Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja sam si isto jedan dan razmišlao da ovo sve više liči na kockarnicu.
Od svih poroka srećom pa kocku nikad ni sam upražnjavao. Ili već kockam a da i ne znam…

who dares, wins

sutra s padobranom na burzu. Prodajne naloge mogu zaboraviti, a kupovne još spustiti. Ili?

Joj nema me jedan dan i vi mi izmasakrirate LKPC, ma šalim se ovo je maeštral bura tek slijedi a ja pun kao brod, a lijepo sam vam govorio da kupujete a neki se prave pametni.

Da, lijepo si govorio da kupuju a oni se prave pametni.I dobro si rekao da bura tek slijedi.
I sva sreća da si pun ko brod.

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

Došlo 55 komada na kupnju Janafa i to po 3570. [rolleyes]

Jeli to tvoj fond ili ti to šapće kolega iz fonda, priznaj s kim surađuješ. Nema šanse da u ovoj baruštini u sveopćem crvenilu baš tvoje dionice rastu , cro je selo i svako svakog pozna, zar ne?
[/quote]

Daj budi ozbiljan.

P.S. Baci pogled malo na ADPL [rolleyes]
[/quote]
…ADPL se diže visoko na malim prometima-OPREZ, neko bi vas mogao ošišati- uskoro…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

…čuj ovo…u Areni će se igrati vaterpolo…čudo eee…pa biće i Za Ingru sigurnija isplata…samo dajte što više toga u ZG ljepotici…

Neznam ali ja vidim čim se zareda par dana crvenog neki novi nickovi započinju koordiniranu akciju druukanja i zagovaranja armagedona.

to je dosta dobro… [thumbsup]
[/quote]

Kolega je se nesekiram hrv.TK postaje burza neke dionice padaju a neke rastu nema više situacije da sve pada istovremeno.

LEAVE THE WORLD BEHINED

Neznam ali ja vidim čim se zareda par dana crvenog neki novi nickovi započinju koordiniranu akciju druukanja i zagovaranja armagedona.

to je dosta dobro… [thumbsup]
[/quote]

Kolega je se nesekiram hrv.TK postaje burza neke dionice padaju a neke rastu nema više situacije da sve pada istovremeno.

[/quote]
…počećeš se sikirati kada se "EKIPA" preseli u neku drugu dionicu a tvoju ostave u nemilost pa je još roknu dole…osim ako nisi sa njima…

Došlo 55 komada na kupnju Janafa i to po 3570. [rolleyes]

Jeli to tvoj fond ili ti to šapće kolega iz fonda, priznaj s kim surađuješ. Nema šanse da u ovoj baruštini u sveopćem crvenilu baš tvoje dionice rastu , cro je selo i svako svakog pozna, zar ne?
[/quote]

Daj budi ozbiljan.

P.S. Baci pogled malo na ADPL [rolleyes]
[/quote]
…ADPL se diže visoko na malim prometima-OPREZ, neko bi vas mogao ošišati- uskoro…
[/quote]
KOlega ADPL se diže na fundamentima koji si i sada jako podcijenjeni i na poslovanju koje je pozitivno i jako interesantna činjenica je da svoje poslovanje šire u ovoj recesiji što je ipak dobar znak za ulagače.

Pogledajte malo fundamente pa ćete viditi zašto raste.

Dax se jučer potopio,amer ga je popratio.više nasdaq nego dow jer brodare ima on.
Jutro nosi loše vijesti u aziji se sve crveni.
Crobexu se loše piše afera za aferom stiže. Bit će minus garantiram, možda nešto investiram:)

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

Hm, opet se odvija dobro poznati scenarij (i kod nas i u svijetu)…
Poslije rasta burzi i iskrcavanja velikih igrača stvara se negativno ozračje te slijedi pad i dokup istih po nižim cijenama…

Nama malim igračima ostaje samo da ne podliježemo panici, psihologiji mase i novinarskim navlakušama, a tko dobro pogodi novu točku odbijanca taj će i lijepo zaraditi…

…..
sudeći po trgovanju prošlih mjeseci burza je malo više postala burza u tom smislu riječi, a manje kockarnica. više se gledaju fundamenti i investitori opreznije ulažu. donedavno je bilo nezamislivo da IGH rokne 10 ili 20 posto a dionica tipa janaf naraste 80% u istom vremenu. …

Ma kakvi crni fundamenti, nemoj me nasmijavati.
LKPC skočila je na 10x ponovljenu vijest o dokapu, koja se periodički ponavlja svaka 2 mjeseca.
LEDO je npr. narastao +300% od dna iz ožujka zbog malog free floata i velikog pumpanja od strane jednog fonda iako mu rezultati zasigurno neće biti u skladu s rastom cijene dionice na burzi.
JNAF ista priča kao LEDO, narastao +300% pumpanjem na malom free floatu…
S druge strane imaš DLKV s odličnim fundamentima koji je prije par dana potpisao ugovore o gradnji plinovoda vrijedne preko 420 milijuna kuna, očekuje odlično izvješće, kapaciteti su mu rezervirani za cijelu iduću godinu, a cijena je otklizala sa 440 na 380 kn a možda još padne

Tako da te bajke o fundamentima objesi mački o rep, inozemne burze sasvim bi oprečno reagirale na ovakve vijesti i rezultate, DLKV bi bio lansiran u nebesa, a ove druge bi doživjele korekciju 30-50%.

moje pisanje je moje osobno mišljenje, nije savjet ili poziv za kupnju ili prodaju dionica!

Istina, samo što vani ne postoji mif koji namjerno ruši cijene. Az je bio najveći krivac za prvi potop, Az opet to radi kad je prvi puta prošao nekaznjeno i vidi da može opet. Trebalo bi zatražiti rasformiranje ovog fonda jer radi protiv načela savjesnog poslovanja i namjerno gubi novce svojih osiguranika. Onaj tko ostane u Az mif-u imat će daleko najmanju mirovinu. Prosjećna Raiff, PBZ, Erste mirovina 200-300 eura, Az 150-200 eura max. D.N ponovo u akciji zajedno sa A.S…………..

New Report

Close