Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Rohatinski: Prošao je najgori udar na gospodarstvo, počinje oporavak……..

Hrvatska je prošla najgori gospodarski udar i počinje postupan oporavak", izjavio je za Dow Jones Newswires guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski.

Rohatinski je izjavio kako se ključni sektor u hrvatskoj turizam dobro drži dok se pad industrijske proizvodnje izvlači s dna.

"Oporavak će biti spor", zaključuje ipak Rohatinski te dodaje da HNB-ovo držanje tečaja kune stabilnim i kontrola javnog duga predstavljaju glavne prepostavke za izbjegavanje financijske krize kakva je pogodila neke hrvatske susjede.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=eca4b0cd-bdc6-40fc-8e83-260ccc514c87&open=sec

Što sada imaju za reći ovi dežurni katastrofičari, valjda vjeruju guverneru ili sada vjeruju guverneru ili sada se više nismije vjerovati ni njemu.
[/quote]
njemu samo i verujem, lepo je covek rekel…
sad poslije demantija malo menjamo misljenje
TKO SAD NE VJERUJE GUVERNERU?

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Aha, znači ispada da ti znaš kakvo je stanje, i da nije slučajno Rohatinski korigira izjavu i on bi bio lažov a do jučer vam je valjao. Opet ista politika, što gore to bolje.
E samo neznam sada više ni ja, jer možda je Rohatinski i stvarno dao takvu izjavu pa sada laže.
Jer nije vrag da sada najednom ne vjerujete Zapadnim novinarima, ali je vjerojatno razlog jer je članak bio u pozitivnom tonu pa to nikako ne odgovara.
Ali interesantno je da nitko ništa ne komentira o novinaru koji je očigledno namjerno iskrivio i prenio i to intervju ili se to nesmije komentirati.
A da je bila situacija kao do sada bezbroj puta da taj isti ili slični novinar ocrni Hrvatsku onda biste to prezentirali na sva zvona i to bi bila realna slika stanja.
Samo sa tvojim kamenom u srcu ili oko njega Hrvatska će se izvuć.

Fala kolega, naravno da cu se izvuci nadam se ne samo mudriji vec i bogatiji.
nije slucajno pisano u prvom licu, tak nam i najveci domoljubni hadezejovci razmisljaju…

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/rohatinski-nisam-izjavio-dow-jonesu-da-pocinje-oporavak,55029.html

a jaca je rekla da se oporavljamo, heloo nitko nasoj prvoj dami ne vjeruje?

Aha, znači ispada da ti znaš kakvo je stanje, i da nije slučajno Rohatinski korigira izjavu i on bi bio lažov a do jučer vam je valjao.

pretenciozno bi bilo reći "da ja znam", ali naprosto ne mogu vjerovati da je moguće to što je onaj članak pisao, zato mi je bilo čudno, i zato sam pomislio da možda iz nekog razloga "govori neistinu", najviše me je brinuo razlog za tako nečim – drago mi je da se ne radi o govorenju neistine sa njegove strane, niti da "ima šanse da se radi o tome", sad ostaje samo na tome koliko on precizno to "predviđa".

U poštenje g. Rohatinskog vjerujem, a to da je lagao vjerojatno bi značilo da ima dobar razlog za to. Drago mi je da toga nezgodnog razloga nema.

Opet ista politika, što gore to bolje.

nije mi jasno na čega se ovo odnosi. Nije gore nego je bolje, puno je bolje to "da nije imao potrebu govoriti neistine", dok smo u poziciji "da možemo otvoreno govoriti o problemima" onda je još stanje pod kontrolom. Amerikanci su se nalagali zadnjih 2 godine kao nitko do sada, drago mi je što takva politika ne dolazi kod nas sa mjesta sa kojih to ne očekujem čuti. Kod nas lažu političari, naš guverner centralne banke za razliku od svih svojih kolega iz drugih zemalja pokazuje neviđeno veliku dozu iskrenosti – i drago mi je tako, i želim da to i nastavi.

Stvarno ne znam što s ovim želiš reći, pa naravno da će se izvući (ali nažalost ne ovako brzo), a ja sam ovdje među najvatrenijim zagovarateljima "nove i uspješne Hrvatske", zar nije vidljivo na svim temama koliko kritiziram ovaj neodrživi gospodarski model, nesposobnu vlast, kriminal koji se posvuda nalazi i sl.

