Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svjetski burzovni indeksi na najvišim razinama u ovoj godini

Zahvaljujući naznakama izlaska najvećih svjetskih gospodarstava iz recesije, prošloga su tjedna dionice na globalnim burzama osjetno porasle, dosegnuvši nove najviše razine u ovoj godini

http://www.poslovni.hr/124660.aspx

Recesija pri kraju, burze na najvišim razinama u 2009.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=65d3b849-5962-4a67-88a9-9123f1202312

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

PŠENICA I POTICAJI
Seljaci od četvrtka blokiraju granične prijelaze prema Bih, Mađarskoj i Srbiji

ĐAKOVO – Granični prijelazi prema BiH, Mađarskoj i Srbiji na području Slavonije i Baranje bit će potpuno blokirani seljačkim traktorima od četvrtka 27. kolovoza u 11,55 sati, ukoliko do tog trenutka ne budu ispunjeni zahtjevi seljaka vezano za cijenu pšenice, uljane repice i isplatu poticaja. Odlučeno je to na sastanku koordinacije četiriju seljačkih udruga.

—————————————————————————————————————————–
http://seebiz.eu/hr/valute-i-robe/seljaci-od-cetvrtka-blokiraju-granicne-prijelaze-prema-bih%2c-madarskoj-i-srbiji,54156.html

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

pojedini forumaši su nanizali linkove na kojekakve pesimistične naslove…bit će da su se iskrcali i da su u cash-u, pa zazivaju ponovno strmoglavi pad crobex-a kako bi se ukrcali na nižim razinama…
to zazivanje pada je gotovo mazohistički…poziva se čak i MMF i "nova" vlada, koja navodno ima rješenja za situaciju u kojoj se nalazimo!
Ne daj Bože da dođe do smjene vlasti, tek onda nećemo nikuda, možemo samo unatrag…dok se ustroji nova vlada, novi ministri i podijele fotelje i na kraju će reći kako im je ova vlada ostavila grozno stanje u državi s enormnim rupama u proračunu i da se to ne može preko noći zakrpati…a to znamo da je tako i sad…samo njima će trebati godina dana da to ustanove i dovuku nam MMF, jer će sami biti nesposobni nešto napravit, kao što su bili nesposobni napravit nešto 2000. godine.
A kad dođe MMF…tek onda smo nagrabusili… [bye]

Kada dođe MMF možemo postaviti zdrave temelje za bolju budućnost.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Nama treba samo realističan proračun za iduću godinu i evo nas opet u sedlu [smiley]

pojedini forumaši su nanizali linkove na kojekakve pesimistične naslove…bit će da su se iskrcali i da su u cash-u, pa zazivaju ponovno strmoglavi pad crobex-a kako bi se ukrcali na nižim razinama…
to zazivanje pada je gotovo mazohistički…poziva se čak i MMF i "nova" vlada, koja navodno ima rješenja za situaciju u kojoj se nalazimo!
Ne daj Bože da dođe do smjene vlasti, tek onda nećemo nikuda, možemo samo unatrag…dok se ustroji nova vlada, novi ministri i podijele fotelje i na kraju će reći kako im je ova vlada ostavila grozno stanje u državi s enormnim rupama u proračunu i da se to ne može preko noći zakrpati…a to znamo da je tako i sad…samo njima će trebati godina dana da to ustanove i dovuku nam MMF, jer će sami biti nesposobni nešto napravit, kao što su bili nesposobni napravit nešto 2000. godine.

Ma ne,oni linkaju radi reklame za pojedine portale,posebno pretjeruje taj Vodavoda,valjda tamo radi?
neće ni to pomoći jer su portali neisplativi.

obožavam strvine-posebno ovce

@ marcipan, ovisnik
jasno ako ste nekonkurentni i radite u opcini ili drzavmno preduzecu jasno da ste nagrabusili, kao i svi korisnici drzavnog proracuna…

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

a koji su to zdravi temelji?
devalvacija kune? MMF će nam dati kredite, kojie će nam kasnije masno naplatiti, jer se oni koliko je meni poznato kreditiraju od ECB-a…
napravit će preustroj u državnoj upravi…smanjiti administraciju drastičnim rezovima i odjednom će gomila ljudi koja trenutno tamo radi ostati bez posla?
uvjeren sam da ova vlada i njezini privjesci koji su opljačkali ovu zemlju, da nas mogu izvesti na pravi put…osim toga to im je sad i dužnost, kad su nas već u govna uvaljali, nek nas iz njih i iščupaju…

