Evo što smo mogli vidjeti da uz manipulatore koji izazivaju strah na tržištu ima mnogo strašljivaca, strah nije dobar ako te tjera da daješ sve uz bescjenje.
Tko želi živjeti u strahu propada, jer ako se jednom uplašiš bez razloga, onda ćeš biti sklon da netko putem toga straha manipulira tobom, a mi ne zaslužujemo da se bojimo već da radimo kako treba i tako pobjedimo strah. Strah se ne pobjeđuje ludošću, već mudrošću.
Ako si svi međusobno pomognemo dobrom možemo izgraditi društvo koje u sebi ima strah koji usavršava a ne razara.
evo kolega, slazem se s tobom…
ja se trudim pomoci ljudima na TA temi, a vidi sto mi rade…
sad su me i moderatori poceli ugnjetavati…
sa 3% su me ocijenili kao korisnika… (onaj mali plavi trokut kod imena…)
ali nista zato…grafovi nece prestati stizati u obilatim kolicinama!
I don’t care if I fall as long as someone else picks up my gun and keeps on shooting.
Che Guevara
[lol]
pa na šta to ova naša burza izgleda?…….koji index mi pratimo?……ovo sve mi izgled kao ružan san i sve nekako ne vjerujem da se ovo događa…….jel su nam sve firme propale skupa sa državom ili če propasti za 6 mjeseci?……milim da nisu i da neće…..zašto nam crobi izgleda kao da nema budučnosti u našoj državi i firmama izlistanim na zse?…..ima li tko nekakav odgovor koji ima veze s realnošću?……
a moderatora molim da mi postove prestane premještati na drugu temu jer svi imaju veze s komentarima trgovanja na hrv. tržištu kapitala……
jasno mi je da burza može padati ..ali neselektivno…nikako mi nije jasno čime se to može opravdati….da nije USKOK potegnuo još koju istragu ?
Strah je neugodan. Svi se sjećamo prošle jeseni. No vjerujem da smo u bull-u i ne prodajem po svaku cijenu jer nije lako prodati iole ozbiljniju količinu. Svjet djeluje stabilno, naša država je koma. No nigdar ni bilo da ni nekak bilo, najgore što nam se može dogoditi je nova vlada i MMF. A to bi možda bilo i najbolje. Ovi su se baš pošteno izkompromitirali, ali neće oni napustiti vlast tako lako…
Sretno svima, i ne prodajite po svaku cijenu, nema više margina
Očekujem rast sutra
:))
jasno mi je da burza može padati ..ali neselektivno…nikako mi nije jasno čime se to može opravdati….da nije USKOK potegnuo još koju istragu ?
sve mi se čini da našu burzu i svaku dionicu pojedinačno ne može prema gore potaknuti bilo kakva pozitivna vjest pa čak ni ona koja bi bila višestruko bolja od najoptimističnijeg očekivanja…..kao da smo upali u nekakvu crnu rupu iz koje nema izlaza na vidiku…..
pa na šta to ova naša burza izgleda?…….koji index mi pratimo?……ovo sve mi izgled kao ružan san i sve nekako ne vjerujem da se ovo događa…….jel su nam sve firme propale skupa sa državom ili če propasti za 6 mjeseci?……milim da nisu i da neće…..zašto nam crobi izgleda kao da nema budučnosti u našoj državi i firmama izlistanim na zse?…..ima li tko nekakav odgovor koji ima veze s realnošću?……
a moderatora molim da mi postove prestane premještati na drugu temu jer svi imaju veze s komentarima trgovanja na hrv. tržištu kapitala……
Uslijed analize najboljeg svijetskog financijaša, guvernera Hrvatske narodne banke, Željka Rohatinskog, o vjerojatnom razvoju HR gospodarskih i financijskih prilika u narednom perioodu od oko 1 god, te uslijed procijena o povečanju rizika ulaganja u dionice HR tvrtki , posebno u segmentu građevinstva. nastupila je kapitalizacija i akumulacija likvidnih financisjih sredstava kod dijela investitora na ZSE .
Odličan dan nema što.
Nadam se da ste porješavali građevinare i brodare i još par sell dionica.
Ja toga nemam pa sam uživao u današnjem rastu moje AD Plastike ( bivša Jugoplastika, što je važno napomenuti, zbog Kragujevačke Zastave.. ) i Janafa.
Ali ne znam zašto tako puno pada index?
Biti će da će neka informacija biti, iz politike, evo ja se kladim na dvije moguće:
1. Pad vlade, novi izbori
2. SDP odbija prihvatiti sporazumu Pahor Kosor, i slijedi opet blokada pregovora
zbilja sam fasciniran s današnjim trgovanjem na burzi……da li se to netko s nama samo šali ili pokušava ispraviti svoje pogreške i krive procjene?……
Uslijed analize najboljeg svijetskog financijaša, guvernera Hrvatske narodne banke, Željka Rohatinskog, o vjerojatnom razvoju HR gospodarskih i financijskih prilika u narednom perioodu od oko 1 god, te uslijed procijena o povečanju rizika ulaganja u dionice HR tvrtki , posebno u segmentu građevinstva. nastupila je kapitalizacija i akumulacija likvidnih financisjih sredstava kod dijela investitora na ZSE .
[/quote]
…još bih dodao da je pad nastupio sa delayem od cca 10 dana odkad je to Rohatinski javno objavio zajedno sa Škrebom i Lovrinčevićem, toliko o efikasnom tržištu.
….da nije USKOK potegnuo još koju istragu ?
..pa to bi moralo samo pozitivno djelovati na burzu .!!!!!!
Mislio sam da nikada u životu neću na kredit kupovati dionice ali nisam odolio danas sam uzeo magrin od 400 000 kuna i svega ću ga ulupati u INU pa neka stoji ako treba koju godinu.
Mislio sam da nikada u životu neću na kredit kupovati dionice ali nisam odolio danas sam uzeo magrin od 400 000 kuna i svega ću ga ulupati u INU pa neka stoji ako treba koju godinu.
[shocked] [pray] [bye]