http://www.vecernji.hr/vijesti/privatizaciju-treba-odgoditi-jer-je-to-ubojstvo-brodosplit-clanak-31691
mozda nije vrijeme za prodaju ali sto ce nam veliki brat reci???
joj joj jako ste nestasni dacu vam dve miljardica ojrica da to resite?
@LB
ide varijanta reprogramiranja kredita, koliko se sjećam, Zaba je najviše umočena. Ali kolega, ne sekiram se ja puno oko toga, ima ko da razmišlja o tome. Samo tvrdim da brodogradnja može opstati tek kad se procesiraju lopine iz uprava i kooperanta-jataka, ove iz Uljanika bih možda poštedio, nisu puno zamračili, nafatali su se u U-Plovidbi. nhf.
http://www.seebiz.eu/hr/analize/wall-street-dionice-porasle-peti-uzastopni-dan,58184.html
SP500 do kraja godine porast će više od 1200 bodova
prosao sam dosta zemalja i mogu vam kazati , drage kolege, da je nasa situacija poprilicno jedinstvena. I drugi su su sami pojeli i unistili svoju industriju, znanje, nauku, fakultete, zaduzili se , korumpirali se, prodali resurse i zemplju itd itd
Sve je to vidjeno stotine puta.
Ali rijetki su uz to uspjeli korumpirat svoje vlastite gradjane !!! Tj lijepih 40tak posto gradjanstva minimalno. Imas HDZ glasacko tijelo + lazne invalide + lazne branitelje + prijevremene penzionere + kao rak sirecu drz administraciju i javnu upravu itd itd
E to jos nisam vidio. Ako netko ima komparaciju – volio bih je cuti.
narod ima vlast kakvu zaslužuje…..
[/quote]
bas bio sladoljev na 101ci. kakva prica !! osim korumpiranog gradjanstva i povezane bande odozgo sad imamo i obicne ljude u veeelikom strahu od gubitka posla.
vrlo explozivna i neodrziva kombinacija. socioekonomska tempirana bomba
poštovani suigraci:)
kao što znate nov sam na ovom forumu i uvijek gledam positivno….
03.10.sam pisao da dj ide prema 10400 i dax prema 6100…naravno to ima i veliki utjecaj prema rastu crobexa.mnogo citam strane novine pogotovo njemacke finaziske dnev novine.zato odgovorno tvrdim da ce doci do rasta što više idemo prema kraju godine.strucnjaci govore o herbstrally tj.u prijevodu
jesensrally….markt goes up.evo pokatzatelja:
1.drugi tjedan amerike banke dostavlaju brojke za Q3…i svi ocekuju rast.zašto?mozete samo rasti ako dobijete novas za jako nisku kamatu od drzave.
2.ocekuje se rast industrije,što pokazuje da su skladista sirovine prazna i da ih treba puniti….ja mislim da ce to imati utjecaj na bdi bolje receno na brodarski index i na naše brodare.
…druge strane imat cemo rezultate maloprodaje+maloprodaje auta i te rezultate bi mogli baciti malo negativno svijeto na razvoj konjukture.uzmite u obzir da nema više poticaja na kupnju novih automobila u sad-u.
…ali svi vi znate i to non-stop ponavljam:
uvijek su bili i bit ce Q3. i Q4. najboli quartali proizvodnje bila kriza ili ne.imajte na umu idemo prema bozicu ljudi imaju pozitivne emocije svi kupuju svi troše i sirotinja i bogati…na kartice,kredit ili cash….to znaci da ce ce brojke potrošnje rasti,zar ne?
….imajte na umu da banke daju trenutno izmedu 5-7% kamate na urocenju štednju,tj banke se pune gotovinom..ali tu lovu treba oploditi…i kako ce to napraviti?ja mislim da fond manageri nece propustiti priliku ulagati u dionice.oni su ti koji su zadnih 14 dana koristili priliku za kupnju dionica po povoljnim cijenama.
i za kraj…..neki su previdili crobex trenutno na 1900…drugi su bili pozitivni i pisali"crobex je dalje u up trenDu".vama pozitivcima veliko "BRAVO".
LJ POZDRAV SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE.
p.s….nemojte zaboraviti:svi mi pišemo na forumu fantasticne stvari ali u stvari želimi tuđe dionice dobiti po povoljnoj cijeni…..jedne strane smo mi smrtnici druge strane su sindikati….
