Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dragi moji prijatelji u nas se generalno ništa nije promijenilo niti se gospodarska siutacija poboljšalja.Ovo što se događa na burzi je samo ispravljanje nepravde prema nekim dionicama i frimama koje će nažalost kratkoročno postizati lošije rezultate zbog pada kupovne moći naših sugrađana.
Ht je bio jako podcjenjen na 220 kn, ina na 1200kn je bila prenisko a znamo i zašto.
Te dvije firme i dionce su stup zse i jasno je da su baš one bile u fokusu investitora preko kojih je crobex skočio više od 20%.
Ako su stranci ulazili oni će sada nastojati i oboriti ht ponovno dolje kako bi pokupili što je više moguće dionica i to će se dogoditi vrlo brzo. Jer nisu ni oni glupi pa da skupljaju po redu sve do 400kn.
Uskoro ćemo biti svjedoci velikih cjenovnih osilacija na zse.
Međutim ako su naši igrači kupovali neće biti korekcije jer su oni već kupili dovoljno navedenih dionica pa nemaju razloga trejdati.
Prodajom ht-a oslobodio se višak keša koji je jurnuo u ostale dionice, to će trajati neko vrijeme i nastupit će hlađenje i smanjenje prometa.
Uskoro dolaze rezultati za 3Q koji će mnogima uliti strah u kosti, ali ne moruju se previše brinuti jer u RH rijetko firme propadaju, mi takve nazivamo "nelikvidnim" a nikako propalim firmama.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Dragi moji prijatelji u nas se generalno ništa nije promijenilo niti se gospodarska siutacija poboljšalja.Ovo što se događa na burzi je samo ispravljanje nepravde prema nekim dionicama i frimama koje će nažalost kratkoročno postizati lošije rezultate zbog pada kupovne moći naših sugrađana.
Ht je bio jako podcjenjen na 220 kn, ina na 1200kn je bila prenisko a znamo i zašto.
Te dvije firme i dionce su stup zse i jasno je da su baš one bile u fokusu investitora preko kojih je crobex skočio više od 20%.
Ako su stranci ulazili oni će sada nastojati i oboriti ht ponovno dolje kako bi pokupili što je više moguće dionica i to će se dogoditi vrlo brzo. Jer nisu ni oni glupi pa da skupljaju po redu sve do 400kn.
Uskoro ćemo biti svjedoci velikih cjenovnih osilacija na zse.
Međutim ako su naši igrači kupovali neće biti korekcije jer su oni već kupili dovoljno navedenih dionica pa nemaju razloga trejdati.
Prodajom ht-a oslobodio se višak keša koji je jurnuo u ostale dionice, to će trajati neko vrijeme i nastupit će hlađenje i smanjenje prometa.
Uskoro dolaze rezultati za 3Q koji će mnogima uliti strah u kosti, ali ne moruju se previše brinuti jer u RH rijetko firme propadaju, mi takve nazivamo "nelikvidnim" a nikako propalim firmama.

bas zanimljivo stivo, kod nas socijalna drzava ne dopusta da preduzece od prek 500 zaposlenika bankrotira to su nasljeda iz devedesetih…
sutra mozda vrijede nova pravila, banke stiscu, suker ne oprasta, okrecemo novu srtranicu

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

evo ja protiv struje, + 500 ingr

Zaheb? [huh]
[/quote]
MIRIŠE na odbijanac [wink]
[/quote]
Naravno
[/quote]
Zaheb 200 kom, 300 sam riješio sa +0, više me maznuo JDPL.
Nisam stigao kupiti INGR po 57, ali možda budem sutra i niže, nalozi su već postavljeni [cool]
[/quote]
…žao mi je za tebe ali ja sam stigao, baš na 57…sutra neće biti niže, niti vjerujem da će ikad više biti niže…jedino na INGRI nisam nikada izgubio…zato ovako mislim…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Uskoro dolaze rezultati za 3Q koji će mnogima uliti strah u kosti…

Ima jedna firma/dionica čiji će rezultati utjerati strah u kosti onima koji je nemaju u portfelju.

I'LL BE BACK

Ima jedna firma/dionica čiji će rezultati utjerati strah u kosti onima koji je nemaju u portfelju.
[/quote]
Da se možda ne liže kolega.

Korkyra

[/quote]
iiiingra i dioki, od njih se najmanje očekuje i zato će biti iznenađenje…PS:Ingru imam dioki nemam…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

[/quote]
a sljedećih kvartal-dva nakon toga kakav će biti rez? 😀

[/quote]
[/quote]

budi ozbiljan… gleda se ytd kumulativ vs isti period lani.

I'LL BE BACK

[/quote]
[/quote]

[/quote]

gleda se Q na prošlogodišnji Q

može se pogledati i Q na prethodni Q ako nije sezonski biznis

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

evo jedan primjer trgovine po rvatcki…. ako sad netko ne završi iza rešetaka, neće nikad
Vaš link

Kredit od 65 milijuna kuna uopće nije došao do SMS-a, već je prebačen na Maltu, na račun varaždinske financijske grupacije Fime, koja je trebala kupiti kontrolni paket dionica Podravke.

Čini se kako se klupko u aferi ‘SMS’ konačno počelo odmotavati. Večernji list doznaje od izvora bliskih istrazi kako je 65 milijuna kuna samo na trenutak bilo na računu SMS-a, nakon čega je novac prebačen varaždinskoj financijskoj grupaciji Fima, čija je off-shore kompanija s Malte Fima Ami Ltd.

Fima Ami Ltd. je najveći pojedinačni vlasnik Podravke s 10,64 posto udjela, a spomenutim milijunima varaždinska grupacija planirala je steći još 15 posto Podravkina vlasništva i tako se domoći kontrolnog paketa.

Ukupno je za dionice isplaćeno oko 200 milijuna kuna. Zna se od kuda je došlo 65 milijuna, a kako je nabavljen ostatak trebala bi otkriti istraga.

Večernjak piše da je vlasnik SMS-a Srđan Mladinić u deal s Podravkom, kojoj je tada na čelu bio Darko Marinac, ušao jer je tako dobio ekskluzivan ugovor o distribuciji proizvoda zajedno s koprivničkom tvrtkom.

ma kakav cash-r-a, 100% in

[/quote]
[/quote]

[/quote]

gleda se Q na prošlogodišnji Q

može se pogledati i Q na prethodni Q ako nije sezonski biznis
[/quote]

onda je tebi Viro na FI 1Q vrištao sell kad sam ga ja kupovao jer je po prihodima bio duplo manji u odnosu na isti period lani. Već na 2Q situacija je bila obrnuta. I iz toga proizlazi da je 1H vs 1H ono što je ispravno

ne slažem se. gleda se YTD kumulativ.barem ja to tako radim. Q na prošlogodišnji Q se dakako,isto gleda, kao i Q na Q.sve se gleda. ali YTD kumulativ je glavno.

I'LL BE BACK

[/quote]
[/quote]

[/quote]
ti ne znaš za šalu 😉

Ja sladoled podjenako jednem i ljeti i zimi… ja vam ne utječem na sezonski karakter biznisa 😀

New Report

Close