Hrvatska će se izvući, a dugoročno održivo onda i samo onda ako se riješimo ovih utega koje navodim i bez dlake na jeziku spominjem kada je prikladno.

Oni koji su protiv toga da se počne razumno i odgovorno poslovati, na tržišnim a ne političkim načelima, ti su protiv toga da se Hrvatska izvuče – a ja vjerujem da oni neće uspjeti u svome naumu kojega provode već 19 godina. Doveli su državu do rasula, ali pamet i rad će na kraju pobijediti i uzdignuti iz pepela novu i ljepšu gospodarski snažnu Hrvatsku.

Aha, znači ispada da ti znaš kakvo je stanje, i da nije slučajno Rohatinski korigira izjavu i on bi bio lažov a do jučer vam je valjao.

pretenciozno bi bilo reći "da ja znam", ali naprosto ne mogu vjerovati da je moguće to što je onaj članak pisao, zato mi je bilo čudno, i zato sam pomislio da možda iz nekog razloga "govori neistinu", najviše me je brinuo razlog za tako nečim – drago mi je da se ne radi o govorenju neistine sa njegove strane, niti da "ima šanse da se radi o tome", sad ostaje samo na tome koliko on precizno to "predviđa".

U poštenje g. Rohatinskog vjerujem, a to da je lagao vjerojatno bi značilo da ima dobar razlog za to. Drago mi je da toga razloga nema.

Opet ista politika, što gore to bolje.

nije mi jasno na čega se ovo odnosi. Nije gore nego je bolje, puno je bolje to "da nije imao potrebu govoriti neistine", dok smo u poziciji "da možemo otvoreno govoriti o problemima" onda je još stanje pod kontrolom. Amerikanci su se nalagali zadnjih 2 godine kao nitko do sada, drago mi je što takva politika ne dolazi kod nas sa mjesta sa kojih to ne očekujem čuti. Kod nas lažu političari, naš guverner centralne banke za razliku od svih svojih kolega iz drugih zemalja pokazuje neviđeno veliku dozu iskrenosti – i drago mi je tako, i želim da to i nastavi.

Stvarno ne znam što s ovim želiš reći, pa naravno da će se izvući (ali nažalost ne ovako brzo), a ja sam ovdje među najvatrenijim zagovarateljima "nove i uspješne Hrvatske", zar nije vidljivo na svim temama koliko kritiziram ovaj neodrživi gospodarski model, nesposobnu vlast, kriminal koji se posvuda nalazi i sl.

Hrvatska će se izvući, a dugoročno održivo onda i samo onda ako se riješimo ovih utega koje navodim i bez dlake na jeziku spominjem kada je prikladno.

Oni koji su protiv toga da se počne razumno i odgovorno poslovati, na tržišnim a ne političkim načelima, ti su protiv toga da se Hrvatska izvuče – a ja vjerujem da oni neće uspjeti u svome naumu kojega provode već 19 godina. Doveli su državu do rasula, ali pamet i rad će na kraju pobijediti i uzdignuti iz pepela novu i ljepšu gospodarski snažnu Hrvatsku.
[/quote]
Ovako si moga odmah obrazložiti i tu ti nemam što dati ni oduzeti.
Rečenica pao mi je kamen sa srca, to ti je zvučalo grubo u kontekstu popravljanja izjave Rohatinskog.

Korkyra

Aha, znači ispada da ti znaš kakvo je stanje, i da nije slučajno Rohatinski korigira izjavu i on bi bio lažov a do jučer vam je valjao. Opet ista politika, što gore to bolje.
E samo neznam sada više ni ja, jer možda je Rohatinski i stvarno dao takvu izjavu pa sada laže.
Jer nije vrag da sada najednom ne vjerujete Zapadnim novinarima, ali je vjerojatno razlog jer je članak bio u pozitivnom tonu pa to nikako ne odgovara.
Ali interesantno je da nitko ništa ne komentira o novinaru koji je očigledno namjerno iskrivio i prenio i to intervju ili se to nesmije komentirati.
A da je bila situacija kao do sada bezbroj puta da taj isti ili slični novinar ocrni Hrvatsku onda biste to prezentirali na sva zvona i to bi bila realna slika stanja.

