Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…treba razhebat taj job…i napraviti luksuzne hotele i resort s luksiznim bazenima, wellness centrima, sa dozvoljenom kockom, kurvama i drogom pa onda to prodat po 3 puta večoj cijeni…

ali hebiga onda bi nas crkva hebala tj. vladu pa bi se ovi ukakili….i opet nikaj nebi bilo…

eto ja samo kažem kaj bi ja sa brodogradilištem….

Ajde malo pročitajte svoj post pa probate prosuditi malo o ovoj svojoj izjavi. Vi izgleda apsolutno ne razumijete o čemu pričate odnosno pišete..
..a što bi vi u ovoj državi radili?
-razvallili smo već svu proizvodnju
-razvalili smo svu pamet (pliva i slično)
-potjerali smo svu pamet van
-ostali su preprodavači i isturene poslovnice stranih trgovačkih lanaca
-poltroni, HEP, HŽ i slično

Kako je lako razvaliti sve…za to ne treba puno mudrosti..mudrost treba za nešto stvoriti…i sačuvati..

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

dobro je netko već jednom ovdje napisao…pola onih koji kukaju nad crobexom 2200 vrišteći kako je precjenjen će kupovati kad crobex preskoči 3000 , tada će im sve biti jako jeftino… nikako da ljudi shvate da se prave prilike rađaju u kriznim vremenima a ne kad teče med i mlijeko… još kad se u obzir uzme da smo već članica NATO-a i da ulazimo u EU do 2012. postat ćemo zanimljivi stranom kapitalu i opet će na nama zarađivati stranci …

sve stoji. al najbolja prilika za zaradu je već prošla. crobex je narastao 77% od svog dna 9.ožujka.

jednog dana sigurno hoće još toliko. za novih 77% treba dogurat do crobex 3900.

[/quote]

Pa za tih 77% neka treba i 4 godine, to je 20% godišnje. Tko će ti dat toliku kamatu a i valjda će i nekakva dividendica uletiti. [smiley]

pobjeda
ovaj prijedlog ti nije loš …ali ja bih to sa kockom i damama preselio malo više …u Liku…
da oživimo taj prostor…to bi onda bio posao… [thumbsup]

I mogli bi zaposlit i kojeg Ličkog medvjeda, Amerikanke i Europljanke su navikle.

Kako je lako razvaliti sve…za to ne treba puno mudrosti..mudrost treba za nešto stvoriti…i sačuvati..

5 za kraj polugodišta ! [thumbsup]

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

…treba razhebat taj job…i napraviti luksuzne hotele i resort s luksiznim bazenima, wellness centrima, sa dozvoljenom kockom, kurvama i drogom pa onda to prodat po 3 puta večoj cijeni…

ali hebiga onda bi nas crkva hebala tj. vladu pa bi se ovi ukakili….i opet nikaj nebi bilo…

Ajde malo pročitajte svoj post pa probate prosuditi malo o ovoj svojoj izjavi. Vi izgleda apsolutno ne razumijete o čemu pričate odnosno pišete..
..a što bi vi u ovoj državi radili?
-razvallili smo već svu proizvodnju
-razvalili smo svu pamet (pliva i slično)
-potjerali smo svu pamet van
-ostali su preprodavači i isturene poslovnice stranih trgovačkih lanaca
-poltroni, HEP, HŽ i slično

[/quote]

Ma sve pet kolega,
prvo malo zafrkancije ne škodi, ali opet tu ima i istine.

