Crobex +1,27% , a kada Ingra zasluzna za pola rasta indexa. Slazem se da su vecina dionica podcjenjena kod nas. Cjenovno, mislim. Ali koji je bas danas bio razlog izdvajanju pojedine dionice i tjeranja iste u blokadu?? Ako itko zna, volio bih znati i ja. Jednostavno mi nema smisla. Ajde da su dobili neke poslove nove (mozda inside info pa mi smrtnici vidimo za par dana) ili neki osobit razlog koji bi utjecao na bolje poslovanje tvrtke.
Ingrino dno je bilo na cca35 kn…većina dionica je od tada išla i do 100", naročito građev. THNk je bila oko 1000, Igh 1500-2000… pa zar je čudo da tek sada nažalost i INGRA krene u svoj 100% rast…idemooooooooooo do 80 a onda polako prema 100,00…to je samo moje viđenje…ako griješim ja ću biti na gubitku…ali ako ne griješim…mmmmmmmmmmmm…
[/quote]
NE ZABORAVI OPET PRODATI NA VRIJEME [cool]
[/quote]
Ako može dojavi kada je to vrijeme.
Ekstraprofit dijelimo fifti fifti.Eventualni ekstra gubitak sve tebi.
Crobex +1,27% , a kada Ingra zasluzna za pola rasta indexa. Slazem se da su vecina dionica podcjenjena kod nas. Cjenovno, mislim. Ali koji je bas danas bio razlog izdvajanju pojedine dionice i tjeranja iste u blokadu?? Ako itko zna, volio bih znati i ja. Jednostavno mi nema smisla. Ajde da su dobili neke poslove nove (mozda inside info pa mi smrtnici vidimo za par dana) ili neki osobit razlog koji bi utjecao na bolje poslovanje tvrtke.
Nova strategija velikih. Kupuje se jedna po jedna dionica (krenulo sa VIRO) kako ne bi eksplodiralo cijelo tržište. Dok se jedna dionica kupuje na drugoj strani se radi ravnoteža na drugim dionica gdje se neke čak guraju u minus kako bi se onemogućio prevelik rast Crobexa.IMHO [bye]
[/quote]
Blago inseiderima koji su blizu velikih.Oni na taj način mogu više puta mjesečno okrenuti isti
novac.A mi možemo samo nagađati redoslijed.Ali kada se kupi nešto što bi trebalo rasti jer je
podcijenjeno/ne mora biti i najpodcijenjenije/kao što je bila INGR u odnosu na ostale građevinare
treba biti strpljiv i čekati.
@Lopina,
šta misliš koliko su % takovi zaradili ove godine?
I još nam serviraju priče o krizi kad tamo +200% [angry]
Nova strategija velikih. Kupuje se jedna po jedna dionica (krenulo sa VIRO) kako ne bi eksplodiralo cijelo tržište. Dok se jedna dionica kupuje na drugoj strani se radi ravnoteža na drugim dionica gdje se neke čak guraju u minus kako bi se onemogućio prevelik rast Crobexa.IMHO [bye]
[/quote]
To ti onako "od oka" procijenjuješ? Ne znam što tebi znače ti "veliki", ali nitko iz mirovinskih iz Top 10 nije kupovao Viro ove godine. Od ostalih su unutra vlasnici, HPB vlastiti (Riznica) i dva skrbnička računa. Od svih njih jedino su se ova dva skrbnička mjenjala.
A ako i dalje tvrdiš da "veliki" kupuju jednu po jednu, molim te da to potkrijepiš nekim brojkama.
meni se ćini da se "glavni"igrači nisu uspjeli ukrcati i sada vide da je vrag odnio šalu i treba brzo nešto kupiti i pri tome se ne biraju sredstva pa nam sada prodaju maglu….
s glupostima nas zamaraju, nek pitaju jacu i frileta kolko smo konkurentni
na teletextu piše da u kolovozu bilježimo 5% noćenja više nego prošle godine…..na kraju od silnih najava o propasti turističke sezone i velihih minusa neće biti ništa to već i magarci znaju….mogli bi ponoviti rezultate od prošle godine koja je bila REKORDNA……..i da koliko znam u proljeće su svi najavljivali propast i potpuni kolaps u jesen pa eto nam sada 9 mj. pa ništa od toga…doći će i deseti mj. pa opet ništa od propasti ……onda svi budu rekli kako najgore bude u proljeće nagodinu pa onda ni od toga ne bu ništa ali ako ne u proljeće onda sigurno u jesen nagodinu a ako ne ni onda onda će dionice biti toliko "skupe" da ćete crobex na ovim razinama moći samo sanjati…..joooj, koliko puta smo već bankrotirali….kod nas ni bankrot ne može uspjeti…..
Sviđa mi se ovo pumpanje prije velikog završnog ‘klanja’. Samo da potegnu malo jače…
Dobar ask na Tisku:
Top ask
CIJENA KOLIČINA
289,00 10
289,95 20
289,96 59,670
289,98 48
289,99 40
290,00 7
297,00 5
300,00 13
307,98 37
308,00 300
Analitičari: Loše vijesti već uračunate u cijene dionica, slijedi nastavak rasta
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=40a218b6-3556-4b60-9ae0-3f61002affd5