Fala kolega, naravno da cu se izvuci nadam se ne samo mudriji vec i bogatiji.
nije slucajno pisano u prvom licu, tak nam i najveci domoljubni hadezejovci razmisljaju…
[/quote]
Prvo ti hadezejovci kako insinuiraš pišu u više lica kao i ovi drugi koje ne navodiš a ista je to raca.
Drugo nisu domoljubi samo hadezeovci. Valjda te je zabolila rečenica da će se Hrvatska izvuć, jer to nebi smjela
Treće od srca ti želim da izadješ bogatiji i mudriji kao što želiš.

I četvrto nisam pisa ni odgovara tebi, jedino ako si ti Lynx.

Korkyra

@dodjoh

Ja sam u Zg pa ne vidim bas da su se nesto aktivirale baustele. Osim onih koje placa samo Poglavarstvo (Holding ili tko vec…). Obnavlja se Ilica kod Trga i to je otprilike to.

Sto se tice Rohatinskog, nije me cudilo da izjavljuje da je kriza gotova jer su izjave sredisnjih bankara jedan od instrumenata ekonomske politike. U Americi Bernanke vec mjesecima prica da je kriza gotova jer tako pokusava potaknuti krajnju potrosnju koja je jedina koja ih moze izvuci iz govana. Na kraju, i sredisnji bankari su isto politicari. Jedino sto su njihovi politicki ciljevi mozda malo moralniji od onih ostalih politicara.

bravo [thumbsup]

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

@dodjoh

Ja sam u Zg pa ne vidim bas da su se nesto aktivirale baustele. Osim onih koje placa samo Poglavarstvo (Holding ili tko vec…). Obnavlja se Ilica kod Trga i to je otprilike to.

Sto se tice Rohatinskog, nije me cudilo da izjavljuje da je kriza gotova jer su izjave sredisnjih bankara jedan od instrumenata ekonomske politike. U Americi Bernanke vec mjesecima prica da je kriza gotova jer tako pokusava potaknuti krajnju potrosnju koja je jedina koja ih moze izvuci iz govana. Na kraju, i sredisnji bankari su isto politicari. Jedino sto su njihovi politicki ciljevi mozda malo moralniji od onih ostalih politicara.

sta gradi tehnika kod merkatora na ljubljanskoj pa obilaznice,nadvoznjaci itd oko sesveta, pa prema vg,pa se gradi arena centar, pa west gate…. nije zar da moram nabrajati svaku baustelu ima toga kolega prosetajte malo ….pozz

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

Rohatinski: Oporavka još nema, krivo su me shvatiliGuverner HNB-a je demantirao kako je Hrvatska prošla najgori gospodarski udar i da počinje spori oporavak. Rekao je samo kako se zaustavio pad15:06 | 02.09.2009. | Piše: 24sataGuverner HNB-a Željko Rohatinski rekao je za Večernji list kako nije davao nikakve prognoze da sada u Hrvatskoj počinje oporavak. Rohatinski je za američki Dow Jones Newsvwires rekao da je završen oštar pad ekonomske aktivnosti, a časopis je dodao i nekoliko njegovih optimističnih izjava. Kaže kako je govorio na temelju podataka DZS-a i procjena kretanja BDP-a u drugom kvartalu ove godine. Dodaje da ti podaci samo pokazuju da je strmoglavi pad stao, ali da su industrijska proizvodnja i BDP na puno nižoj razini nego lani i dalje stagniraju. Tvrdi da nije govorio ni o oporavku, već je rekao da bi u doglednoj budućnosti do oporavka moglo doći, ali da će biti spor i dug.
U tekstu je ipak rekao da će se pad iz drugog tromjesječja od 6,3 posto do kraja godine ublažiti na 5,5 posto. I dalje upozorava na visoki vanjski dug. Upozorio je da treba braniti tečaj kune jer bi svaka promjena bila prijetnja stabilnosti.

Svak čita kako mu paše!!

http://seebiz.eu/hr/burze/zagreacka-burza-vidoseviceva-kandidatura-srusila-kras-najnize-u-4-mjeseca,55040.html

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/covic-i-holdingu-ce-pasti-rejting%2c-sve-teze-podmirujemo-obveze,55060.html

komunalne naknade i druga sr… idemo gore barem u necem

meni zgleda ovo grdo, ako se ne stavi nekakakv krupni na kupnji od 4k na HT-u odustajanje mirovinaca da brane cijene a to znaci samo jedan smjer.
odokativno, indikativno [thumbsup]

New Report

Close