Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

2700 komada skinuto s prodaje na Dalekovodu

djedo ledo

http://seebiz.eu/hr/analize/zagrebacka-burza-ledo-uzletom-od-11,3%25-predvodio-skok-crobex-a-skoro-do-2.300,58561.html

Ovo je već euforija, to mi se ne sviđa + Crobex ima medvjeđu divergenciju na svim oscalatorima.

Euforija, daleko smo mi od euforije.
Značenje riječi euforija je nešto što nema veze s trenutnim ponašanjem sudionika na tržištu.
[/quote]

Ali bi ju mogli imati od sutra s obzirom da je dow probio 10000 a mi smo prakticki na 2300

Agram Brokeri su objavili newsletter sa savjetima za investiranju u bear marketu…

3 jednostavna pravila uspješnog investiranja u bear tržištu:
Vaš link

"Psihologija mase i efekt krda mogu biti vrlo zeznuta stvar. Ponekad treba biti kontrarijanac, a ponekad vas krdo
pregazi. U sredini trenda dobar dio mase je najcešce u pravu i to je trenutak kada je bolje izbjegavati kontriranje
uspostavljenom trendu
. Medutim, kada su svi na istoj strani, najcešce je vrijeme za zaokret trenda – to je trenutak
kada ne želite biti dio mase".

jel samo na peaku ili u sredini?

haha, ovo ko da su samnom sjedili na kavi. Agramci su OK, al drukaju da drkanje po prtfelju. Treba pogodit dobre sektore i držat do početka novog bear marketa.

Ovo će im vjerojatno neće bit u sljedećem newsletteru:

Nikad, ali nikad driveri prethodnog bull marketa nisu driveri novog bull marketa (osim ako nije Ledo, ali on ionako nije driver, on je jedostavno LEDO). Zašto? zato jer se dogodi reset u sektorima. Pa onda imamo čuđenje "zakaj ovo ne raste ,a tolko i tolko je od ATH, a ovaj raste, a nikad prije nije rastao i "smeće" je ? Tko sto skuži, okrenut će dobru lovu dok se ostali budu čudili i čučali u bivšim perjanicama…

I'LL BE BACK

Je, je, i ja sam to negdje pročitala da u novom bull marketu dolaze novi predvodnici, samo kaj mi nismo SAD. Koje mi sektore uopće još imamo?Plivu smo prodali i uništili, Podravku isto, Inu isto, HT je lider i prije bio i tako to. Ledo je danas u našim rukama a sutra u tko zna čijim.?
Kaj imamo farmaceute možda?
A koga ako smijem pitati?
Belupo i JGL?
Ili možda energetika?
Autoindustrija?
Koga?

Sve što nam ostaje jesu tri brodara i pet građevinara + HT, Adris, Ero, Končar i još desetak tvrtki.
Da drugi sektori???!!? Da pukneš od smijeha.

Turion, ti je sve istina što pišeš, rast jedne dionice pokreće neke druge itd. Uglavnom, pad CROBEX-a malo kome odgovara, jer samo se rastom zarađuje. U USA je to druga priča. Ali svi vole biti doma, jer kod kuće je naljepše. [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Agram Brokeri su objavili newsletter sa savjetima za investiranju u bear marketu…

3 jednostavna pravila uspješnog investiranja u bear tržištu:
Vaš link

"Psihologija mase i efekt krda mogu biti vrlo zeznuta stvar. Ponekad treba biti kontrarijanac, a ponekad vas krdo
pregazi. U sredini trenda dobar dio mase je najcešce u pravu i to je trenutak kada je bolje izbjegavati kontriranje
uspostavljenom trendu
. Medutim, kada su svi na istoj strani, najcešce je vrijeme za zaokret trenda – to je trenutak
kada ne želite biti dio mase".

jel samo na peaku ili u sredini?

haha, ovo ko da su samnom sjedili na kavi. Agramci su OK, al drukaju da drkanje po prtfelju. Treba pogodit dobre sektore i držat do početka novog bear marketa.

Ovo će im vjerojatno neće bit u sljedećem newsletteru:

Nikad, ali nikad driveri prethodnog bull marketa nisu driveri novog bull marketa (osim ako nije Ledo, ali on ionako nije driver, on je jedostavno LEDO). Zašto? zato jer se dogodi reset u sektorima. Pa onda imamo čuđenje "zakaj ovo ne raste ,a tolko i tolko je od ATH, a ovaj raste, a nikad prije nije rastao i "smeće" je ? Tko sto skuži, okrenut će dobru lovu dok se ostali budu čudili i čučali u bivšim perjanicama…
[/quote]

Ali mi smo premala burza da bi ovo vrijedilo za ZSE.
Jedino vidim problem kod brodara jer su izravno vezani za brodare u americi i bdi index.
Na zse kad je euforija sve raste a kad je stampedo sve pada.
Naravno neke dionice će narasti za 70% a neke 30% ali kad raste sve raste i TOČKA.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Ljudi iz Blackstonea kod Todorića
http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2009,10,15,,179581.jl

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Ljudi iz Blackstonea kod Todorića
http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2009,10,15,,179581.jl

Nevjerovatni ste vi sa vasim ocjenjivanjem.Kolega vam prenese vijest sa drugog portala(vezano za Todorica) a vi mu dajete jedinicu.
Razumjem da je napisana nekakva neistina ali…..

Bez Ine i Ht-a mi smo startali s minusom. To je naš odgovor na dow jonesa od 10000 bodova. Al će se gadno opeći ovi kupuju inu i ht-a po ovoj cijeni kad nastupi korekcija. I Podravku isto tako. Novinarska patka. Kakvo neprijateljsko preuzimanje…hahahahahah
Za danas mi je dosta..pozdrav!

u plusu smo i to je najvažnije,samo neka danas završimo barem sa malim plusom!

'Prestanite lagat ovaj napaćeni narod'

http://seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-crobex-najjaci-u-godinu-dana%2c-ledo-u-tri-dana-uzletio-18%2c7%25,58581.html

New Report

Close