hvala svima na podršci. Ne zelim drukat ni na jednu strano. Svi ionako odlucujem samostalno.
stay cool 🙂
Vidiš kako ljudi vole pitijska proročanstva. Koliko sam ja shvatio poantu Vašeg posta ona glasi : ako ne padnemo rasti ćemo. Da si rekao samo jedan smjer osuli bi na tebe drvlje i kamenje. Ja bi onako ne pitijski rekao da ovaj skraćeni tjedan možemo prekrižiti (barem mi koji smo u dionicama). Oni koji
imaju love mogu ju sad iskoristiti za laganu kupnju jerbo idući tjedan više neće biti sve isto. Osim što smo se previše fokusirali na Amere mogli bi malo obratiti pažnju na lisabonski ugovor, oko 15.11. proračun za iduću godinu i Šukijev pohod u Ameriku po milijardu dolara obveznica koje ćemo vraćati po puno skupljem $. Nekako si mislim da su ove 3 stvati puno važnije za naše TK od bilo čega drugoga.
hvala svima na podršci. Ne zelim drukat ni na jednu strano. Svi ionako odlucujem samostalno.
stay cool 🙂
Vidiš kako ljudi vole pitijska proročanstva. Koliko sam ja shvatio poantu Vašeg posta ona glasi : ako ne padnemo rasti ćemo. Da si rekao samo jedan smjer osuli bi na tebe drvlje i kamenje. Ja bi onako ne pitijski rekao da ovaj skraćeni tjedan možemo prekrižiti (barem mi koji smo u dionicama). Oni koji
imaju love mogu ju sad iskoristiti za laganu kupnju jerbo idući tjedan više neće biti sve isto. Osim što smo se previše fokusirali na Amere mogli bi malo obratiti pažnju na lisabonski ugovor, oko 15.11. proračun za iduću godinu i Šukijev pohod u Ameriku po milijardu dolara obveznica koje ćemo vraćati po puno skupljem $. Nekako si mislim da su ove 3 stvati puno važnije za naše TK od bilo čega drugoga.
[/quote]
Proračun je nebitan za Tk jer se već zna da će Šuki opet posaugati večinu love iz zemlje za proračun…
Europska unija nebitno jer se sad već zna da smo u pregovorima ponovo
Obveznice – prodane, samo je pitanje kome, Šuki ide u ameriku sebi namjestiti zadnji unosnu ugovor (čitaj proviziju) i onda će iz vlade.
Jedino je bitno kako gubi kaže fundamenti, idemo li mi iz krize ili ne van, ako ne, onda pad, ako da onda rast, zato i takav post je najiskreniji, jer nitko nezna budućnost, mi se ionak tu igramo vjerojatnostima….
ili kiša pada a ako ne bude padala biti će oblačno no ako slučajno ujutro se pojavi sunce biti će sznčano ili će sunce prekriti oblaci koji opet mogu donijeti kiša
i na kraju ove moje odlične da ne kažem fenomenalne analize vremenske prognoze, sigurnije će se obistiniti ako na kraju kažem AKO BOG DA BITI ĆE
Svi oni koji priželjkuje neki veliki pad crobexa moram im priopćiti da su u velikoj zabludi i da do njega sigurno neće doći, svjedoci smo bili zadnjih dana kada su indexi vanka ronili da to nije na nas uticalo i da je kod nas tada bio pravi shoping jer su ljudi dočekali malo povoljnije cijene i to iskoristili dok neki maštaju o nekom velikom padu iako su i sami svijesni da do toga neće doći.
@Matija,
ovo sa proračunom ni je još baš sve sigurno. Ako Šuki malo olabavi moglo bi se štogod love iz mirovinaca vratiti na TK a ako se sjetimo dvaju zadnjih valova prema gore vidjeli smo šta oni u 3 dana naprave sa 100 milja kn. Pukušavam u svojoj kristalnoj kugli pronaći gdje bi mogao biti vrh slijedećeg vala pa da se malo iskrcam i premjestim u neke bezvezne. Samo se bojim da poslije toga neće odigrati pad već bi mogao lagani nastavak prema gore. No to je još uvijek daleka budućnost. O tom po tom.
Svi oni koji priželjkuje neki veliki pad crobexa moram im priopćiti da su u velikoj zabludi i da do njega sigurno neće doći, svjedoci smo bili zadnjih dana kada su indexi vanka ronili da to nije na nas uticalo i da je kod nas tada bio pravi shoping jer su ljudi dočekali malo povoljnije cijene i to iskoristili dok neki maštaju o nekom velikom padu iako su i sami svijesni da do toga neće doći.
Medvjedi se uvijek iznenade koliko tržište može rasti, međutim, bikovi se uvijek zaprepaste koliko može pasti.
Medvjedi se uvijek iznenade koliko tržište može rasti, međutim, bikovi se uvijek zaprepaste koliko može pasti.
[/quote]
Da bi tržište raslo ne treba se ništa dogoditi jer je jasno da se Svjetsko gospodarstvo oporavlja pa tako i naše a da bi padali trebalo bi se desiti zaista nešto jako loše a ja ne vidim šta bi se to trenutno moglo desiti da bi tržište zaronilo.
Greenspan: Rast će biti veći nego što se očekivalo
Bivši čelnik američkih Federalnih rezervi Alan Greenspan tvrdi da će američka ekonomija u trećem kvartalu ove godine zabilježit veći rast nego što su mnogi analitičari dosad očekivali, a taj pozitivan pomak pratit će nažalost i porast nezaposlenosti od 10 posto.
Naši brokeri mi morali ozbiljno razmotriti opciju da se preorijentiraju na omogućavanje trgovanja na stranim burzama sa normalnim provizijama, jer ako se ovaj jad od prometa kod nas nastavi, ne znam tko će više trošiti vrijeme i živce na ovo.
stao promet, nešto se čeka, ali ne znamo što
Ceka se smjer. Futuresi u zelenom, evropa kokosari oko 0 i sad se ceka smjer. budemo videli kak ce ameri otvoriti.