Ovo je već euforija, to mi se ne sviđa + Crobex ima medvjeđu divergenciju na svim oscalatorima.
Euforija, daleko smo mi od euforije.
Značenje riječi euforija je nešto što nema veze s trenutnim ponašanjem sudionika na tržištu.
[/quote]
Ali bi ju mogli imati od sutra s obzirom da je dow probio 10000 a mi smo prakticki na 2300
Agram Brokeri su objavili newsletter sa savjetima za investiranju u bear marketu…
3 jednostavna pravila uspješnog investiranja u bear tržištu:
Vaš link
"Psihologija mase i efekt krda mogu biti vrlo zeznuta stvar. Ponekad treba biti kontrarijanac, a ponekad vas krdo
pregazi. U sredini trenda dobar dio mase je najcešce u pravu i to je trenutak kada je bolje izbjegavati kontriranje
uspostavljenom trendu. Medutim, kada su svi na istoj strani, najcešce je vrijeme za zaokret trenda – to je trenutak
kada ne želite biti dio mase".
jel samo na peaku ili u sredini?
haha, ovo ko da su samnom sjedili na kavi. Agramci su OK, al drukaju da drkanje po prtfelju. Treba pogodit dobre sektore i držat do početka novog bear marketa.
Ovo će im vjerojatno neće bit u sljedećem newsletteru:
Nikad, ali nikad driveri prethodnog bull marketa nisu driveri novog bull marketa (osim ako nije Ledo, ali on ionako nije driver, on je jedostavno LEDO). Zašto? zato jer se dogodi reset u sektorima. Pa onda imamo čuđenje "zakaj ovo ne raste ,a tolko i tolko je od ATH, a ovaj raste, a nikad prije nije rastao i "smeće" je ? Tko sto skuži, okrenut će dobru lovu dok se ostali budu čudili i čučali u bivšim perjanicama…
Je, je, i ja sam to negdje pročitala da u novom bull marketu dolaze novi predvodnici, samo kaj mi nismo SAD. Koje mi sektore uopće još imamo?Plivu smo prodali i uništili, Podravku isto, Inu isto, HT je lider i prije bio i tako to. Ledo je danas u našim rukama a sutra u tko zna čijim.?
Kaj imamo farmaceute možda?
A koga ako smijem pitati?
Belupo i JGL?
Ili možda energetika?
Autoindustrija?
Koga?
Sve što nam ostaje jesu tri brodara i pet građevinara + HT, Adris, Ero, Končar i još desetak tvrtki.
Da drugi sektori???!!? Da pukneš od smijeha.
Turion, ti je sve istina što pišeš, rast jedne dionice pokreće neke druge itd. Uglavnom, pad CROBEX-a malo kome odgovara, jer samo se rastom zarađuje. U USA je to druga priča. Ali svi vole biti doma, jer kod kuće je naljepše. [thumbsup]
"Psihologija mase i efekt krda mogu biti vrlo zeznuta stvar. Ponekad treba biti kontrarijanac, a ponekad vas krdo
pregazi. U sredini trenda dobar dio mase je najcešce u pravu i to je trenutak kada je bolje izbjegavati kontriranje
uspostavljenom trendu. Medutim, kada su svi na istoj strani, najcešce je vrijeme za zaokret trenda – to je trenutak
kada ne želite biti dio mase".
jel samo na peaku ili u sredini?
haha, ovo ko da su samnom sjedili na kavi. Agramci su OK, al drukaju da drkanje po prtfelju. Treba pogodit dobre sektore i držat do početka novog bear marketa.
Ovo će im vjerojatno neće bit u sljedećem newsletteru:
Nikad, ali nikad driveri prethodnog bull marketa nisu driveri novog bull marketa (osim ako nije Ledo, ali on ionako nije driver, on je jedostavno LEDO). Zašto? zato jer se dogodi reset u sektorima. Pa onda imamo čuđenje "zakaj ovo ne raste ,a tolko i tolko je od ATH, a ovaj raste, a nikad prije nije rastao i "smeće" je ? Tko sto skuži, okrenut će dobru lovu dok se ostali budu čudili i čučali u bivšim perjanicama…
[/quote]
Ali mi smo premala burza da bi ovo vrijedilo za ZSE.
Jedino vidim problem kod brodara jer su izravno vezani za brodare u americi i bdi index.
Na zse kad je euforija sve raste a kad je stampedo sve pada.
Naravno neke dionice će narasti za 70% a neke 30% ali kad raste sve raste i TOČKA.
Ljudi iz Blackstonea kod Todorića
http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2009,10,15,,179581.jl
Ljudi iz Blackstonea kod Todorića
http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2009,10,15,,179581.jl
Nevjerovatni ste vi sa vasim ocjenjivanjem.Kolega vam prenese vijest sa drugog portala(vezano za Todorica) a vi mu dajete jedinicu.
Razumjem da je napisana nekakva neistina ali…..
Bez Ine i Ht-a mi smo startali s minusom. To je naš odgovor na dow jonesa od 10000 bodova. Al će se gadno opeći ovi kupuju inu i ht-a po ovoj cijeni kad nastupi korekcija. I Podravku isto tako. Novinarska patka. Kakvo neprijateljsko preuzimanje…hahahahahah
Za danas mi je dosta..pozdrav!
u plusu smo i to je najvažnije,samo neka danas završimo barem sa malim plusom!