@ marcipan, ovisnik
jasno ako ste nekonkurentni i radite u opcini ili drzavmno preduzecu jasno da ste nagrabusili, kao i svi korisnici drzavnog proracuna…

kolko ja znam o državnom proračunu ne ovise samo državne firme tipa HAC, HEP, HŽ….zaboravljaš činjenicu da jako puno privatnih tvrtki radi poslove za te državne tvrtke, koje imaju ogromna ulaganja, ali jako teško ili nikako plaćaju za pružene usluge…zbog čega i jest likvidnost nikakva…i na kraju se ispostavlja da posla ima jako puno, ali nema love!
tako da te države firme povlače i druge sa sobom…

a koji su to zdravi temelji?
devalvacija kune? MMF će nam dati kredite, kojie će nam kasnije masno naplatiti, jer se oni koliko je meni poznato kreditiraju od ECB-a…
napravit će preustroj u državnoj upravi…smanjiti administraciju drastičnim rezovima i odjednom će gomila ljudi koja trenutno tamo radi ostati bez posla?
uvjeren sam da ova vlada i njezini privjesci koji su opljačkali ovu zemlju, da nas mogu izvesti na pravi put…osim toga to im je sad i dužnost, kad su nas već u govna uvaljali, nek nas iz njih i iščupaju…
[/quote]
kolega to je bia duznost i odgovornost drIve koji nas je naputio da bi krstario, zar ne?
glasao sam za tu maskotu kad je alternativa bila jos gora, jurcec koji kod mame bere grozde kad se trazio mandatar Vlade.
kolega kako cemo bez kredita kad nam se osladilo masno trositi a netko to mora i platiti.
lose je sto se svi trpamo u istu vrecu i moraju se sacuvati sva radna mjesta ili najvise sta se moze.
koka branimo, opet nekonkurenten opcinare i drzavnu upravu, nepotizam i korupciju.
jasno da ce strani kapital stititi svoje interese, zasto smo se prodali i tolko zaduzili?
DrIvo vratio dug penzicima i prodao tri najkonkurentnije tvrtke, dici se rjesio problem za 5 minuta kad je podigao jamstvo uloga na 400k u stranim bankama, zasto su sve strane a i domaca jedva s nulom posluje?
veli banke bi trebale smanjiti kamtne stope a on najveci potrosac kredita, FINA bi trebala raditi procjenu kreditnog rejtinga drzave, helloooooo?
to kao da si ti dosao u banku, trazis kredit i sam radis svoju kreditnu porcjenu…
svega cega smo se primili zajebali smo a to vam kao u kuci, naposljetku ce to netko marati platiti, u pravilu sredni i najnizi sloj jer kad nam kazu da je kriza prosla cijena rada ce biti niza a zaduzenost kucanstava veca.

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

slažem se gotovo u svemu što si napisao…i ja sam glasao za trenutno vladajuće…i kad me netko pita, opet bi za njih…sigurno ne bi za ove druge!
a šta sad učiniti? treba ukinuti nepotrebne općine i skresati državnu upravu, ali imati i program da se ti ljudi zaposle i doprinose zajednice, a ne ih poslati na ulicu!
rješenje nije MMF…napravili su krasan posao u Argentini, Indoneziji, Filipinima…pa oni isto rade za svoj džep…trebali bi prestati razmišljati na način da postoji netko u svijetu tko nam želi pomoći i čeka na nas da zatražimo pomoć…i da će doći, spasiti nas, iščupati nas iz duga…
A evo link o MMF-u i tome kako posluje…i sad pozvati MMF da nas vadi iz krize?!?prije bi reko da bi došli vaditi sebe iz krize na nama!

MMF 242 milijuna dolara u minusu

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/svijet/mmf-242-milijuna-dolara-u-minusu,19527.html

Iako su sve zasrali i pokrali, nadam se da je došlo vrijeme da se konačno razriješi s kriminalom i korupcijom…i čini mi se da su trenutno na dobrom putu da to i naprave…svaki dan na naslovnicama dnevnih novina osvane naslov s nekom otkrivenom aferom u HŽ-u ili HEP-u…nadajmo se da će netko konačno i odgovarati za sve to…

Poštovani kolega Conan OBri
Imam nešto iskustva u građenju, stoga bi vam htijeo ukazati da su najkvalitetniji temelji oni koje su projektirali kvalificirani iskusni projektanti, te da se temelji u principu ne poravljaju jer je to težak, dugotrajan i financijski neisplativ posao nego se kompletna građevina ruši zajedno sa temeljima te se sve nanovo gradi ali ovaj put kvalitetnije i opreznije da se ne ponove greške iz prijašnjeg projekta .
Također odgovorni za nastalu štetu snose široku lepezu sankcija, kako novčaneih tako i profesionalnih.
Tako je bar u građevini.

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

New Report

Close