ajde da i ja kazem koju o brodogradnji…
prvo to o platama kineza nema veze s vezom… kineska propaganda a ko je tamo dolazio i radio vrlo dobro zna o cemu ja govorim… ako se odbije jedna nula to ce biti realnije a tolika plata koja je recena je aktualna na godisnjem nivou… uostalom za razliku od nas europljana koji volimo iskazivat mjesecne plate ovi su amerikanizirani pa vise vole spominjat godisnju zaradu… za usporedbu predradnik koji vodi poslove na remontu u nekom od japanskih brodogradilista ima oko 4000 usd mjesecno uz svakodnevan rad od 0700 – 1800 pa i nedjeljom ako treba…
Sta se tice nasih brodogradilista mi ionako kadar koji je najpotrebniji uvozimo iz vanka… brodomonteri, cjevari, varioci pa sada i elektricari… uglavnom ukrajinaca koliko zelis u nasim brodogradilistima… zato ekipe u kancelarijama i okolo koliko zelis… ka i obicno
Brodovi se dogovaraju po sistemu ja tebi ti meni (manje vise) a kvalitetniji su ne zbog kvalitetnog rada vec zbog toga sta je materijal koji se koristi nesto kvalitetniji nego onaj u kini ili koreji…
Posljedicno zbog toga su ti brodovi i nesto skuplji a grade se vremenski bar 30% duze nego na dalekom istoku… dok o kolicini brodova koje se izbaci nema svrhe ni govoriti…
To sta se prica o nekim specijalnim brodovima i slicno nema realnu podlogu… par specializiranih tankera i koji brod i to je to… slabo za bilo koju utakmicu…
Od nasih dobavljaca bitne opreme je tu samo TPK Zagreb i to samo za niskotlacne kotlove, nesto CP cije pumpe i nisu bas nesto i Koncar za nesto elektrike… premalo za bilo sta ozbiljnije
Interes za skolvanje tog kadra gotovo da i ne postoji… niti ima plana a niti nove generacije bas zele nosit skverski trlis… bogati svi bi tili u office… pa lipo klima, internet i cekat 3 ure za poc doma.
Pa sad procjenite sanse za realan opstanak hrvatskih skverova…
Uljanik i Brodosplit kao proizvodni a Kraljevica kao remontni i Korcula za proizvodno-remontni za ove male pegle… i to je to
A da bi se i to izvuklo i spasilo treba se osnovat holding u koji ulaze sva brodogradilista i preko prodaje ostalih sanirat i rascistit bilancu…
Sta ce kupac od tih kupljenih radit nije toliko bitno ali je bitno da recimo mora garantirat da ce zadrzat zaposlene 10 godina pa makar oni sidili doma a on ih placa…
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/jurcic-vlada-ce-izdrzati-do-kraja-mandata,58242.html
gubitke brodogradnje preuzet će porezni obveznici, jer su gubici uvijek vlasnikovi, a vlasnik je država.
bice da moja promisljanja od prije neki dan sad vise nisu ekskluziva
@SeaWolf
Sta ce kupac od tih kupljenih radit nije toliko bitno ali je bitno da recimo mora garantirat da ce zadrzat zaposlene 10 godina pa makar oni sidili doma a on ih placa…
sve 5 kolega samo ste propustili raci kako se zova ta naivcina od kupca?
za HT se garantiralo 3 godine a preduzece je koje mislim da nesto bolje stoji od brodogradnje…
to je bila onak neka socijalna klauzula koja bi dala legitimitet socijalne osjetljivosti i ostalim sr…
@SeaWolf
sve 5 kolega samo ste propustili raci kako se zova ta naivcina od kupca?
za HT se garantiralo 3 godine a preduzece je koje mislim da nesto bolje stoji od brodogradnje…
to je bila onak neka socijalna klauzula koja bi dala legitimitet socijalne osjetljivosti i ostalim sr…
ta naivcina od kupca u principu kupuje zemljiste na kredit koje je na samo takvim lokacijama… 3 Maj, Brodotrogir… sta se tice HT ta prodaja je ionako isplata za pomoc njemacke za vrijeme domovinskog rata pa ma o cemu se pisalo
Jednostavno previse to vrijedi a ima i previse zainteresiranih da bi se to dalo mukte…
Svakako nije vrijeme za prodaju dionica,naša burza jedna je od onih koje su najviše pale na svijetu.
Svijet se oporavlja polako ali sigurno ,tako i njihove burze.Naša se isto oporavlja ali u odnosu na vodeće svjetske burze koje su već na oko 70% od svog ATH,mi smo na oko 40%.
Normalno lova se prvo slijeva u ogromnim količinama na te burze,kada se dostignu određeni targeti na njima i manje burze doći će na metu.
Za to treba određeno vrijeme ,ali treba biti spreman za to.
Mislim da su naše dionice trenutno još uvjek jeftine i nije bitno da li smo na 1900 ili 2200 bodova.
Za max 6 mjeseci očekujem razinu od 3200.
Očigledno je da mirovinci imaju sve pod kontrolom,i nema većih oscilacija.
Glavna će biti 2011.g (izborna godina).
eto kaže Rohatinski na Dnevniku da vraćanje na te razine znači i vraćanje na uzroke koji su nas doveli do krize tj.cjenovne mjehure na TK i Tržištu nekretnina….pa sad ne znam da li je ATH ispravan parametar?!
eto kaže Rohatinski na Dnevniku da vraćanje na te razine znači i vraćanje na uzroke koji su nas doveli do krize tj.cjenovne mjehure na TK i Tržištu nekretnina….pa sad ne znam da li je ATH ispravan parametar?!
[/quote]
Nije. Idemo mi najkasnije za godinu dana na novi ath. kako nitko nije mislio da toliko možemo pasti, sada nitko ne misli da možemo tolko rasti. mOžemo, itekako.