Gle zelene drame vani ! To vam cijenjene kolege govori samo to da naši glavni igrači predvođeni Dinkecom i ekipom sličnih kilavaca nisu u stanju pogoditi ni ti osnovni trend u bjelome Svijeti pa da "upumpaju" bar desetak šupljih miliončića kuna i zadrže privid iluzije da se tu netko u nešto razumije.
Iz aviona se vidi da pojma nema te. [bye]
Kolega, jedino što se vidi iz aviona je vaša frustracija.
A g.Dinko Novoselac itekako zna pogoditi trend, on je to dokazao time da je većinu investicija AZ fonda u dionice prije nekoliko mjeseci prebacio upravo na svjetske burze i maknuo se iz ovog gliba i kaljuže na vrijeme.
To što ste vi ostali u blatu i htjeli bi da vas netko izvuče van, e to je već vaš problem.
Ne bih ja tako govorio o ZSE, ta i još jedna su mi donijele puno radosti u životu, a vrijeme je PROKLETA DIMENZIJA U KOJOJ SE PODMUKLO SKRIVAJU NAŠE BUDUĆNOSTI…
http://www.poslovni.hr/132745.aspx
Pazi Lola Ribar se povlači i daje "pravičnu" naknadu !
Koliko? 1kn?
Gle zelene drame vani ! To vam cijenjene kolege govori samo to da naši glavni igrači predvođeni Dinkecom i ekipom sličnih kilavaca nisu u stanju pogoditi ni ti osnovni trend u bjelome Svijeti pa da "upumpaju" bar desetak šupljih miliončića kuna i zadrže privid iluzije da se tu netko u nešto razumije.
Neovisno o tome šta ja mislim o našem tržištu kapitala i kakva su mi ulaganja, ravnajući se po svojim prognozama još od početka relija iz trećeg mjeseca vidim da bi ja definitivno bio bolji market maker za naše tržište od ovih kakve mi imamo, ako ih uopće imamo.
Stvarno su smješni sa svojim diktiranjima cijena, kao nekakva dječica koja se igraju u pijesku i misle da su njihove kule pravi pravcati Taj Mahal i da su pobrali svu pamet svijeta. Al to je njihova sramota.
Pretpostavljam da ako se nastavi ovakav aberantan smjer indeksa i niska likvidnost da nam ubrzo i burza ode u prodaju. A bilo bi i vrijeme, jer kako vrijeme odmiče ulagača sve manje i manje, sad se vidi da ni veliki ulagači ne trguju koliko su prije. Ne vidim ima li više smisla ikome trgovat ovdje. Kome uopće ovakva loša klima treba?
U ovom trenutku je možda najpametnije rješenje prebacit lovu na neku stranu burzu. Samo razmišljam naglas vodeći se principima jednostavne matematike: nema likvidnosti nema rasta nema zarade.
Ne bih ja tako govorio o ZSE, ta i još jedna su mi donijele puno radosti u životu, a vrijeme je PROKLETA DIMENZIJA U KOJOJ SE PODMUKLO SKRIVAJU NAŠE BUDUĆNOSTI…
Pa kolega govorim o sadašnjem vremenu. Zarađivali smo mi prije i izgubili novce i opet ćemo ali trenutno je stanje takvo da se ne može drukčije nazvati nego kaljužom.
Pa na Forumu se ulogiraju i Predstavnici ZSE……..pa na to su spali…kaj se moraju skrivati iza
karikatura, da bi obranili svoje Odluke i poteze u ovom prejadnom trgovanju……Pa, gdje su to
prebacili svoj mršavi kapital…..? Pokupovali su autsajderske dionice koje niko neće na
renomiranim burzama… ?…… Desetak milijunčića….. imaju tolko na cash poziciji ?
Koliko je sad zadnja struktura Mir. fondova ….70 % obveznice ….15 % dionice ili kak to sad ide…?
A ostatak na posudbu uz kamate???
A g.Dinko Novoselac itekako zna pogoditi trend, on je to dokazao time da je većinu investicija AZ fonda u dionice prije nekoliko mjeseci prebacio upravo na svjetske burze i maknuo se iz ovog gliba i kaljuže na vrijeme.
