Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Što da vam kažem, znate da dobro uviejk procijenim, danas ćete lijepo prodavati po bidovima jer nastupa K O R E K C I J A.
Na otvarranju su rupe ko u ementalera, i to onog nizozemskog.

[rolleyes]

meni to više sliči na gorgonzolu. i to onu francusku

nekak je tišina na forumu, izgleda da nitko ne zna di bumo sad..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

pa neznam di bum sam sa sobom a di bi znal di bumo svi zajedno
pofuk

znaju, znaju samo mudro šute……..nije nitko pisao ni na crobi 1800-1900 a mi koji i jesmo punili su nas jedinicama a sad se pitaju, jesam li kasno ušao,da li je rast gotov……ja bih savjetovao da prodaju pa če im onda reći kuda idemo…… [undecid]

ja znam kud ćemo, pitanje je dana [thumbsup]

http://www.kucilooro.webs.com/

Ili nazad na nulu (možda i u plus) ili niti 20 mil. kn prometa.
Birajte.

je neka mala korekcija, ali ima bit da niko ne želi prodat obzirom na mali promet. Nema više rasprodaje, prošla baka s kolačima.

sutra je novi dan.

Interesantno je kako se DIOK ne mrda sa razine 150-160 kn nego čami čekajući bez ikakvog interesa na kupnji, a ipak se zadnjih dana dosta toga piše o mogućim velikim ulaganjima na podučju gradnje LNG terminala na Omišlju.

Nekako mi se čini da je budućnost DIOKIJA obrnuto proporcionalna trenutnom kretanju cijene dionice. Šta vi kažete?

@ oportunist – ne moraš ovo komentirati jer se tvoje mišljenje jako dobro zna [tongue]

halfte trinken, halfte Šarcu geben

ZAGREBAČKA BURZA
Maja Bešević: Veća aktivnost fondova potaknula i male ulagače
Autor/izvor: SEEbiz / Hina
ZAGREB – Nakon snažnog uzleta cijena u proteklih šest dana trgovanja, na Zagrebačkoj bi burzi danas mogle uslijediti dobitonosne prodaje dionica, uglavnom zbog opreza koji je zavladao na svjetskim tržištima.

Od 10 analitičara brokerskih tvrtki koji su sudjelovali u Hininoj anketi, njih četvoro danas očekuje pad Crobexa, troje rast, a troje stagnaciju.

"Nakon šest dana više-manje snažnog rasta, danas bi na domaćem tržištu mogla uslijediti stagnacija cijena dionica, a moguće su i blage dobitonosne prodaje. No, i dalje je investicijska klima među ulagačima pozitivna, a skok likvidnosti uslijed znatnijeg uključivanja fondova u trgovanje probudila je i veći interes malih ulagača", kaže Maja Bešević, analitičarka u brokerskoj tvrtki Abacus brokeri.

Na današnje vjerojatno smirivanje rasta cijena upućuje i jučerašnje posustajanje rasta Crobexa te signali sve većeg opreza ulagača na svjetskim burzama, dodaje Bešević.

Nakon tri dana rasta, u četvrtak su na Wall Streetu vodeći indeksi blago pali jer se ulagači plaše da je razina cijena dionica previsoka, unatoč podacima koji pokazuju da se američko gospodarstvo oporavlja.

I na azijskim su burzama vodeći indeksi jutros pali s jučer dosegnutih najviših razina u 13 mjeseci jer ulagači nisu sigurni da tempo oporavka gospodarstava podržava daljnji rast cijena dionica.

"Američki dužnosnici govore o oporavku gospodarstva, no još uvijek nije jasno je li riječ o uzletu na tržištu medvjeda ili o stvarnom početku oporavka. U srednjem roku tehnički indikatori jesu pozitivni, no u roku duljem od godine dana oporavak je još upitan", navodi Bešević.

A snažan pozitivni trend na domaćem tržištu u proteklih šest dana trgovanja zaobišao je brodarski sektor, u kojemu su cijene dionica uglavnom stagnirale. Po riječima Bešević, dionice brodarskih kompanija u svijetu značajnije su porasle na krilima optimizma ulagača da je svjetsko gospodarstvo u oporavku po objavi boljih od očekivanja makroekonomskih pokazatelja SAD-a.

Međutim, indeks vozarina sipkog tereta BDI zasad ne ukazuje na značajniji oporavak svjetske trgovine, odnosno na porast potražnje za brodskim prijevozom.

BDI je jučer oslabio 25 bodova, na 2.390 bodova, te tako nastavlja stagnirati između 2.300 i 2.500 bodova još od sredine kolovoza.

Na domaćem tržištu, iako i dalje stižu loši makroekonomski pokazatelji, poput nastavljenog pada industrijske proizvodnje, prometa u maloprodaji te izravnih stranih ulaganja, Bešević smatra da su oni već uračunati u cijene dionica.

"Očekivani pad domaćeg BDP-a u ovoj godini te njegova stagnacija ili daljnji pad u idućoj uglavnom su već uračunati u cijene domaćih dionica", zaključuje Bešević

Solidna brana na PTKM. [cool]

kolega nije to nikakva brana nego kupac koji već mjesec dana solidno lufta prodaju i sprema dionice na sigurno daleko od tržišta.

I'LL BE BACK

Interesantno je kako se DIOK ne mrda sa razine 150-160 kn nego čami čekajući bez ikakvog interesa na kupnji, a ipak se zadnjih dana dosta toga piše o mogućim velikim ulaganjima na podučju gradnje LNG terminala na Omišlju.

Nekako mi se čini da je budućnost DIOKIJA obrnuto proporcionalna trenutnom kretanju cijene dionice. Šta vi kažete?

@ oportunist – ne moraš ovo komentirati jer se tvoje mišljenje jako dobro zna [tongue]

Ni je ti on jedini. Eno ti MIV-a mjesecima nitko ništa ne kupuje i ne prodaje a navodno su uglavili neki posao sa ventilima u Kazahstanu. Ko da je Kazahstan 100 kilometara kvadratnih.

who dares, wins

Ni je ti on jedini. Eno ti MIV-a mjesecima nitko ništa ne kupuje i ne prodaje a navodno su uglavili neki posao sa ventilima u Kazahstanu. Ko da je Kazahstan 100 kilometara kvadratnih.

Za MIV ne znam, niti mi je poznato da se tom dionicom intenzivnije trgovalo u prošlosti, dok je s druge strane DIOK znao biti prilično popularan pa se zato čudim.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

New Report

Close