Svi znamo (ubiti niti neznamo koliko) da su brodogradilišta dužna za poluditi…te predstavljaju enormni trošak državi od kojeg država samo gubi a ništa ne dobiva…

eto nudili su ih po kunu i ništa…znači ostaju dvije mogučnosti:
1. oprostiti dug i prodati ih za kunu —hehehe ja se prvi prijavljujem, a vi kologe drugi
2. dalje trpiti dug i imati glvobolje od toga i nikakve koristi

Kolega od brodogradilišta nikada ali nikada više neće biti koristi..a ako ste stariji znate razlog…dok je bila Juga bilo je jednostavnije, jer smo sve sirovine imali u državi (Jugi) i ništa nismo trebali uvoziti za proizvodnju brodova…dok danas nemamo ništa i sve uvozimo i to predstavlja taj gubitak..i zato se neće isplatiti…plus konkurencija sa istoka je prejaka i prejeftina

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/ove-godine-novca-ima-samo-za-peljeski-most!%3f,58108.html

kako ce nam gradevinari proci u narednm razdoblju, kako znamo kupuje se buducnost a ona je u najmanju ruku maglovita…
IGH-u istjece jednogodisnji aneks za kupnju zemljista zagrebcanke na koji placa kamatu mislim 5-6%, hoce li nas najkonkurentniji diveloper naci podrsku banaka ili ce morati raskinuti ugovore uskoro cemo saznati…
http://www.nacional.hr/clanak/58534/radicev-igh-opet-nece-platiti-zagrepcanku-u-roku

holdingu treba lova jer ne stoje najbolje a ne mogu se vise zaduzivati…
zacarani krug nelikvidnosti na svakom koraku a zasigurno ce banke biti te koje ce profitirati…
nece stranci kupovati dionice npr hidre na burzi s dnevnom prometom od 2 milje jer ce za tjedan dana biti preko 500 ili 600…
kupice cijelu hudru kad potone za jeftine novce kao strateski parneri
takvom scenariju nismo skloni ali nije nelogican i nemoguc slijed stvari…
GM, AIG i najvece banke su propale pa se malo zapitajte hoce li kod nas samo pevec bankrotirati….

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/ove-godine-novca-ima-samo-za-peljeski-most!%3f,58108.html

kako ce nam gradevinari proci u narednm razdoblju, kako znamo kupuje se buducnost a ona je u najmanju ruku maglovita…
IGH-u istjece jednogodisnji aneks za kupnju zemljista zagrebcanke na koji placa kamatu mislim 5-6%, hoce li nas najkonkurentniji diveloper naci podrsku banaka ili ce morati raskinuti ugovore uskoro cemo saznati…
http://www.nacional.hr/clanak/58534/radicev-igh-opet-nece-platiti-zagrepcanku-u-roku

holdingu treba lova jer ne stoje najbolje a ne mogu se vise zaduzivati…
zacarani krug nelikvidnosti na svakom koraku a zasigurno ce banke biti te koje ce profitirati…
nece stranci kupovati dionice npr hidre na burzi s dnevnom prometom od 2 milje jer ce za tjedan dana biti preko 500 ili 600…
kupice cijelu hudru kad potone za jeftine novce kao strateski parneri
takvom scenariju nismo skloni ali nije nelogican i nemoguc slijed stvari…
GM, AIG i najvece banke su propale pa se malo zapitajte hoce li kod nas samo pevec bankrotirati….

Sanjaj prijatelju sanjaj,kad se probudis javi se [cool]

dobro je netko već jednom ovdje napisao…pola onih koji kukaju nad crobexom 2200 vrišteći kako je precjenjen će kupovati kad crobex preskoči 3000 , tada će im sve biti jako jeftino… nikako da ljudi shvate da se prave prilike rađaju u kriznim vremenima a ne kad teče med i mlijeko… još kad se u obzir uzme da smo već članica NATO-a i da ulazimo u EU do 2012. postat ćemo zanimljivi stranom kapitalu i opet će na nama zarađivati stranci …

Odličan tekst Leconte!
Kad je najgore onda se i kupuje, a toliko je trenutno i dalje jako podcijenjenih.
Doće sve na svoje i brže nego mislite, a tada će biti kasno za plakanje.
[/quote]

Na ovakvim situacijama kao što je sada upravo su se obogatili Buffet, Soros i njima slični jer kupuju kada je sve podcijenjeno.
[/quote]
tocno ali biffet nece doci u rvacku kupuvat gradevinare koji od reda svi mogu propast ili njegov brat blizanac amerikanac vec kupuje kako su nas isvjestili revni mediji?
ma super za nas sada s ponudom brodogradiista pokazali su koliko nas cijene, bio međunarodni natjecaj…
samo jedna kuna, zato ne kupuju tako jeftina brodogradilista?

