Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj se u kolovozu odmaralo gotovo 2,8 milijuna inozemnih turista, što je za 4,9 posto više nego u istom mjesecu lani, a 17,1 milijun inozemnih noćenja u plusu je za 5 posto.
[rolleyes]

U kolovozu se ostvaruje preko trećine cjelogodišnjeg fizičkog prometa ,a s obzirom na najveće
cijene gotovo 50% financijskog efekta.Dakle,ovih 5% porasta u kolovozu/izgleda da je rujan još povoljniji/ je dostatan da ćemo vjerovatno imati fizički porast prometa u odnosu na 2008.To je
izvrstan rezultat,ali i opčenito odličan signal za cjelokupnu ekonomiju,jer izgleda da u ovoj krizi
jedino turizam u Hrvatskoj kao da ne prolazi kroz recesiju.A to je odlično za budućnost jer je
Hrvatska jako ovisna o turizmu.

Kaj da delam sad, dal da lupim po bidu ili je ovo pad od 1 dana?
Bude li to sve u ponedjeljuk Up ili je ovo malo dugoročniji pad, molim upute iskusnijih forumaša…

…koji druk za ingru…pa već mjesecima je isti problem a oni sada bombastično javljaju kao da se to desilo sada…joj joj joj…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Čemu panika kad mi nismo ništa ni rasli.Osim Ine i Ht-a i to bi bilo u redu da oni padnu. ostale dionice će se teško i u jako malim količinama ušićariti na bidu.

Mislim da je ovo već puno puta viđena situacija, danas frka, panika, minus u Aziji, Evropi, a onda polako USA futuresi promjene boju u zeleno i do kraja dana sve ok, za par dana iziđe par povoljnih FI za 3Q u Americi i EU i burze rastu. Zato bez nervoze danas!!!

A to je odlično za budućnost jer je
Hrvatska jako ovisna o turizmu.

Slažem se da je rezultat dobar za Hrvatsku. Ali na žalost. Bilo bi lijepo kad bismo bili zemlja koja ne živi samo od prihoda od turizma.

Kome se da proučavat kako stojimo:

http://www.nationmaster.com/red/country/hr-croatia/eco-economy&all=1

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Bude li to sve u ponedjeljuk Up ili je ovo malo dugoročniji pad, molim upute iskusnijih forumaša…

Dakle nisam iskusan ali je cak i neiskusnima jasno, a o tome stizu silne vijesti iz USA, da oporavak nece biti niti izbliza brz kako neki prizeljkuju.Kod nas u RH tek sljede ocajna izvjesca,u svakom slucaju losija nego li prethodna GFI i 1Q na proljece ce biti porazavajuci.
Vani su dionice napumpane i neophodno je hladjenje.Pa kao zakljucak..kuda ide ZSE.pa zar niste vidjeli ocajnu likvidnost zadnjih par dana.To znaci potpuni strah i nepovjerenje u UP .
Ne zelim plasiti nikoga jer i sam imam 60% portfelja u dionicama i strah me pomalo hvata ali ne i beznadje!
LP

Pitanje na mjestu. Problem je u tome što ni bid ne nudi previše mogućnosti. Nisko je i šupalj tako da nervirati se za 0,5% ili ipak pričekati idući tjedan…

who dares, wins

Pitanje na mjestu. Problem je u tome što ni bid ne nudi previše mogućnosti. Nisko je i šupalj tako da nervirati se za 0,5% ili ipak pričekati idući tjedan…
[/quote]

Ok, evo čekam danas, ne budem niš prodao…bumo vidli kaj nosi današnji dan…

Portfelj mi pljusnuo 3% hehe

Al mi uvaljuju ovu LKPC pa to je stvarno nevjerovatno, samo dajte.

[/quote]

[/quote]
Čuj da se istresem na Korfu zguram ga na 45 i šta sam napravio? Viro? Sad prodavati nema smisla. Zaba? Tamo veliki igraju svoju igru i mala je prodaja pa je pitanje da li mogu kupiti pošto sam prodao.Jedinu Igh kad bi stigao biti prvi (što je nemoguće) mi je imao kakav takav logičan prolaz.
Ništa, sjedim i čekam.

who dares, wins

[/quote]

[/quote]
Kolega bez straha do kraja dana portfej će u plus.

New Report

Close