Kako statistika zbuni novinare:
Kažu da je Slovenija izašla iz recesije jer im je GDP rastao 0,7% u Q2 u odnosu na Q1
Istodobno se sablažnjavaju nad našim padom 6,3% za Q2 u odnosu na prošlogodišnji Q2
A ista ta slovenija ima -9,3% Q2 u odnosu na prošlogodišnji Q2….
novinari su glupi ili zli, svejedno. ali pitanje je zašto iz dzs ne objave i koliko je ovo u odnosu na Q1? a vjerojatno je bolji rast od slovenskog.
što bi značilo da je cijeli zapad imao 4 kvartala pada a hrvatska samo 1 hm…
SeeBIZ
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/slovenija/slovenija-u-drugom-kvartalu-izasla-iz-recesije,54813.html
Vjerujem da su svi podaci istiniti, samo je pitanje u kojem kontekstu želiš pisati. Tako bi Pahor pričao kako su mudrom ekonskom politikom vladajuće koalicije u 2 kvartalu 2009 izišli iz recesije, a Janša bi govorio o katastrofalnim gospodarskim podacima u 2. kvartalu 2009 prema istom razdoblju 2008. Malo me to podsječa na situaciju u RH. Recimo Šuker – Čačić. 🙂
Kažu da je Slovenija izašla iz recesije jer im je GDP rastao 0,7% u Q2 u odnosu na Q1
Istodobno se sablažnjavaju nad našim padom 6,3% za Q2 u odnosu na prošlogodišnji Q2
@Conan OBri
uletio sam u citat. Oprosti!
Barbosa, Vi hocete investitore …ili necete..? Kad mislite da ce doci….kad vide minuse
u fondovima, na dionicama….. ili mislite…da mozete vjecno jedni-druge sisati ?
Da su kaj vrijedni ovi sadasnji invetitori vec bi napucali crobex tak kaj bi se prasilo u visinama!
a zakaj bi itko napucavao crobex? Pa ako je netko ozbiljan investitor onda mu je namjera ući u poziciju a da ne diže cijenu, i onda kad se tržište izakumulira ne treba trošiti novac za dizanje vrijednosti akumulirane imovine jer mu to za njega naprave mali, ili on zajedno s njima sudjeluje.
Barbosa, Vi hocete investitore …ili necete..? Kad mislite da ce doci….kad vide minuse
u fondovima, na dionicama….. ili mislite…da mozete vjecno jedni-druge sisati ?
Da su kaj vrijedni ovi sadasnji invetitori vec bi napucali crobex tak kaj bi se prasilo u visinama!
a zakaj bi itko napucavao crobex? Pa ako je netko ozbiljan investitor onda mu je namjera ući u poziciju a da ne diže cijenu, i onda kad se tržište izakumulira ne treba trošiti novac za dizanje vrijednosti akumulirane imovine jer mu to za njega naprave mali, ili on zajedno s njima sudjeluje.
[/quote]
ZATO DA SE ISKRCA .
Tko je podigao prošli put burzu ne znam ali znam da su se veliki jako iskrcavali i preslagivali.
AZ je prodavao IGH i LEDO, zašto, ostat će tajna .
p.s.
bez obzira što je crobeks po mnogo čemu podcjenjen evo u zadnih 10-15 dana smo svjedoci velikih transakcija
Koei – dijelomični izlazak Floričića , pola iskrcao Erste mirovincu, pola nekome iza top 10
Adris – izlazak – možda BNKY ili netko drugi veliki – još se ne zna
da, ali ja nisam baš svjedok nekom dizanju crobex-a.
A.Z je prodavao Ledo i IGH zato jer te firme vrijede, a dionice podcijenjene. Da te firme ne vrijede, onda bi ih AZ kupovao. Po mogućnosti na trostruko većim cijenama ili ATH ako može.
