Gdje je to bilo očekivano, reci ti nama? Ajde, da čujem.
Gdje je to bilo očekivano, reci ti nama? Ajde, da čujem.
situacija je nejasna…
dok ne probijemo 2300 ne moze se govoriti o nikakvim ocekivanjima.
Situacija nikada nije bila jasna, jer da je svi bi se zvali JASNA. [bye]
Situacija nikada nije bila jasna, jer da je svi bi se zvali JASNA. [bye]
ali ipak, neke su stvari sada malo jasnije…
Evo i mojeg viđenja ovotjedne situacije:
ZSE radi do srijede, u četvrtak i petak je pauza zbog blagdana. Svi pratimo što se događa vani, a vani je situacija prilično maglovita. Prvo značajnije izvješće koje može dati smjer objavljuje ALCOA u srijedu.
Onaj tko misli kupovati neće riskirati veću kupnju prije idućeg ponedjeljka jer bi se strane burze u četvrtak i petak mogle zacrveniti (mogu se objaviti izvješća lošija od očekivanja), pa bi mu u idući ponedjeljak dionice kupljene do ove srijede mogle vrijediti manje.
Onaj tko drži dionice također ne zna što će se vani dogoditi u četvrtak i petak (mogu se objaviti izvješća bolja od očekivanja) pa ne prodaje dionice jer bi od ponedjeljka i kod nas moglo zazeleniti, pa kada je do sada čekao sa prodajom, može pričekati do ponedjeljka.
Sveukupno očekivanje: slaba prodaja i slaba kupnja ovaj tjedan – osim ako ne bude. [wink]
Eto, da citiram sam sebe, sve se (na moju žalost) odvija u skladu sa predviđanjem. Biti ću zadovoljan ako danas ne završimo s minusom.
Zadnje transakcije:
Cijena Količina Iznos Datum
280,00 450 126.000,00 7.10.2009 11:28:26
277,00 75 20.775,00 7.10.2009 10:27:30
277,00 20 5.540,00 7.10.2009 10:25:56
283,00 100 28.300,00 7.10.2009 10:06:18
282,99 70 19.809,30 7.10.2009 10:06:18
Kako ćeš gore dok ima ovakovih tipova? 1% je bacio u vjetar. Ovo je na Zabi i bar 50 puta se je tako u zadnje vrijeme moglo upecati tih 1% jer me uvijek iznenade ovi dobrotvori.
Nestao je onaj momentum od prošlog mjeseca koji nas vodi prema gore. Možda griješim ali meni se čini da je i optimistima trenutna razina crobexa na neki način visoka. A ako su optimisti već sve pokupovali možemo samo čekati. Pitanje je kad će im dosaditi letargija i kad će početi "trejdati" i vidjeti eventualnu kratkoročnu zaradu na šortanju.
Previše se puta testirala ova razina od 2200-2220 i ostajala neprobijena, pa sam mišljenja da ćemo testirati nešto niže razine. IMHO
Poz!
Zamislite si tržište gdje jedan IGH i Viro uopće ne otvore trgovanje.
Deca, ova burza je za zatvoriti
a šta očekuješ od nekoga koji prima 9kkn, te koji trošak telefona uračunava u primanja?
boljeg za te novce nemožeš niti dobiti.
Očekujem više od elementarnog znanja.
[/quote]
Više? Teško. Tata mu kupio fax, a barba Luka ga zaposlio.
Nestao je onaj momentum od prošlog mjeseca koji nas vodi prema gore. Možda griješim ali meni se čini da je i optimistima trenutna razina crobexa na neki način visoka. A ako su optimisti već sve pokupovali možemo samo čekati. Pitanje je kad će im dosaditi letargija i kad će početi "trejdati" i vidjeti eventualnu kratkoročnu zaradu na šortanju.
Previše se puta testirala ova razina od 2200-2220 i ostajala neprobijena, pa sam mišljenja da ćemo testirati nešto niže razine. IMHO
Poz!
Moguće, samo je pitanje koliko nisko može ići, jaka je i kupnja, pa se misli. [thumbsup]
Poz!
Ništa od toga, predugo se vrtimo na 2100-2200, za niže razine jednostavno nema poticaja niti snage, dok su više razine izglednije.
Prije će neki institucionalac puknuti pa utuči koju milju nego prodavati iz portfelja šortanja radi, a i izglednije je da će tržište baš iz toga razloga rasti, da se privuku investitori da postanemo likvidniji, da mađioničari opet mogu zarađivati.
Ovakva stand-by sitacija ne odgovara baš nikome te je prirodno očekivati da se nešto promijeni, vjerujem na bolje.