Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da bi tržište raslo ne treba se ništa dogoditi jer je jasno da se Svjetsko gospodarstvo oporavlja pa tako i naše a da bi padali trebalo bi se desiti zaista nešto jako loše a ja ne vidim šta bi se to trenutno moglo desiti da bi tržište zaronilo.

Da bi tržište raslo treba postojati interes investitora, koji će svoja likvidna sredstva uložiti u vrijednosnice očekujući da će ostvariti profit u određenom periodu!
(12:00 h, redovni promet iznosi 4.938.356,17)
Tek tada i samo tada će tržište početi rasti, dok za pad tržišta ne treba ulagati u razne fondove, povlačiti novce iz sigurnosti oročenja i sl. nego samo rasprodati dionice koje već imamo

Greenspan: Rast će biti veći nego što se očekivalo

Bivši čelnik američkih Federalnih rezervi Alan Greenspan tvrdi da će američka ekonomija u trećem kvartalu ove godine zabilježit veći rast nego što su mnogi analitičari dosad očekivali, a taj pozitivan pomak pratit će nažalost i porast nezaposlenosti od 10 posto.

Roubini: Burze su otišle uvis previše, prerano i prebrzo

Profesor ekonomije Nouriel Roubini sa Sveučilišta u New Yorku, glasovit po točnom predviđanju aktualne financijske krize, izjavio je da bi cijene dionica i roba na burzama mogle pasti idućih mjeseci zbog sporog tempa gospodarskog oporavka, koji je razočaravajući za ulagače.

Ako se gospodarski rast brzo ne oporavi, "u konačnici će se tržišta ‘ispuhati’ i korigirati na vrijednosti koje su opravdane. Vidim rastući jaz između onoga što rade burze i slabije aktivnosti realnog gospodarstva"

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

rubini se svakakvih izjava nalupao u zadnjih par mjeseci
čini mi se da mu je vlak pobjegao pa sad nemilice druka na dolje
nekako mi se čini da bi dobro došao katastrofičarima na ovom forumu, hehehe

Postanite Eu-robovi

na ATPL očito ima interesa za prodaju na 1100-1120kn. čim se pojavi malo veći nalog na prodaji isti bude poklopljen

Da bi tržište raslo ne treba se ništa dogoditi jer je jasno da se Svjetsko gospodarstvo oporavlja pa tako i naše a da bi padali trebalo bi se desiti zaista nešto jako loše a ja ne vidim šta bi se to trenutno moglo desiti da bi tržište zaronilo.

Da bi tržište raslo treba postojati interes investitora, koji će svoja likvidna sredstva uložiti u vrijednosnice očekujući da će ostvariti profit u određenom periodu!
(12:00 h, redovni promet iznosi 4.938.356,17)
Tek tada i samo tada će tržište početi rasti, dok za pad tržišta ne treba ulagati u razne fondove, povlačiti novce iz sigurnosti oročenja i sl. nego samo rasprodati dionice koje već imamo

Greenspan: Rast će biti veći nego što se očekivalo

Bivši čelnik američkih Federalnih rezervi Alan Greenspan tvrdi da će američka ekonomija u trećem kvartalu ove godine zabilježit veći rast nego što su mnogi analitičari dosad očekivali, a taj pozitivan pomak pratit će nažalost i porast nezaposlenosti od 10 posto.

Roubini: Burze su otišle uvis previše, prerano i prebrzo

Profesor ekonomije Nouriel Roubini sa Sveučilišta u New Yorku, glasovit po točnom predviđanju aktualne financijske krize, izjavio je da bi cijene dionica i roba na burzama mogle pasti idućih mjeseci zbog sporog tempa gospodarskog oporavka, koji je razočaravajući za ulagače.

Ako se gospodarski rast brzo ne oporavi, "u konačnici će se tržišta ‘ispuhati’ i korigirati na vrijednosti koje su opravdane. Vidim rastući jaz između onoga što rade burze i slabije aktivnosti realnog gospodarstva"

[/quote]
A tko su ti koji bi trebali rasprodati, koliko vi imate trenutno dionica, oni u koje se vi pouzdate već odavno su rasprodali i mole se Bogu da tržište padne a ono raste, velika većina čuči u cashu i na svaki pomak vanka u nas nastaje ludilo baš zbog velikih količina novca koji je spreman za ulaganje a investitori se boje jer su ih fondovi raspanetili prije pola godine i ovi su sada kao zečevi plašljivi, korekcija će sigurno biti ali samo je trenutno jedan smjer za TK a to ja onaj prema gore.

moja procjena:

ovo je dugorocno padajuci trend, srednjorocno rastuci, kratkorocno padajuci.

ali nije bad, ici ce to opet gore, ali ne odmah…

moja procjena:

Slažem se…vidjet će se jednog dana ubrzo prava vrijednost dionica…

Dionice u posebnom režimu od 5.10.2009…))

Podignite Crobex i svi će biti zadovoljni…! I brokeri i mali investitori i fondovi i novi
ulagači i stara garda …SVI !

Koga jako cuka smjer na svjetskim tržištima…… našu ulagačku elitu? Ionak kasnimo za svim indeksima , čak i za Belexom…………….. malo podignite ljestvicu…pa da vidiš prometa….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

moja procjena:

koliko je to vremena, kratkorocno, srednjerocno, dugorocno?

I kolko to bude palo u tom dugorocno padajucem trendu?

Nije bolest sve što boli

moja procjena:

Evo još jedan dokaz da ćemo gore kolega je uvjek na krivoj strani bar je do sada bio.

moja procjena:

Evo još jedan dokaz da ćemo gore kolega je uvjek na krivoj strani bar je do sada bio.
[/quote]

Nemreš bilivit , tigrus je postao indikator[shocked]

PODR(-3,33), VIRO (-2,13), ATGR (-2,43) stisnuli grobex u -0,46%

[shocked] [lol]

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

Evo i mojeg viđenja ovotjedne situacije:

ZSE radi do srijede, u četvrtak i petak je pauza zbog blagdana. Svi pratimo što se događa vani, a vani je situacija prilično maglovita. Prvo značajnije izvješće koje može dati smjer objavljuje ALCOA u srijedu.

Onaj tko misli kupovati neće riskirati veću kupnju prije idućeg ponedjeljka jer bi se strane burze u četvrtak i petak mogle zacrveniti (mogu se objaviti izvješća lošija od očekivanja), pa bi mu u idući ponedjeljak dionice kupljene do ove srijede mogle vrijediti manje.

Onaj tko drži dionice također ne zna što će se vani dogoditi u četvrtak i petak (mogu se objaviti izvješća bolja od očekivanja) pa ne prodaje dionice jer bi od ponedjeljka i kod nas moglo zazeleniti, pa kada je do sada čekao sa prodajom, može pričekati do ponedjeljka.

Sveukupno očekivanje: slaba prodaja i slaba kupnja ovaj tjedan – osim ako ne bude. [wink]

halfte trinken, halfte Šarcu geben

New Report

Close