E sad… zašto Floričić prodaje KOEI? Pa možda zato što firma unazad zadnjih 5 godina poslovanja isporučuje povećanje glavnice od 20% (dakle na svih 5 godina poslovanja zajedno glavbica je narasla svega 20%) bez isplate dividende, a možda je čovjek napravio neki forward sektora i firme, pa je čovjek zaključio da negdje postoji neka kompanija u nekom drugom sektoru čija je projekcija dodavanja nove vrijednosti na glavnicu ipak nešto brža? A možda je "opet" pogriješio, kao što je "pogriješio" što nije prodao te iste dionice po 4 x većim cijenama (a mogao je).
Kolega Goran8, ja imam osjećaj da ste vi pomalo opsjednuti "velikim igračima" i da samo o njima razmišljate i zapitujete se "zašto zašto?". Inače… kad netko proda dionicu, netko ju i kupi, pa sad…
da, ali ja nisam baš svjedok nekom dizanju crobex-a.
A.Z je prodavao Ledo i IGH zato jer te firme vrijede, a dionice podcijenjene. Da te firme ne vrijede, onda bi ih AZ kupovao. Po mogućnosti na trostruko većim cijenama ili ATH ako može.
E sad… zašto Floričić prodaje KOEI? Pa možda zato što firma unazad zadnjih 5 godina poslovanja isporučuje povećanje glavnice od 20% (dakle na svih 5 godina poslovanja zajedno glavbica je narasla svega 20%) bez isplate dividende, a možda je čovjek napravio neki forward sektora i firme, pa je čovjek zaključio da negdje postoji neka kompanija u nekom drugom sektoru čija je projekcija dodavanja nove vrijednosti na glavnicu ipak nešto brža? A možda je "opet" pogriješio, kao što je "pogriješio" što nije prodao te iste dionice po 4 x većim cijenama (a mogao je).
Kolega Goran8, ja imam osjećaj da ste vi pomalo opsjednuti "velikim igračima" i da samo o njima razmišljate i zapitujete se "zašto zašto?". Inače… kad netko proda dionicu, netko ju i kupi, pa sad…
Točno kolega, veliki igrači su bit priče na ovoj maloj burzi.
"E sad… zašto Floričić prodaje KOEI? Pa možda zato što firma unazad zadnjih 5 godina poslovanja isporučuje povećanje glavnice od 20% (dakle na svih 5 godina poslovanja zajedno glavbica je narasla svega 20%) bez isplate dividende, a možda je čovjek napravio neki forward sektora i firme, "
Kolega mislim da niste dovoljno informirani o nekim stvarima.
A što se tiče kupnje velikih igrača
Kupci su generalno uvijek mirovinci a prodavatelji različiti igrači.
danas je neko iskoristio za dobar ukrcaj!!!
meni više izgleda kao dobar ISKRCAJ [bye]
novinari su glupi ili zli, svejedno. ali pitanje je zašto iz dzs ne objave i koliko je ovo u odnosu na Q1? a vjerojatno je bolji rast od slovenskog.
što bi značilo da je cijeli zapad imao 4 kvartala pada a hrvatska samo 1 hm…
[/quote]
Sad je izgleda in pisati samo lose vijesti, svi pisu kao da ce u Hrvatskoj sutra nastat smak svijeta, a u odnosu na sve druge tranzicijske drzave stojimo najbolje i najbolje smo prosli u krizi. Ja sam sve prekopao na sajtu Drzavnog zavoda za statistiku i nema podatka odnos 2Q prema 1Q. Takodjer i za taj vanjski dug koji se toliko spominje pogledajte svjetske pokazatelje vanjskog duga
http://www.photius.com/rankings/economy/debt_external_2009_1.html
Ne kazem da je situacija u nas sjajna, i da ne treba nista mijenjati, ali nije ni tako crna kako svi zele prikazati.
meni više izgleda kao dobar ISKRCAJ [bye]
[/quote]
Prodavao je i Jerković ATPL na 900, pa vidiš di je išla iza toga.
[/quote]
Prodavao Đukan IGH po prosječnoj od 3354 kune, a mislim da 99% forumaša vjeruje da vrlo brzo ide preko 4000, uostalom mogao je danas dobiti bar 400 kuna više bez problema.