Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da nismo banke prodali strancima sada bi drzava morala ukucavati milijarde kuna u njih.

Toliko o tome da su stranci lose.

A to da su visoke kamate na kredite.

Nisu, s obzirom koliko je rizika kod nas one su ok, a drzava ako zeli smanjiti kamate naka subvencionira pola.

Ionako je ta drzava i kriva sto se doslo do toga rizika..

Ovo sto je los HPB, HBOR je duplo gori..

Ma neš ti rizika u RH. Priče za naivne Hrvate. Pogledaj ostatak svijeta pa vidi što je rizik. Koliko znam u RH nije još propala ni jedna banka za razliku od ostatka svijeta gdje je taj tzv. rizik puno niži.

1998. 60 banaka
2009. 34 banke u Hrvatskoj

Just another day in paradise

Da nismo banke prodali strancima sada bi drzava morala ukucavati milijarde kuna u njih.

Toliko o tome da su stranci lose.

A to da su visoke kamate na kredite.

Nisu, s obzirom koliko je rizika kod nas one su ok, a drzava ako zeli smanjiti kamate naka subvencionira pola.

Ionako je ta drzava i kriva sto se doslo do toga rizika..

Ovo sto je los HPB, HBOR je duplo gori..

Ma neš ti rizika u RH. Priče za naivne Hrvate. Pogledaj ostatak svijeta pa vidi što je rizik. Koliko znam u RH nije još propala ni jedna banka za razliku od ostatka svijeta gdje je taj tzv. rizik puno niži.
[/quote]
Jedini rizik kod banaka je da li će imati 2 ili 4 milijarde dobiti na kraju godine, a ovi iz HPB-a, zaista nemam komentara, to je stvarno umjetnost napraviti toliki minus u ovo vrijeme, mislim da je kod njih prisutna neka gadna kemija, bit će za par godina i objavljena.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Rohatinski: Tih 87 posto je utvrđeno zakonima koje je donio Sabor, a kao što ih je donio, tako ih može i promijeniti, ako za to ima razloga. Nemojte me pitati na koje točno stavke mislim, jer bi to zadiralo u sferu rada Vlade, u koju ja, niti imam ovlasti, niti želim ulaziti.

http://seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/rohatinski-interesne-skupine-u-hdz-u-koce-promjene,61110.html

Hoće li danas kupovati i ovi koji su u depresiji??

Mislim da je vani lijepo vrijeme, pa bi mogli. [wink]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Rohatinski: Tih 87 posto je utvrđeno zakonima koje je donio Sabor, a kao što ih je donio, tako ih može i promijeniti, ako za to ima razloga. Nemojte me pitati na koje točno stavke mislim, jer bi to zadiralo u sferu rada Vlade, u koju ja, niti imam ovlasti, niti želim ulaziti.

http://seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/rohatinski-interesne-skupine-u-hdz-u-koce-promjene,61110.html

Naj bolji mi je ovaj dio gdje govori o profesorima. Teško se je prešaltati sa socijalizma u glavi na kapitalizam. Što su stariji to su nespremniji na promjenu. Mirovina je zakon.

who dares, wins

Evo , samo da se zna koloko su kamate UniCredit bank (Zagrebačke banke) 50 km od Zagreba:

Izračun stanovanjskih kreditov

Znesek kredita: 100.000,00 EUR
Znesek anuitete: 976,00 EUR
Število anuitet: 120
Stroški odobritve kredita: 250,00 EUR
Obrestna mera: 2,45 %
Uporabljena realna letna obrestna mera: 3,19 %
Skupna efektivna obrestna mera: 3,28 %

Izračun potrošniških avtomobilskih kreditov
Znesek kredita: 30.000,00 EUR
Znesek anuitete: 558,00 EUR
Število anuitet: 60
Stroški odobritve kredita: 160,00 EUR
Obrestna mera: 3,60 %
Uporabljena realna letna obrestna mera: 4,34 %
Skupna efektivna obrestna mera: 6,05 %

isto to u HR
novi korisnici stambenog kredita u ZABA-i 15 g. EKS 9,19% + troškovi obrade

Za motorna vozila – Najpovoljnije efektivna kamatna stopa već od 11,89% za kredite vezane uz EUR, izračunato za kredit s rokom otplate 7 godina i instrumente osiguranja po modelu C, te uz naknadu za obradu kredita od 2%.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Moja predviđanja od petka na ADPL su se pokazala točnima.
Vežite se polijećemo.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

stambeni krediti su čak još i povoljni kod nas u odnosu na kredite poduzećima

frend mi ima firmu i ima odobren "dozvoljeni minus" – kamata je 14%

svi kratkoročni krediti su katastrofa za privredu

svu dobit jedu banke koje trošak svojih loših poslovnih odluka su prebacile na one koji uredno otplaćuju kredite

e sad, da je kamata na stambeni kredit 4%, a ne cca 7,5% koliko bi ostalo za potrošnju

trošak previsokih kamata bi mogao značajno utjecati na naše gospodarstvo i nadam se da je toga svjestan novi ministar gospodarstva

Ista ti je kamata kod Dodiga za Unić. Ispod 4% sa žirantom i malo iznad bez žiranta. I banke su iste.

who dares, wins

objašnjenje Bohačeka zašto su niže kamate na istoku regije glasi otprilike ovako:

kreditna ekspanzija u Srbiji tek slijedi i oni će u budućnosti moći nadoknaditi zarade dok je kod nas kreditna ekspanzija završila i mi nemamo niti jedan drugi način za ekstraprofite nego da dižemo kamatne stope

Neka ih on dože koliko hoće. Mene vidjeti neće do ulaska u EU. Svi koji sad kupuju aute trebali bi misliti o tome.

who dares, wins

New Report

Close