjedana i nevjerujem , a pitam se kako nazvat one koji vladaju njome…slaba je riječ mafija, možda bliža lopovi……a kao imamo nekakvo regulativno tijelo naziva HANF-a ili KLANFA sve jedno koja bi kao tribala nešto kao kontrolirat tržište , bi oni ali sprega sa ovima prije navedenim je velika…..i na šta se svodi KLANFA-ino djelovanje…na prozivanje negog malog ulagača koji je stavio stotinjak dvista dionica na bid ili ask i povukao , ali za regulativu to je rušenje tržišta……..i tako to ide dokle dok ne otmu sve…..i šta sada za koga tu ima posla pa za USKOK sigurno….oni još nisu zaglibili….papir svašta trpi a najviše vole podnešene prijave mogu bit i anonimne dužni su postupit…..malo DORH_u malo USKOK-u…..pa da vidimo…..

Gle zelene drame vani ! To vam cijenjene kolege govori samo to da naši glavni igrači predvođeni Dinkecom i ekipom sličnih kilavaca nisu u stanju pogoditi ni ti osnovni trend u bjelome Svijeti pa da "upumpaju" bar desetak šupljih miliončića kuna i zadrže privid iluzije da se tu netko u nešto razumije.
Iz aviona se vidi da pojma nema te. [bye]

Kolega, jedino što se vidi iz aviona je vaša frustracija.
A g.Dinko Novoselac itekako zna pogoditi trend, on je to dokazao time da je većinu investicija AZ fonda u dionice prije nekoliko mjeseci prebacio upravo na svjetske burze i maknuo se iz ovog gliba i kaljuže na vrijeme.
To što ste vi ostali u blatu i htjeli bi da vas netko izvuče van, e to je već vaš problem.

[/quote]

[/quote]

Bojim se da ne poznaješ odnose među mirovincima, to je strogo kontroliran odnos. Ne može si netko dozvoliti da mu konkurencija napumpa neku dionicu i samim time prinos pa da se okolo hvali, tipa ja pa ja.
Zato si je Dinko ostavio par desetaka tisuća komada Dalekovoda.

People do not get what they want or what they expect from the markets; they get what they deserve!

New Report

Close