Crobex Ukupni promet Redovni promet Institucionalni promet Prijavljeni promet
2.067,78 0.78% 98.498.065,13 kn 25.795.625,13 kn 72.702.440,00 kn 0,00 kn
O, Mama…
lagano popuštaju kočnice [thumbsup]
Stojić: Treba uvesti porez na imovinu i kapitalnu dobit
http://www.poslovni.hr/126066.aspx
Gospon Stojić bi da nas jaće oporezuju
Evo me kod kuce….vidim..MNOGO N O V I H LJUDI na poslovnom…Ako managment Ingre sad
ne pokaze svoje sposobnosti, sto se mene tice mogu i ostati u Alziru zauvijek!
JEDNA JEDNOSTAVNA DILEMA……… veliK institucionalni promet !
Reci cemo/ skupilo se mnogo novaca ………mnogo.. i vec bi svako poceo trositi, a kamoli ne
oni koji novac stalno gledaju na cash poziciji….zato, naprijed.
Danas je stvarno bilo zanimljivo. I to smo dočekali, da ne zaspemo ispred monitora
Teta Brankica, ovaj se put slažem s tobom u potpunosti 100% [wink]
Evo ekipa, konačno svečano objavljujem izlazak iz postsanader korekcije i ulazak u presenader korekcijsku razinu iz lipnja ove godine.
Dakle, pod pretpostavkom da bi u lipnju i srpnju korekcija imala neke normalne tokove da nije zabilježena sasvim nenadana i ničim izazvana ostavka prije spomenutog goveda (isprika ljubiteljima životinja zbog usporedbe, a i govedima također), sada bi smo već bili na razinama oko 2150-2200 bodova koje željno priželjkujem.
Bilo je i vrijeme da svi koji strpljivo čekamo porast sa razina 1850 -2000 bodova budemo dostojno nagrađeni za strpljivost i optimizam nakon silne količine negativnih vijesti i katastrofičnih prognoza koje smo pregrmili zadnja 3 mjeseca, sa nadom u budućnost od 2500 bodova.
Ne usudim se davati kratkoročne prognoze, a kamo li srednjoročne, no uživam u trenutku današnjeg dana i sa zanimanjem pratim šašave merikance.
PS
@ međedi – da Bog vam i sutra raslo, a vi bili nesretni ! [lol]
Kad malo bolje pogleda prosječan investitor ima na uvid samo:
– pozitivne vijesti iz svjetskog gospodarstva
– pozitivne vijesti koje se povezuju za rast svih burzovnih indexa
– pozitivne vijesti u svezi kraja krize
– pozitivne vijesti da je sve najgore za nama i da je početak oporavka tu
– pozitivne vijesti u svezi zse- indexa crobex
negativne vijesti više nisu na naslovnicama svjetskih biltena i generalno nisu IN
– zato iste neću niti spominjati
Kad prelistam forum vlada mišljenje da sve ide gore i da je najgore za nama.
Crobex leti u nebo a firme upitne perspektive obaraju rekorde u rastu, skoro nema nikoga koji nije u dionicama, jer pritisak na kupovinu je izuzetno snažan i teško da mu se bilo koji investitor može othrvati
– na lideru nagovještavaju crobex na 2150 vrlo brzo, a mali ulažu isključivo kad raste.
Na forumu više nitko ne priziva niti vjeruje u eventualni pad indexa, čak i matematički genij na svom blogu priziva crobex na 2500-3000 bodova.
Što da kažem nego SUPER ili kako kaže plavi MOŽE LI BOLJE.
razlika je samo da je matematički genij ukazivao na to kad je većina malih ulagača i ekonomskih i "burzovnih" analitičara bezglavo rasprodavala svoju imovinu u bescjenje prije pola godine pa i za vrijeme Ivo korekcije. Čovjek jako jako dobro rezonira i meni je lik prva liga. Inače… to što većina misli da smo u rastu u jednoj fazi marketa ne mora biti loše već se koncenzusom većine taj rast i nastavlja. To je vrijeme kada i smart money i blesavi money sinergučno djeluju. Contrarian vrijedi u krajnim točkama… tj. na dnu (kad nitko ne vjeruje u rast a ono raste) ili na vrhu (kad nitko ne vjeruje u pad a ono pada) negdje oko sredine je i masa u pravu. zanimljivo, zar ne? [wink]
sa ovom izjavom si potvrdio ono što svi znamo, a to je da većina ulagača ostvaruje tek prosječne prinose
Tako sam ja kupovao Ledo onomad kada je Todorić odlazio sa burze ali sam prebrzo postao Contra-Contrarian i prerano ga prodao.