Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kako statistika zbuni novinare:

SeeBIZ
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/slovenija/slovenija-u-drugom-kvartalu-izasla-iz-recesije,54813.html

Kažu da je Slovenija izašla iz recesije jer im je GDP rastao 0,7% u Q2 u odnosu na Q1

Istodobno se sablažnjavaju nad našim padom 6,3% za Q2 u odnosu na prošlogodišnji Q2

A ista ta slovenija ima -9,3% Q2 u odnosu na prošlogodišnji Q2….

novinari su glupi ili zli, svejedno. ali pitanje je zašto iz dzs ne objave i koliko je ovo u odnosu na Q1? a vjerojatno je bolji rast od slovenskog.

što bi značilo da je cijeli zapad imao 4 kvartala pada a hrvatska samo 1 hm…

SeeBIZ
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/slovenija/slovenija-u-drugom-kvartalu-izasla-iz-recesije,54813.html
Vjerujem da su svi podaci istiniti, samo je pitanje u kojem kontekstu želiš pisati. Tako bi Pahor pričao kako su mudrom ekonskom politikom vladajuće koalicije u 2 kvartalu 2009 izišli iz recesije, a Janša bi govorio o katastrofalnim gospodarskim podacima u 2. kvartalu 2009 prema istom razdoblju 2008. Malo me to podsječa na situaciju u RH. Recimo Šuker – Čačić. 🙂
Kažu da je Slovenija izašla iz recesije jer im je GDP rastao 0,7% u Q2 u odnosu na Q1

Istodobno se sablažnjavaju nad našim padom 6,3% za Q2 u odnosu na prošlogodišnji Q2

@Conan OBri
uletio sam u citat. Oprosti!

Barbosa, Vi hocete investitore …ili necete..? Kad mislite da ce doci….kad vide minuse
u fondovima, na dionicama….. ili mislite…da mozete vjecno jedni-druge sisati ?

Da su kaj vrijedni ovi sadasnji invetitori vec bi napucali crobex tak kaj bi se prasilo u visinama!

a zakaj bi itko napucavao crobex? Pa ako je netko ozbiljan investitor onda mu je namjera ući u poziciju a da ne diže cijenu, i onda kad se tržište izakumulira ne treba trošiti novac za dizanje vrijednosti akumulirane imovine jer mu to za njega naprave mali, ili on zajedno s njima sudjeluje.

I'LL BE BACK

Barbosa, Vi hocete investitore …ili necete..? Kad mislite da ce doci….kad vide minuse
u fondovima, na dionicama….. ili mislite…da mozete vjecno jedni-druge sisati ?

Da su kaj vrijedni ovi sadasnji invetitori vec bi napucali crobex tak kaj bi se prasilo u visinama!

a zakaj bi itko napucavao crobex? Pa ako je netko ozbiljan investitor onda mu je namjera ući u poziciju a da ne diže cijenu, i onda kad se tržište izakumulira ne treba trošiti novac za dizanje vrijednosti akumulirane imovine jer mu to za njega naprave mali, ili on zajedno s njima sudjeluje.
[/quote]

ZATO DA SE ISKRCA .
Tko je podigao prošli put burzu ne znam ali znam da su se veliki jako iskrcavali i preslagivali.
AZ je prodavao IGH i LEDO, zašto, ostat će tajna .

p.s.
bez obzira što je crobeks po mnogo čemu podcjenjen evo u zadnih 10-15 dana smo svjedoci velikih transakcija
Koei – dijelomični izlazak Floričića , pola iskrcao Erste mirovincu, pola nekome iza top 10
Adris – izlazak – možda BNKY ili netko drugi veliki – još se ne zna

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

da, ali ja nisam baš svjedok nekom dizanju crobex-a.

A.Z je prodavao Ledo i IGH zato jer te firme vrijede, a dionice podcijenjene. Da te firme ne vrijede, onda bi ih AZ kupovao. Po mogućnosti na trostruko većim cijenama ili ATH ako može.