To što ste vi ostali u blatu i htjeli bi da vas netko izvuče van, e to je već vaš problem.
[/quote]
G Dinko ima problem nekonzistentnosti. Lijepo sam predložio u jeku rasprodaje dlkv da sve dionice dlkv koje ima poslaže na 410 kuna na prodaji. Tada se dlkv tržila po 415-420. A onda je iz tko zna kojih razloga odustao prodavati.
I šta sad? Dionica je na 360 kuna, a fond mu ima još 23 000 komada. Znači već je na zamjetnom gubitku, bolje da me poslušao i sve rasprodao, ionako mu to ne treba u portfelju koji je bar po dosadašnjem razvoju stanja ništ koristi za buduće korisnike mirovina.
Toliko o profesionalnom raspolaganju novcem i ulaganju. A to šta je netko član OMF AZ to je već njegov problem.
[/quote]
Kaj st mu Vi advokat? Da imate i malo pojma o dionicama ne bi svakodnevno mijenjali nickove i davili tu pošten narod koji pokušava nešto zaraditi. Pošto već iz daleka umijem prepoznati tko ima dionice i trudi se nešto oko toga lijepo bi vas zamolio da me zaobilazite u tim vašim raspravama.
Destruktivaca mi je pun kufer.
[/quote]
Kaj st mu Vi advokat? Da imate i malo pojma o dionicama ne bi svakodnevno mijenjali nickove i davili tu pošten narod koji pokušava nešto zaraditi. Pošto već iz daleka umijem prepoznati tko ima dionice i trudi se nešto oko toga lijepo bi vas zamolio da me zaobilazite u tim vašim raspravama.
Destruktivaca mi je pun kufer.
[/quote]
Kolega verdi, žao mi je što ste se nakrcali dionicama u krivo vrijeme.Ja vam za to nisam kriv.
Tako je to kad se promaši trend. Onda su svi drugi krivi.
Pozdrav
U ovom trenutku je možda najpametnije rješenje prebacit lovu na neku stranu burzu. Samo razmišljam naglas vodeći se principima jednostavne matematike: nema likvidnosti nema rasta nema zarade.
U pravu ste. Svaki ozbiljniji investitor, uključujući i najjače hrvatske financijske institucije, odlazi na strana tržišta. Pogotovo se rasprodaju dionice prezaduženih i nelikvidnih građevinara, brodare rasprodaju članovi uprave i nadzornog odbora (atpl), Todorićeve firme su većinom prezadužene, loši fundamenti, znamo da će uskoro na bubanj itd. AZ dobro radi rasprodajući dalekovod, jer je jasno da cijeli građevinski sektor, koji je napuhan i precijenjen jednostavno mora pasti, a osim toga, sad može jeftinije kupiti dalekovod nego što je prodao, a isto vrijedi i za ostale građevinare, npr IGH.
Dakle definitivno je najbolje ugledati se na strategiju mirovinaca- reži i bježi u inozemstvo, trbuhom za kruhom. Tako se na ovim prostorima radi od pamtivijeka [bye]
U svakom brokerskom društvu, fondu , ili društvu zaduženom za burzu….imaju dežurne
DVORSKE LUDE..koje imaju afiniteta za modernu tehnologiju i komunikacije na portalima….
Razmnoženi su ko muhe i samo zuje i lete…kontroliraju područje…. i obavještavaju
GAZDE ..o javnom mnjenju i komentarima oko raspoloženja za ulaganje i sentiment ulagača….
Kad je nekaj vruće, onda i GAZDE otvore portale pa komentiraju …….
Strpit ćemo se mi prodaje ZSE burze…..nije daleko ….
Možda bi majstori i kupovali ali im je ekipa namjestila Pravilnike i ostala ograničenja kako bi postali nemoćni. Istodobno ekipa još više ruši burzu, pravi paniku i tovari se jer nema još puno vremena. Na djelu je završni krug rasprodaje HR gospodarstva. "Kao slučajno" je bio doktorat sa podatcima dobivenim iz raznih fondova koji su očito još nekome poslužili. [lol]