Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…..
sudeći po trgovanju prošlih mjeseci burza je malo više postala burza u tom smislu riječi, a manje kockarnica. više se gledaju fundamenti i investitori opreznije ulažu. donedavno je bilo nezamislivo da IGH rokne 10 ili 20 posto a dionica tipa janaf naraste 80% u istom vremenu. …

Ma kakvi crni fundamenti, nemoj me nasmijavati.
LKPC skočila je na 10x ponovljenu vijest o dokapu, koja se periodički ponavlja svaka 2 mjeseca.
LEDO je npr. narastao +300% od dna iz ožujka zbog malog free floata i velikog pumpanja od strane jednog fonda iako mu rezultati zasigurno neće biti u skladu s rastom cijene dionice na burzi.
JNAF ista priča kao LEDO, narastao +300% pumpanjem na malom free floatu…
S druge strane imaš DLKV s odličnim fundamentima koji je prije par dana potpisao ugovore o gradnji plinovoda vrijedne preko 420 milijuna kuna, očekuje odlično izvješće, kapaciteti su mu rezervirani za cijelu iduću godinu, a cijena je otklizala sa 440 na 380 kn a možda još padne

Tako da te bajke o fundamentima objesi mački o rep, inozemne burze sasvim bi oprečno reagirale na ovakve vijesti i rezultate, DLKV bi bio lansiran u nebesa, a ove druge bi doživjele korekciju 30-50%.
[/quote]

Odličan post, kolega i vrlo istinit.Dobro ste to uočili i prezentirali.
Ledo, Jnaf i Luka Ploče su uvijek bile isključivo špekulantske dionice i leglo špekulanata i to su i ostale.To su dionice gdje jedna mala grupica navlači,pobere novce a velika grupa ostavi novce.
I uvijek je ista priča, ili Rusi kupuju Janaf ili je dokap Luke ploče ili se Agrokor prodaje.
I onda opet u krug nakon tri mjeseca.Velike zarade su tu moguće ali puno veće mogućnosti su velikog gubitka. A naravno ova priča o navodnim fundamentima je komedija

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

jeff, 29.10.2009. u 08:55
Al vam je znanje, prebirete po TA grafovima i na osnovu divergencija i mcada izaberete neku polulikvidnu dionicu sa uskim kanlom i po mogučnošću sa malim free-floatom te se pomalo ukrcavate i kada skupute neku količinu drukate na sav glas po svim forumuma te je istovremeno nabildavate da se stvori privid kupnje, kada dionica krene pomalo se istovarate i odma napikavate slijedeču izabranicu i tako u krug !

Ovo sam napisao prije neki dan kao reakciju na isticanje znanja pojedinih forumaša.
Dionice kao DLKV, HT, INGR, ATPL itd. nisu interesantne takvim pojedincima ili grupacijama jer sa milju dvije kn tu ne mogu napraviti ništa ali zato je aktualna LKPC savršen kandidat.

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

Istina, samo što vani ne postoji mif koji namjerno ruši cijene. Az je bio najveći krivac za prvi potop, Az opet to radi kad je prvi puta prošao nekaznjeno i vidi da može opet. Trebalo bi zatražiti rasformiranje ovog fonda jer radi protiv načela savjesnog poslovanja i namjerno gubi novce svojih osiguranika. Onaj tko ostane u Az mif-u imat će daleko najmanju mirovinu. Prosjećna Raiff, PBZ, Erste mirovina 200-300 eura, Az 150-200 eura max. D.N ponovo u akciji zajedno sa A.S…………..

Oprostite kolega, ali u krivu ste. AZ fond je najbolji fond u Hrvatskoj i mi korisnici ćemo imati najveće mirovine.AZ fond je uvijek korak ispred svih i ima najbolji prinos od svih fondova.
Da ne pričam da ga vodi čovjek s vizijom, Dinko Novoselac, kojeg će za par mjeseci kopirati i ostali fondovi kao i uvijek do sada.Jer AZ fond je bog i batina ovog tržišta.I ako AZ fond izlazi iz domaćih dionica onda će i ostali izlaziti.Nema tu puno mudrosti.Siguran sam da je kao i uvijek odlučio ispravno i na korist svojih korisnika.
Tako da nemojte davati paušalne izjave koje nisu točne.

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

Dok smo tjednima padali a drugi rasli rekao sam da će se neki opet čuditi dok će drugi padati a mi rasti. Evo vrlo vjerojatno danas dokaz za to.

…..
sudeći po trgovanju prošlih mjeseci burza je malo više postala burza u tom smislu riječi, a manje kockarnica. više se gledaju fundamenti i investitori opreznije ulažu. donedavno je bilo nezamislivo da IGH rokne 10 ili 20 posto a dionica tipa janaf naraste 80% u istom vremenu. …

Ma kakvi crni fundamenti, nemoj me nasmijavati.
LKPC skočila je na 10x ponovljenu vijest o dokapu, koja se periodički ponavlja svaka 2 mjeseca.
LEDO je npr. narastao +300% od dna iz ožujka zbog malog free floata i velikog pumpanja od strane jednog fonda iako mu rezultati zasigurno neće biti u skladu s rastom cijene dionice na burzi.
JNAF ista priča kao LEDO, narastao +300% pumpanjem na malom free floatu…
S druge strane imaš DLKV s odličnim fundamentima koji je prije par dana potpisao ugovore o gradnji plinovoda vrijedne preko 420 milijuna kuna, očekuje odlično izvješće, kapaciteti su mu rezervirani za cijelu iduću godinu, a cijena je otklizala sa 440 na 380 kn a možda još padne

Tako da te bajke o fundamentima objesi mački o rep, inozemne burze sasvim bi oprečno reagirale na ovakve vijesti i rezultate, DLKV bi bio lansiran u nebesa, a ove druge bi doživjele korekciju 30-50%.
[/quote]

slažem se s dotičnim, no da je burza posve logična svi bi zarađivali. fundamenti će kad tad doći na svoje, a pumpanja će uvijek biti. kod nas se prvonstveno gleda cjelokupan dojam burze, pa sektor, pa tek onda dionica, tako da me ne čudi što građevinari padaju ko kruške. u svom postu nisam rekao da se gledaju isključivo fundamenti, nego da su ih konačno investitori počeli uzimati u obzir, a ne da ako je je jedna dionica rasla/pala 10% onda mora i druga.

