Da li neko zna kako se uključiti u javnu dražbu HFP, odnosno koliki su troškovi sudjelovanja u javnoj dražbi? Nisu mi jasna prava koja moram kupiti da bi sudjelovao na javnoj dražbi! Koliko ona iznose za paket od 20000 kn? Hvala na odgovoru! U razgovoru s brokerom to mi izgleda besmisleno ili nije ispaltivo za obične smrtnike.
Na dražbama mogu sudjelovati samo imatelji Prava na dodjelu dionica i udjela iz portfelja HFP-a, odnosno tvrtke koje nisu bile plaćene za obavljene građevinske radove u procesu obnove zemlje. Mnoge od njih naknadno su, međutim, prodale Prava preko burze.
Dakle, pravo sudjelovanja u dražbi ti može prodati samo "imatelj prava"
[/quote]
Imaš na prodaji fine količine po 200.
@Barbosa
Hvala! Sada je sve jasno. Nekad se to radilo s devizama ( hrvatski: šticung ). Sve u svemu besmisleno. Na dražbu bi HFP trebao privući što više ponuđača, a ovako početna 25% od nominalne ali za neke. Primjer Tisak , početna 25 kn , a na burzi 240 kn. A ima takovih primjera još. Ako je paket velik ispali svi osim jednog.
navali na tražilicu sa RHMF-A-A. Na limun hr imaš i trenutne bid/ask pa si računaj….
Niti jedna dionica u klubu milijunaša
likvidni smo ko država
Da li neko zna kako se uključiti u javnu dražbu HFP, odnosno koliki su troškovi sudjelovanja u javnoj dražbi? Nisu mi jasna prava koja moram kupiti da bi sudjelovao na javnoj dražbi! Koliko ona iznose za paket od 20000 kn? Hvala na odgovoru! U razgovoru s brokerom to mi izgleda besmisleno ili nije ispaltivo za obične smrtnike.
Na dražbama mogu sudjelovati samo imatelji Prava na dodjelu dionica i udjela iz portfelja HFP-a, odnosno tvrtke koje nisu bile plaćene za obavljene građevinske radove u procesu obnove zemlje. Mnoge od njih naknadno su, međutim, prodale Prava preko burze.
[/quote]
[/quote]
možeš li staviti kupnju i prodaju za RHMF-A-A
Ovoga nema nigdje osim u kradeze državi,veću likvidnost ima tržnica kumica nego ovo zlo od burze,gdje su sada razni Floričići,Mamići,Bakići i ini kvazi investitori?
Jedni smo od rijetkih gdje nema poreza na kupoprodaji dionica,puno je tvrtki s mizernim cijenama,napr. FRNK koji se vratio 8 godina u rikverc,nitko ne želi dugoročno investirati u kvalitetnu tvrtku,valjda zato što je u hr vlasništvu kao i ADRS,to nije u trendu jer se ne piše stranim riječima.
Svemu tome treba dodati i ove dražbe koje su apsurd apsurda,gdje je kraj? kako brokeri mogu podnijeti ovakovo tržište s ogromnim prometom ničega?
Izgleda da će doći do definitivnog sloma ove nakaradne politike Vlade i HNB i to uskoro.
ja ću pokušati ovaj puta kupiti kraš i podravku na dražbi ako uspijem sve organizirati
logika je slijedeća _
pravo je 2x
kraš je po 100 kuna
podravka je po 75 kuna
kada pomnožim sa 2 koliko me košta pravo opet je cijena ispod tržišne – kraš je >280 kuna, a Podravka je >245
paketi nisu preveliki
[/quote]
[/quote]
možeš li staviti kupnju i prodaju za RHMF-A-A
[/quote]
K
15,000 @ 170
49,724 @ 50
P
25,000 @ 199,99
593,947 @ 200