sjećam se ovakvih dana na burzi prije cca 2 godine kada se nije moglo sve pratiti
bilo bi lijepo da se vrate stara vremena [thumbsup]
[/quote]
Ovo se od prošlog petka može nazvat ukrcaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na Tk Hrvatska – na djelu.
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/turizam/duvnjak-model-privatizacije-hotela-je-promasen,54291.html
turisticka zemlja prodaje hotele po 20% niminale a nismo ni procjene vrijednosti zemljista izvrsili, nebi li netko trebao u zatvor zbog toga?
imali smo senzaciju maesto mali i poklonjene peke, ovo je transparentno [thumbsup]
Bravo LookaBorna, i čak je netko toliko lud bio da ti je zaljepio jedinicu čisto zato jer mu ta prodaja odgovara iz vlastitih interesa jer eto ima neku hotelijersku dionicu..i to vjerovatno uložio manje od 5000kn. Nisko.
Aha mi ćemo njima plaćati odštetu. Ne bi me iznenadilo. [angry]
Ako Dinko Novoselac ne kupuje ne kupujem ni ja, ako je njemu skupo i meni je pa kome ću to ja sutra prodati ako je njemu i ovo skupo, svi znamo da je on stručnjak i predsjednik fondovske industrije u Hrvata i svi znamo da on nikada ne griješi i da on ne kupuje dionice koje su precjenjene a on kaže da trenutno jesu i u prošlosti svi njegovi potezi su bili odlični i nije ga još nitko nikada prevario da on kupi dionicu koja je skupa, kad Dinko kaže da kupuje kupujem i ja a do tada vi samo kupujte ove precjenjene dionice pa ćete ih meni i Dinki prodavata sa popustom od 50% a do tada uživajte u ovome zelenilu kojeme je kraj jako blizu pa i svi analitičari na CNBC kažu da nam predstoji korekcija jer su njihove dionice predcjenjene 30% a naše su tada i preko 50%.
ja vas ljublju
zanimljiva situacija na tržištu.
Nenaoramalno jača kupnja, a tko kupuje kad su mali dioničari skoro pa svi u dionicama.
Sad odjednom toliki slobodan keš!!!!I Ovako veliki ne kupuju to je sigurno jer profesionalni novac drugačije skuplja.
Po meni oni koji se iskrcavaju (od jučer i jutros) fiktivno stavljaju naloge na kupnju i tako dižu dionice gore a svoje naloge stavljaju na prodaju, i onda jedno jutro nitko na kupnji.
To je moje mišljenje i nije nagovor na kupnju ni na prodaju dionica već na racionalno razmišljanje.
[/quote]
Gorane,ja bih se mogao s tobom sloziti jer polako jenjava udaranje po asku a sve su odradili mali( ili gotovo sve), cim se malo zacrveni vani odmah staje pumpanje gore.Istina je da nema niti velike rasprodaje ali ce je biti sasvim sigurno kada krene korekcija vani.slusam strane money news ili business pa svi govore o precijenjenosti i nerealnom rastu pa zazivaju dobrodoslu korekciju da izbalansira situaciju.Mislim da treba biti jako oprezan jer ovo mi nikako ne lici na zdravi rast i povrat velikih nego li tek na pokusaj dizanja i iskrcavanja prije znatne korekcije negdje do cca 1600..eh sada da to nacrtam-neznam ali drugi vec jesu na TA.
Gorane,ja bih se mogao s tobom sloziti jer polako jenjava udaranje po asku a sve su odradili mali( ili gotovo sve), cim se malo zacrveni vani odmah staje pumpanje gore.Istina je da nema niti velike rasprodaje ali ce je biti sasvim sigurno kada krene korekcija vani.slusam strane money news ili business pa svi govore o precijenjenosti i nerealnom rastu pa zazivaju dobrodoslu korekciju da izbalansira situaciju.Mislim da treba biti jako oprezan jer ovo mi nikako ne lici na zdravi rast i povrat velikih nego li tek na pokusaj dizanja i iskrcavanja prije znatne korekcije negdje do cca 1600..eh sada da to nacrtam-neznam ali drugi vec jesu na TA.
Opreza nikada ne fali, slažem se, pesimizma također ne fali, ali nam optimizam nije jača strana !
Spominješ zdravi rast i izražavaš sumnju da je isti moguć. Ma uživaj čovječe dok traje rast i ne zazivaj vještice, vještice uvijek dođu same.
Pa sutra smo konačno na razini prije sanaderkorekcije, ako Ameri danas završe kako treba, zar te to ne veseli?
Što zapravo želite ti i tebi slični, to meni nije nikako jasno !?
Niste se ukrcali na najnižoj razini početkom godine, niste se ukrcali ni ovo ljeto, nećete kupiti niti na početku ovog oporavka, pa što zapravo hoćete?
Mislite stvarno da će Crobex ići na razine niže od onih najnižih ove godine? Pa to samo lud čovjek može očekivati, ali sretno Vam bilo ! Meni svejedno, imam strpljenja čekati.
Moje vrijeme da uberem uloženo strpljenje tek dolazi. Vrijeme ionako ide jako brzo.
Mnoge dionice na zse su još povoljnje za kupnju bez obzira na neizvjesnost gospodarstva i varljivu budućnost. Međutim utjecaj Države na tržište kapitala je izuzetno velik i tu se nemože ništa učiniti.
Generalno prije par mjeseci bila je ista situacija i stalno se fiktivno frizirala kupnja (tako da je na mnogim dionicama kupnja bila veća od prodaje) Postupak je jednostavan, prodaš dionicu i odmah se nisko postaviš na kupnju i sve tako a na strani prodaje gomilaš naloge ili se istresaš po kupnji po nalozima koji su iznad tebe. Inače ovako se provesionalci i veliki investitori isrcavaju. Danas vidljivo na nekoliko dionica koje sam moga pratiti.
Naravno sutra indeksi mogu rasti ili padati bez obzira na sve što mi ovdje pričamo ili pišemo odnosno naše mišljenje neće promijeniti sutrašnji slijed događaja.
@ Jubito
Kolega potpuno se slažem sa tobom, rast je jedini način da zaradimo i to je to.
Kao što sam već i napisao po meni mnoge firme su još podcjenjene na burzi, a neke već jako precjenjene.
Država, nestabilnost , fiskalna, monetarna i druge prilike i neprilike jako utječu na našu budućnost i to nikako ne treba zaboraviti. Jedini održivi rast je rast koji je utemeljen na priljevu svježeg novca kako u državi tako i na burzi.