Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Koji index danas prati Crobex

realni, pa vise je bilo i vrijeme da se vratimo nama samima [thumbsup]

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

http://seebiz.eu/hr/analize/az-mirovinski-prodavao-atlantic-grupu%2c-dalekovod-i-institut-igh,57060.html

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/mosony-neka-vlada-objavi-dionicarski-ugovor-o-ini,57065.html

Vrijednost portfelja mi se topi kao sladoled. Nema veze ekipa. Takav je život nas ulagača na burzi. Ima sunčanih i oblačnih dana.
Važno je biti strpljiv i sačuvati živce. Tko nema živaca otrpiti kišne burzovne dane bolje da ne ulaže novac na burzu.

Ugodan vikend vam želim !

Iskoristi to kolega dok se tope …
Realno smo ovaj tjedan roknuli cca 10 % na 50 značajnijih R-A,
no ono što se piše je cca -3 % na dionice u sastavu Futur-grobeksa

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Vrijednost portfelja mi se topi kao sladoled. Nema veze ekipa. Takav je život nas ulagača na burzi. Ima sunčanih i oblačnih dana.
Važno je biti strpljiv i sačuvati živce. Tko nema živaca otrpiti kišne burzovne dane bolje da ne ulaže novac na burzu.

Ugodan vikend vam želim !

…korekcija je normalna stvar…s obzirom na sentimant još je to super mala korekcija…nema mahnite, panične prodaje, to je veoma važan pokazatelj, ali kad krene gore ako bude manične kupnje kao u nekoliko dana prije, onda je to opet neki znak…pa pričekajmo malo pa da vidimo što će biti. ako počne manična kupovina onda idemo preko 2400…pa i do 2500, osim ako ne bude kakvih loših vijesti iz zemlje i svijeta…svijet je objavio izlazak iz krize, naznake postoje…kod nas će biti još poteškoća u sljedećih 6 mjeseci no to je tržište već uračunalo, a sada pomalo računa ono što slijedi u drugoj polovini 2010… strpljenje molim…godina prođe brzo a 6 mjeseci još brže…pustite burek investitore…budite strpljivi i sve će doći na svoje…ipak smo nekada bili preko 5000…STRPLJENAAA!

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Koji index danas prati Crobex

realni, pa vise je bilo i vrijeme da se vratimo nama samima [thumbsup]
[/quote]
Ako je BDP ove godine pao 6% a iduće se očekuje da bude pozitivan kako bi to trebalo uticati na našu stvarnost i kako bi se to trebalo odraziti na burzu.

hvala lijepa

Znaš što, lipo je to svijet izlazi íz krize. Al ja bi volio to osjetit i na svojoj koži.
Ne mogu se požalit,sezona je na kraju dobro završila, kako je krenulo 5i6mj. Mislio sam ode sve kvragu,al ipak evo cijeli 9 se radilo. Zarada na razini prošlogodišnje.
Al muče drugi sektori. Dva prijatelja zatvorila građevinarske firme. Iskopa nema,strojevi stoje. Ne gradi se.
U biti svi plaću od nikoga niti jedne pozitivne,čak i ugostitelji na lošijim pozicijama plaču. Jedino naša vlada od koje čujem veliki oporavak. A inozemni dug unatoč svemu raste. Ako ga se sad nije moglo zaustavit kada će se onda?Mislim da nam ovaj harač neće biti dovoljan. Da će trebat pdv još gore.

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

Lubanja
Zar ti stvarno vjeruješ da BDP za iduću godinu može biti pozitivan?

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

Lubanja

Vjerojatno hoće, jer će se mjeriti prema ovoj godini a od ovoga ne može biti gore.
Statistika je vražja stvar, možeš je prilagoditi kako hoćeš.

Korkyra

Lubanja

ovo je ozbiljna stvar, ne samo forumska piskaranja: mnogi vjeruju da BDP može biti iduću godinu pozitivan.

Ja bih, kao laik u makroekonomiji, volio napokon čuti nekakvo razumno obrazloženje ovakvih tvrdnji! Ne kažem da to nije moguće, ali bih htio da mi netko uvjerljivo objasni kako je to moguće.

Većina šturih obrazloženja koje čujem se temelji na činjenici da je 2009. pad dovoljno veliki da u odnosu na tako smanjeni BDP mora doći bar do blagog oporavka čisto iz činjenice da se osobna potrošnja ne može još dodatno smanjiti (a je li to baš tako sigurno?), da se državna potrošnja neće smanjiti a investicije da teško da mogu biti manje nego 2009. godine.

Sve to moguće da ima smisla… ali je jako nategnuto i ne bih baš rekao egzaktno (precizno računato, nego više ono "pričam ti priče…").

Ako i dođe do nekog rasta, to će zbilja biti nekakav "tehnički rast" (statistički rast) koji neće imati puno veze sa stvarnim gospodarstvom a pogotovo standardom građana – standard građana će sigurno padati ma kakav eventualni rast bio 2010., jednostavno plaće ne mogu rasti (nema mjesta za povećanje ove stavke kod većine poslodavaca), zaduživanje će sigurno biti još teže (a vraćanje postojećih dugova možda i još veći teret prosječnom građaninu nego li je danas, osim ako se kuna uistinu slučajno ne uspije ovako genijalno održavati snažnom) a ono najgore: pad zaposlenosti je nešto neimenovno za 2010. (i inače je normalno da zaposlenost pada još neko vrijeme i nakon izlaska iz recesije, a pogotovo je to kod nas očekivano jer nekog velikog oporavka sigurno neće biti a višak zaposlenih je evidentan posvuda u našem gospodarstvu, posebice u javnom sektoru…).

http://www.seebiz.eu/hr/burze/goran-nimac-korporativne-vijesti-bez-utjecaja-za-ulagace,57127.html

ovdje ne znaš ko koga j…(uglavnom lud zbunjenog)

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/polancec-nema-odgode-natjecaja-za-prodaju-skverova,57126.html

New Report

Close