[/quote]

Jer svi znaju da to nije 1 kuna već 1000000000000000000000000000000000000 (zaboravio si dug prema državi), a izgleda da je sa brodogradnjom gotovo u cijelom svijetu ne samo kod nas…

treba razhebat taj job…i napraviti luksuzne hotele i resort s luksiznim bazenima, wellness centrima, sa dozvoljenom kockom, kurvama i drogom pa onda to prodat po 3 puta večoj cijeni…

[/quote]
[lol] [lol]

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

…GM, AIG i najvece banke su propale pa se malo zapitajte hoce li kod nas samo pevec bankrotirati….

GM bankrotirao, ovo je ekskluziva. [lol]

Samo ću se kratko nadovezati na raspravu o brodogradilištima. Nedavno sam gledao dokumentarac o najvećem brodogradilištu na svijetu u Kini i na pitanje Milića koliko ima varilac nakon 10 godina staža u brodogradilištu odgovor poslovođe je bio 4300 dolara prosječno, a radnik negdje 3500 dolara i oni su sa takvim plaćama konkurentni. Koji radnik na bilo kojem radnom mjestu, ako izostavimo upravu u našem bilo kojem brodogradilištu ima četvrtinu te plaće. Po meni je problem očigledno kao i u svim ostalim "državnim" firmama u lošem vođenju i kako je K-PAX kometirao najlakše je s tuđim q… po plotu mahat i ne voditi brigu o nićemu.

Samo ću se kratko nadovezati na raspravu o brodogradilištima. Nedavno sam gledao dokumentarac o najvećem brodogradilištu na svijetu u Kini i na pitanje Milića koliko ima varilac nakon 10 godina staža u brodogradilištu odgovor poslovođe je bio 4300 dolara prosječno, a radnik negdje 3500 dolara i oni su sa takvim plaćama konkurentni. Koji radnik na bilo kojem radnom mjestu, ako izostavimo upravu u našem bilo kojem brodogradilištu ima četvrtinu te plaće. Po meni je problem očigledno kao i u svim ostalim "državnim" firmama u lošem vođenju i kako je K-PAX kometirao najlakše je s tuđim q… po plotu mahat i ne voditi brigu o nićemu.

Stotka od mene, i ja sam gledao taj dokumentarac. Pa neka sad netko kaže kako je jeftinija radna snaga njima prednost. Ako nije to, šta je? Cijena sirovina možda?

strpljen..spašen Time is on my side

Brodogradilišta moraju opstati ali tek nakon smjena i krivičnog procesiranja svih uprava i njihovih jataka-kooperanata, previše su već posisali drž budžet, prelazak na program cruisera i spec. gradnji. Pa hebu nas, onako, na finjaka Talijani, mozemo napraviti cruiser 30% jeftine nego oni u Monfalcone-u ako srežemo troškove (vrlo lako ako postoji dobra volja) a za spec. gradnje je konkurencija skoro pa … nikakva. Manimo se bulkera, tankera i sličnih budalaština, nek ih rade u Indiji i Vijetnamu.
A lopova se nakotilo u upravama (ne amnestiram ni Uljanik, ima ih i tamo ohoho ali su manje pohlepni). Ne mislite da su nesređene katastarske čestice i razgraničenja pomorskog dobra posljedica nemara … sve je to strategija što mutnije i gore-to bolje za ove lopine.

New Report

Close