E sad… zašto Floričić prodaje KOEI? Pa možda zato što firma unazad zadnjih 5 godina poslovanja isporučuje povećanje glavnice od 20% (dakle na svih 5 godina poslovanja zajedno glavbica je narasla svega 20%) bez isplate dividende, a možda je čovjek napravio neki forward sektora i firme, pa je čovjek zaključio da negdje postoji neka kompanija u nekom drugom sektoru čija je projekcija dodavanja nove vrijednosti na glavnicu ipak nešto brža? A možda je "opet" pogriješio, kao što je "pogriješio" što nije prodao te iste dionice po 4 x većim cijenama (a mogao je).

Kolega Goran8, ja imam osjećaj da ste vi pomalo opsjednuti "velikim igračima" i da samo o njima razmišljate i zapitujete se "zašto zašto?". Inače… kad netko proda dionicu, netko ju i kupi, pa sad…

I'LL BE BACK

da, ali ja nisam baš svjedok nekom dizanju crobex-a.

A.Z je prodavao Ledo i IGH zato jer te firme vrijede, a dionice podcijenjene. Da te firme ne vrijede, onda bi ih AZ kupovao. Po mogućnosti na trostruko većim cijenama ili ATH ako može.

E sad… zašto Floričić prodaje KOEI? Pa možda zato što firma unazad zadnjih 5 godina poslovanja isporučuje povećanje glavnice od 20% (dakle na svih 5 godina poslovanja zajedno glavbica je narasla svega 20%) bez isplate dividende, a možda je čovjek napravio neki forward sektora i firme, pa je čovjek zaključio da negdje postoji neka kompanija u nekom drugom sektoru čija je projekcija dodavanja nove vrijednosti na glavnicu ipak nešto brža? A možda je "opet" pogriješio, kao što je "pogriješio" što nije prodao te iste dionice po 4 x većim cijenama (a mogao je).

Kolega Goran8, ja imam osjećaj da ste vi pomalo opsjednuti "velikim igračima" i da samo o njima razmišljate i zapitujete se "zašto zašto?". Inače… kad netko proda dionicu, netko ju i kupi, pa sad…

Točno kolega, veliki igrači su bit priče na ovoj maloj burzi.

"E sad… zašto Floričić prodaje KOEI? Pa možda zato što firma unazad zadnjih 5 godina poslovanja isporučuje povećanje glavnice od 20% (dakle na svih 5 godina poslovanja zajedno glavbica je narasla svega 20%) bez isplate dividende, a možda je čovjek napravio neki forward sektora i firme, "

Kolega mislim da niste dovoljno informirani o nekim stvarima.
A što se tiče kupnje velikih igrača
Kupci su generalno uvijek mirovinci a prodavatelji različiti igrači.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

danas je neko iskoristio za dobar ukrcaj!!!

meni više izgleda kao dobar ISKRCAJ [bye]

moji postovi nisu investicijski sasvjeti niti prijedlog za kupnju ili prodaju dionica

[/quote]
Prodavao je i Jerković ATPL na 900, pa vidiš di je išla iza toga.

Korkyra

[/quote]
[/quote]
I Fudurić Transadriju(direktor) po 5000 kn pa je za par dana otišla na 12000 kn.

SeeBIZ

novinari su glupi ili zli, svejedno. ali pitanje je zašto iz dzs ne objave i koliko je ovo u odnosu na Q1? a vjerojatno je bolji rast od slovenskog.

što bi značilo da je cijeli zapad imao 4 kvartala pada a hrvatska samo 1 hm…
[/quote]

Sad je izgleda in pisati samo lose vijesti, svi pisu kao da ce u Hrvatskoj sutra nastat smak svijeta, a u odnosu na sve druge tranzicijske drzave stojimo najbolje i najbolje smo prosli u krizi. Ja sam sve prekopao na sajtu Drzavnog zavoda za statistiku i nema podatka odnos 2Q prema 1Q. Takodjer i za taj vanjski dug koji se toliko spominje pogledajte svjetske pokazatelje vanjskog duga

http://www.photius.com/rankings/economy/debt_external_2009_1.html

Ne kazem da je situacija u nas sjajna, i da ne treba nista mijenjati, ali nije ni tako crna kako svi zele prikazati.

[/quote]
[/quote]
Prodavao Đukan IGH po prosječnoj od 3354 kune, a mislim da 99% forumaša vjeruje da vrlo brzo ide preko 4000, uostalom mogao je danas dobiti bar 400 kuna više bez problema.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

New Report

Close