Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Velika napetost je u zraku, TA pokazuje da smo dotaknuli gornju trend liniju kanala te je shodno tome jedan dio iskusnih investitora dijelom izašao na keš poziciju zbog mogučnosti korekcije, međutim ne treba mnogo očekivati od moguće korekcije jer smo u ap trendu, a korekcijama se, uz one koji su propustili ovaj rast, stvara kritična masa keša koji u rastućem trendu stvara veliku nelagodu te neminovno vodi slomu keš pozicije i samim time rastu cijena dionica!

upravo tako, i ja mislim kako tu ne bude puno predaha……još jedan razlog tome je i to što ovaj rast nije bio "divljaćki" već su dionice postepeno rasle a za velik rast cobexa puno zasluge pripada ht-u i ini….

Velika napetost je u zraku, TA pokazuje da smo dotaknuli gornju trend liniju kanala te je shodno tome jedan dio iskusnih investitora dijelom izašao na keš poziciju zbog mogučnosti korekcije, međutim ne treba mnogo očekivati od moguće korekcije jer smo u ap trendu, a korekcijama se, uz one koji su propustili ovaj rast, stvara kritična masa keša koji u rastućem trendu stvara veliku nelagodu te neminovno vodi slomu keš pozicije i samim time rastu cijena dionica!

upravo tako, i ja mislim kako tu ne bude puno predaha……još jedan razlog tome je i to što ovaj rast nije bio "divljaćki" već su dionice postepeno rasle a za velik rast cobexa puno zasluge pripada ht-u i ini….
[/quote]
…iskusni su takođe primijetili da smo tokom dana imali minikorekciju i shodno tome crobi ide dalje…narednih dana moguća minimalna korekcija u crvenilu.ali slaba…idemo goreee, konačno…no tek kad pređemo 2500 onda smo sigurni, do tada još opreza za trejderiće…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Prodaja se slaže mogli bi vrlo lako dan završiti u minusu ako nas HT ne spasi.

Svakako. Samo sto nije zacrvenio [lol]
[/quote]
…zacrvenio se,…lubanja… [lol]

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Vani je sve zeleno,Ameri danas lijepo potežu prema gore i ne vidim razloga da se i sutra ne ponovi isti scenarij.Male korekcije moguće jer ipak jedan dio želi kapitalizirati dobit.

Čemu bojažljivost pred kraj? Čisto insceniranje. Na gro dionica neki fantomski pozamašni nalozi na asku. Samo dajte, ja ću opet kupit. Tek na 2600 bodova bi bilo realno da se stavljaju takvi nalozi a ne sad u ranoj fazi rasta. Zna se koja je namjera. Stvar je u tome da će na 2600 tek bit navala do 3000 umjesto da se sad ulazi u dionice ali zašto ja pišam u vjetar, nek svak radi kako hoće.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Čemu bojažljivost pred kraj? Čisto insceniranje. Na gro dionica neki fantomski pozamašni nalozi na asku. Samo dajte, ja ću opet kupit. Tek na 2600 bodova bi bilo realno da se stavljaju takvi nalozi a ne sad u ranoj fazi rasta. Zna se koja je namjera. Stvar je u tome da će na 2600 tek bit navala do 3000 umjesto da se sad ulazi u dionice ali zašto ja pišam u vjetar, nek svak radi kako hoće.

Meni je jasno da su svi koji su preživjeli lipanjski i srpanjski pad jako oprezni. I sam sam bio na čudu danas, jer je pad kupnje došao naglo nakon velikih prometa i ničim izazvan, ali se ipak nisam odlučio danas prodati. Već ću sutra i prekosutra saznati hoću li se lupati po glavi ili neću zbog ovakve odluke.

Šansa je 50% da je ovo što govoriš istina – tome se i ja nadam, iako ne baš do 3000 bodova.
Šansa da idućih dana kupnja naglo izostane kao što se dogodilo u lipnju je također 50% – to sam preživio i niti malo mi se ne sviđa.

Dakle 50:50 [rolleyes]

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Kolega Jubito
1 normalno je malo hlađenje poslije nekoliko dana rasta, jer gotovo svi koje znam su u dionicama i čekaju da ih netko digne.
2. mnogi koji su u dionicama su u roku od 10 tak radnih dana prilično zaradili a prodavat će tek kad burza bude padala.
3. normalno je da sada nastupi pritisak na prodaju i da se unovči ono što se zaradilo
4. jer bolje je da imamo pauzu par dana nego da nastupi velika korekcija,
5. dionice koje su rasle na velikim prometima su u najvećoj opasnosti od kratkoročne korekcije
5. višak novca pumpa vani indekse do ludila a to će uskoro doći na naplatu
6. vjerojatno ćemo i mi sutra jako gore jer ameri ruše sve rekorde

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Ah da udarili smo o kanal. Sad mi je jasno. Kanal se začepio i prijeti korekcija kažu stručnjaci. Mene samo zanima koliko bi taj kanal ostao začepljen da sutra ameri potegnu vodu i opet krenu u plus. Ni 2 sekunde naravno. Toliko o kanalima, letećim vilama, napuknutim šalicama i ostalim nonsensima koji ne vrijede na našoj burzi. Jedino je šteta što bi ameri doista i mogli uzeti jedan blaži predah. Mi ga ne bi smjeli imati minimum do 2500 ali strah je vrag.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Kolega Jubito
1 normalno je malo hlađenje poslije nekoliko dana rasta, jer gotovo svi koje znam su u dionicama i čekaju da ih netko digne.
4. jer bolje je da imamo pauzu par dana nego da nastupi velika korekcija,
5. višak novca pumpa vani indekse do ludila a to će uskoro doći na naplatu
6. vjerojatno ćemo i mi sutra jako gore jer ameri ruše sve rekorde

1. kod nas se rjetko kada događa nešto normalno
4. zadnja pauza je bogami dosta potrajala i to sa velikim padom
5. nisam siguran da kod nas ima toliko slobodnog perja za nastavak rasta, to je ono što me brine, osim ako se stvarno nisu stranci počeli vraćati na ZSE pa to oni ulažu zadnjih dana
6. ako ima dovoljno love za kupnju, možda i hoćemo, NADAM SE DA HOĆEMO.

[wink]

Do u tančine su predvidili ovaj rast kirurški precizno.

nemoj ureknut ljude ovim kletvama [lol]

Ekipa, meni sve ovo skupa liči na novogodišnji vatromet i pirotehniku.

Burze USA, EU, Azija:
Kupuju se velike i skupe rakete, kraljevske fontane, velike i moćne petarde. Puca se na veliko, sve pršti od raketa. Taman misliš da je vatromet gotov, kad eto novog vala još ljepših raketa koje idu dalje u zrak i raspršuju se u raznim kombinacijama boja. Užitku nikad kraja.

ZSE
Kupuju se male raketice, male fontane i žute petardice. Gledaš vatromet minutu-dvije, misliš da je tek prvi val vatrometa gotov, očekuješ drugi val, kad ono – gotov vatromet [lol]

HTV i NOVA o porastu burze,biće zovu kao i za ipo HTa [cool]

New Report

Close