LKPC +9,39%
ode to u blokadu čini se… Razlog?
DOKAPITALIZACIJA, što ne čuješ – LUKA BEBIĆ je rekao da će u roku 2,3 mjesec, usotalom ti si postalo članak. Strava!
to je poduka svima onima koji burzu gledaju kroz prizmu kolko je koja dionica prije bila umjesto pomne analize fundamenata, rizika bilance i forwarda sekotra. Cijena dionice Leda je upravo duplo veća od IGH a dugo vremena je bila samo cca 20% veća. Isto kao što je cijena ADPL bila 55 kuna u 6.mjesecu kad je Ingra bila 75. Sada par mjeseci poslije ADPL je na 80 kuna, a Ingra je na 50 kuna. Mislim da je vrijeme kada je sve jednako raslo prošlost.
[/quote]
Kad je MAtko pisao o tome u 11. mjesecu prošle godine u raspravama s gore dotičnim gospodinim, nije taj isti gospodin pričao kao tu, zapravo potpuno suprotno je govorio.
No sada kad znamo da je pun znanja, a i od danas da to znanje dolaze ne iznutra, nego od jednog drugog korisnika indijanca, moram reći svaka čast na znanju, jer nije samo znanje imati znanje, treba i naći nekoga tko ima znanje i dovesti se u situaciju da to znanje tebi da. Svaka čast, priznajem imate znanja. [thumbsup]
[/quote]
laliću ludo forumska, s kim se svađaš ti? opet halucinacije?
to je poduka svima onima koji burzu gledaju kroz prizmu kolko je koja dionica prije bila umjesto pomne analize fundamenata, rizika bilance i forwarda sekotra. Cijena dionice Leda je upravo duplo veća od IGH a dugo vremena je bila samo cca 20% veća. Isto kao što je cijena ADPL bila 55 kuna u 6.mjesecu kad je Ingra bila 75. Sada par mjeseci poslije ADPL je na 80 kuna, a Ingra je na 50 kuna. Mislim da je vrijeme kada je sve jednako raslo prošlost.
[/quote]
Kad je MAtko pisao o tome u 11. mjesecu prošle godine u raspravama s gore dotičnim gospodinim, nije taj isti gospodin pričao kao tu, zapravo potpuno suprotno je govorio.
No sada kad znamo da je pun znanja, a i od danas da to znanje dolaze ne iznutra, nego od jednog drugog korisnika indijanca, moram reći svaka čast na znanju, jer nije samo znanje imati znanje, treba i naći nekoga tko ima znanje i dovesti se u situaciju da to znanje tebi da. Svaka čast, priznajem imate znanja. [thumbsup]
[/quote]
laliću ludo forumska, s kim se svađaš ti? opet halucinacije?
[/quote]
Nažalsot ne, svaki put kad si mi rekao da halam, ispalo je da sam u pravu bio.
Evo sad sam siguran…
sad je pravo vreme za kupit PODR-R-A
sigurno ce lepo s cveticima izvjesce dati, ok falsifikat a kajsad mi cemo za 5 godinica na otvorenom razglabat ko je na burzi kupovao podravku u jeku skandala
Može li malo šira informacija o Samodol-u u poslovnom?
Nije bio samodol vec kardum, nista samo je analizirao uspon ptkm od uvrstenja medju elitu i znakovito upozorio da je isti zahtjev dalo i belisce.. kad gle danas..
Ekipa, preživjeli smo pad lipanj-rujan i još smo živi i zdravi koliko vidim. Znali smo da će se dogoditi korekcija globalnog tržišta prije ili kasnije, a posljedično i korekcija Crobexa. Većina nas je očekivala da će ipak Crobex probiti 2300, ali nije, no ne znači da neće probiti za mjesec-dva-šest ili već idući tjedan.
Također dobar dio nas viječitih optimista nije očekivao tako žestoku rasprodaju (uključujući i mene), no burza nas je opet iznenadila svojom nepredvidivošću.
U konačnici će se prije ili kasnije dogoditi da i naše dionice uhvate rast jer je to tako uvijek bilo i biti će, samo je pitanje hoće li se to dogoditi uskoro ili kroz duže razdoblje.
REZIME:
Oni koji su prodali i čekaju na nižim razinama – čestitke!
Onima koji su prodali sa gubitkom – pričekajte dno i opet kupite, ne budite malodušni, niste jedini koji su popušili, takvih je većina na forumu.
Oni koji su prodali s gubitkom i zbog toga su na rubu sloma – oročite to što imate dok su još kamate na štednju visoke i dok niste obolili na živce i ne vraćajte se na burzu.
Oni koji nisu prodali s gubitkom – strpljen/spašen, nije ovo ni prva ni zadnja korekcija.
Onima koji su ulovili prave dionice (HT, LEDO, JNAF, PTKM) ili su prodali na vrijeme – svaka čast i slava !
Haugh !
Joj nema me jedan dan i vi mi izmasakrirate LKPC, ma šalim se ovo je maeštral bura tek slijedi a ja pun kao brod, a lijepo sam vam govorio da kupujete a neki se prave pametni.
Vidi se utjecaj manipulatora na određene dionice, kapetan Jerković izjavio da će biti dobit za 3q 55 milijuna Kn, i da će gubitak biti oko 1350 000 dolara za prvih devet mjeseci, umjesto da na tu vijest cijena dionice drastično poraste ona padne 2 posto, i od tada je pala skoro 8 posto. Od tada je predan novi brod vlaho i naišli smo na vozarinu od Libertasa od 32 000 dolara dnevno.
Nadalje danas objavljenja vijest od strane predsjednika sabora koji je najavio je dokapitalizaciju Luke Ploče provesti u interesu zaposlenika, s tim da će država zadržati kontrolni paket dionica.
A cijena nakon te objave katapultirana 7,5 posto.
A danas objavljeno izvješće od ULPL koje je bolje od očekivanja a cijena u negativnom predznaku…….
Luke i plovidbe su povezane, ako jedne rastu moraju i druge, jer ako su jedne bez posla i drugi su bez posla. Stoga ako netko kaže da nema veze sve ima veze, jer kako manipulatori odluče ruše ili dižu. Ali to nije dioničarstvo već šibicarenje….
Naša burza je postala kockarnica….
@bigboss
kaj si sad ljut kad je počelo padati. na ptkm si pisao kako je treba držati kao dugoročno ulaganje pa si prodo na 160, dakle prerano (baš kao i ja). sad si tu ljut na kojekakve špekulatore. sudeći po trgovanju prošlih mjeseci burza je malo više postala burza u tom smislu riječi, a manje kockarnica. više se gledaju fundamenti i investitori opreznije ulažu. donedavno je bilo nezamislivo da IGH rokne 10 ili 20 posto a dionica tipa janaf naraste 80% u istom vremenu. jedini problem je što si ti postao kockar taman kad je burza sve više počela postajati burza.