Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

verdi, 11.10.2009. u 20:26
Naša se isto oporavlja ali u odnosu na vodeće svjetske burze koje su već na oko 70% od svog ATH,mi smo na oko 40%.

eto kaže Rohatinski na Dnevniku da vraćanje na te razine znači i vraćanje na uzroke koji su nas doveli do krize tj.cjenovne mjehure na TK i Tržištu nekretnina….pa sad ne znam da li je ATH ispravan parametar?!
[/quote]
ATH nikako ali i pola bi mi valjalo. [lol]

who dares, wins

ma i meni odgovara rast da ne bi bilo zabune… [lol]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

bosanac, 11.10.2009. u 21:00
Naša se isto oporavlja ali u odnosu na vodeće svjetske burze koje su već na oko 70% od svog ATH,mi smo na oko 40%.

eto kaže Rohatinski na Dnevniku da vraćanje na te razine znači i vraćanje na uzroke koji su nas doveli do krize tj.cjenovne mjehure na TK i Tržištu nekretnina….pa sad ne znam da li je ATH ispravan parametar?!
[/quote]
al je pri tom mislio pretežno na hrvatsku i njezine probleme…..

Moderatora treba zabranit!!!

Svakako nije vrijeme za prodaju dionica,naša burza jedna je od onih koje su najviše pale na svijetu.
Svijet se oporavlja polako ali sigurno ,tako i njihove burze.Naša se isto oporavlja ali u odnosu na vodeće svjetske burze koje su već na oko 70% od svog ATH,mi smo na oko 40%.
Normalno lova se prvo slijeva u ogromnim količinama na te burze,kada se dostignu određeni targeti na njima i manje burze doći će na metu.
Za to treba određeno vrijeme ,ali treba biti spreman za to.
Mislim da su naše dionice trenutno još uvjek jeftine i nije bitno da li smo na 1900 ili 2200 bodova.
Za max 6 mjeseci očekujem razinu od 3200.
Očigledno je da mirovinci imaju sve pod kontrolom,i nema većih oscilacija.
Glavna će biti 2011.g (izborna godina).

idemo redom:prvo treba viditi kako ce proci mjesec listopad.ali jako dobar znak je da sve više ljudi uvidi da se ne isplati prodavatri svoje dionice koje su vezane uz crobex.
dobar znak je isto da je iz dana u dan sve više trader-bikova i sve više optimista među nama.
….trenutno smo svjesni da positivna vijest ima jacu vrijednost od negativne,zar ne?

dan poslje sutra

Idemo mi najkasnije za godinu dana na novi ath. kako nitko nije mislio da toliko možemo pasti, sada nitko ne misli da možemo tolko rasti. mOžemo, itekako.

2007. god. CROBEX-u je trebalo pet mjeseci potpunog ludila i euforije da naraste sa 3200 na 5200 , uz prosječan mjesečni priljev u fondove od skoro 2 milijarde kuna, više IPO+dokapitalizacije (HT, INGRA, MAGMA, ATGR, OPTE, VERN) i naravno 4 milijarde kuna BF-a i te radnici HT-a i INA-e koji su dobili po popustu (još 4 milijarde kuna).

Znači da bi se vratili na ATH morate imati preko 2 milijardi kuna mjesečni priljev u OIF-e. Ili vi mislite da će nekoliko stotina forumaša koji trejda između sebe skupiti 10-12 milijardi kuna.
RealBear 20.04.08 crob. oko 3600

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Idemo mi najkasnije za godinu dana na novi ath. kako nitko nije mislio da toliko možemo pasti, sada nitko ne misli da možemo tolko rasti. mOžemo, itekako.

2007. god. CROBEX-u je trebalo pet mjeseci potpunog ludila i euforije da naraste sa 3200 na 5200 , uz prosječan mjesečni priljev u fondove od skoro 2 milijarde kuna, više IPO+dokapitalizacije (HT, INGRA, MAGMA, ATGR, OPTE, VERN) i naravno 4 milijarde kuna BF-a i te radnici HT-a i INA-e koji su dobili po popustu (još 4 milijarde kuna).

Znači da bi se vratili na ATH morate imati preko 2 milijardi kuna mjesečni priljev u OIF-e. Ili vi mislite da će nekoliko stotina forumaša koji trejda između sebe skupiti 10-12 milijardi kuna.
RealBear 20.04.08
[/quote]
evo ja imam 15.oookuna:)
+idemo viditi da stignemo do 10 milar.

dan poslje sutra

El Febo, 11.10.2009. u 21:19

[/quote]
al je pri tom mislio pretežno na hrvatsku i njezine probleme…..
[/quote]

Tako je….dok mi ovdje pričamo o Zimbabweu

Mislim da je Rohatinski dao izvrstan pogled na stanje RH.

a što se tiče tržišta kapitala i kretanje dionica imamo dva bitna događaja:
– proračun 2010
– fi izvješća za 3Q 2009, po meni firme koje budu radile bolje od očekivanja i koje budu pokazala dobra i pozitivna FI burza će nagraditi, a ostale će pratiti kretanje crobexa.

Svakako treba staviti naglasak na prihode ( i to samo one koji se odnose na osnovnu djelatnost).
Rast i kretanje dobiti jesu bitni ali po meni nisu najvažniji, treba se fokusirati na kretanje prihoda, jer oni jasno govore koliko je firma jaka plasirati svoje proizvode i usluge u ovim kriznim vremenima.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

dobar roha dobar … naročito mi se svidio komentar o stereotipovima … rečenica koju često i ja spominjem … valja ju zapisati kao mudrost … svi koji niste gledali obavezno pogledati današnji dnevnik … ima na http://www.hrt.hr

I love the Smell of Profits in the Morning

dobar roha dobar … naročito mi se svidio komentar o stereotipovima … rečenica koju često i ja spominjem … valja ju zapisati kao mudrost … svi koji niste gledali obavezno pogledati današnji dnevnik … ima na http://www.hrt.hr

ima i ovdje http://www.vecernji.hr/vijesti/rohatinski-do-kraja-recesije-brzo-ali-sustinska-kriza-je-dublja-clanak-32534

ionako ću ga slušati u živo za nekoliko dana, inače o tim stereotipima bi se dalo raspravljati

RealBear 20.04.08 crob. oko 3600
[/quote]

Kolega a je li taj vaš Medo računao koliko nam je novaca trebalo da padnemo sa 3.600 na 1.300………[tongue]

El Febo, 11.10.2009. u 22:38
Kolega a je li taj vaš Medo računao koliko nam je novaca trebalo da padnemo sa 3.600 na 1.300………

To je bio slobodni pad

New Report

Close