Dok smo tjednima padali a drugi rasli rekao sam da će se neki opet čuditi dok će drugi padati a mi rasti. Evo vrlo vjerojatno danas dokaz za to.

Na početku ćemo vjerojatno otvoriti s minusom, kao i EU. Oni sada okreću prema nuli, a neki su u laganom plusu. Tako ćemo vjerojatno i mi.
Vidjelo se jučer kad je bio pad kako je naglo opao promet, ne da se ljudima rasprodavati dionice budzašto. Recimo INGRa je zadnjhi godinu prosječna cijena stalno iznad 50 kn, bilo na razini 1 mjeseca, 3 mjeseeca, 6 mjeseci ili 12 mjeseci. Zašto je onda prodati sada ispod 50 kn kad je u najgoroj krizi prosječna cijena opstala iznad 50 kn i opet će za koji dan biti iznad 50 kn? Isto tako DLKV koji je sklopio poslove od 60 milja EUR, fundamenti vrište "kupi, kupi".
Nitko normalan neće prodavati, ali naravno da bi AZ opet mogao manipulirati i pokušati rušiti cijenu DLKV iz njemu znanih razloga koji graniče sa zdravim razumom [rolleyes]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

AZ fond je najbolji fond u Hrvatskoj i mi korisnici ćemo imati najveće mirovine.AZ fond je uvijek korak ispred svih i ima najbolji prinos od svih fondova.
Da ne pričam da ga vodi čovjek s vizijom, Dinko Novoselac, kojeg će za par mjeseci kopirati i ostali fondovi kao i uvijek do sada.Jer AZ fond je bog i batina ovog tržišta.I ako AZ fond izlazi iz domaćih dionica onda će i ostali izlaziti.Nema tu puno mudrosti.Siguran sam da je kao i uvijek odlučio ispravno i na korist svojih korisnika.

Gospod Dinko, imate službene stranice svog AZ fonda pa se tamo reklamirajte, a ne da ovdje spamate temu neistinitim podacima [angry]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

moga bi danas lagani odbijanac…….

http://www.poslovni.hr/130553.aspx
Biti će da ovo ima neke veze sa Todexom.

who dares, wins

Sudeći po izjavama gospodina Novoselca i Štimca na poslijednjoj konferenciji ZSE, izgleda da su mirovinci odlučili braniti neke od svojih investicija te aktivno utjecati na radove uprave i nadz.odbora. Čitam njihove kritike vezano za rad uprave Podravke a i ovaj preokret na Belišću
bi lako mogao biti produkt aktiviziranja mirovinaca.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Svi se čude kada LKPC raste a kada pada nikome ništa daj shvatite već jednom to je dionica sa malim brojem slobodnih dionica na tržištu pa je normalno da se sukladno tome i ponaša ne radi se tu o nikakvoj zavijeri i nikakvoj manipulaciji svatko mora znati kada kupuje takvu dionicu da na njoj u kratkom roku može i puno izgubiti, doduše treba biti realan i reći da je LKPC jedna dobra dionica koja se i u vrijeme krize jako širi i koja će svoju vrijednost pokazati iduće i u godinama koje dolaze.
Usput da napomenem da je mogućnost dokapa kod ove dionice jako otvorena i da Država drži većinski paket koga se mora riješiti a svakako ga neće predati nekome u bescijenje i prema tome dajte se malo uozbiljite a teorije zavjere ostavite za kriminalističke filmove ovo je ipak burza ialo to neki nikako neće da shvate i prestanite se ponašati kontra pravila pa će i rezultati biti puno veći, pogledajte kako se ponašaju kolege DIZELAŠ, GOVERNER, PLAVI, FEBO i još par likova i iz njihova trgovanja možete puno naučiti, bar je to slučaj sa mnom a mislim da svatko tkoje pratio iole šta ljudi pišu nije ostao kratkih rukava a oni koji se ponašaju kontra tržišta vjerovatno su im i rezultati takvi.

SRETNO SVIMA I JEDNIMA I DRUGIMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Istina, samo što vani ne postoji mif koji namjerno ruši cijene. Az je bio najveći krivac za prvi potop, Az opet to radi kad je prvi puta prošao nekaznjeno i vidi da može opet. Trebalo bi zatražiti rasformiranje ovog fonda jer radi protiv načela savjesnog poslovanja i namjerno gubi novce svojih osiguranika. Onaj tko ostane u Az mif-u imat će daleko najmanju mirovinu. Prosjećna Raiff, PBZ, Erste mirovina 200-300 eura, Az 150-200 eura max. D.N ponovo u akciji zajedno sa A.S…………..

Oprostite kolega, ali u krivu ste. AZ fond je najbolji fond u Hrvatskoj i mi korisnici ćemo imati najveće mirovine.AZ fond je uvijek korak ispred svih i ima najbolji prinos od svih fondova.
[/quote]
Tješi se ti

New Report

Close