Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da li neko zna kako se uključiti u javnu dražbu HFP, odnosno koliki su troškovi sudjelovanja u javnoj dražbi? Nisu mi jasna prava koja moram kupiti da bi sudjelovao na javnoj dražbi! Koliko ona iznose za paket od 20000 kn? Hvala na odgovoru! U razgovoru s brokerom to mi izgleda besmisleno ili nije ispaltivo za obične smrtnike.

Na dražbama mogu sudjelovati samo imatelji Prava na dodjelu dionica i udjela iz portfelja HFP-a, odnosno tvrtke koje nisu bile plaćene za obavljene građevinske radove u procesu obnove zemlje. Mnoge od njih naknadno su, međutim, prodale Prava preko burze.
Dakle, pravo sudjelovanja u dražbi ti može prodati samo "imatelj prava"
[/quote]

Imaš na prodaji fine količine po 200.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Da li neko zna kako se uključiti u javnu dražbu HFP, odnosno koliki su troškovi sudjelovanja u javnoj dražbi?

Kava u HFP ti je 50 000€, pa se prema tome dalje orijentiraj.
[/quote]

[thumbsup] [cool] [smiley] [wink]

@Barbosa
Hvala! Sada je sve jasno. Nekad se to radilo s devizama ( hrvatski: šticung ). Sve u svemu besmisleno. Na dražbu bi HFP trebao privući što više ponuđača, a ovako početna 25% od nominalne ali za neke. Primjer Tisak , početna 25 kn , a na burzi 240 kn. A ima takovih primjera još. Ako je paket velik ispali svi osim jednog.

navali na tražilicu sa RHMF-A-A. Na limun hr imaš i trenutne bid/ask pa si računaj….

ovaj post nije ni u kojem smislu poziv na kupnju ili prodaju dionica.

http://seebiz.eu/hr/banke/hnb-udjel-losih-kredita-povecan-na-5%2c1%25%2c-bit-ce-i-gore,53952.html

http://seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/suker-cvjeta-u-18-dana-kriznim-porezom-skupio-140-milijuna-kuna,53955.html

majstore

Niti jedna dionica u klubu milijunaša

http://seebiz.eu/hr/analize/zagrebacka-burza-crobex-u-plusu-0%2c6%25%2c-katastrofalna-likvidnost,53944.html

likvidni smo ko država

Da li neko zna kako se uključiti u javnu dražbu HFP, odnosno koliki su troškovi sudjelovanja u javnoj dražbi? Nisu mi jasna prava koja moram kupiti da bi sudjelovao na javnoj dražbi! Koliko ona iznose za paket od 20000 kn? Hvala na odgovoru! U razgovoru s brokerom to mi izgleda besmisleno ili nije ispaltivo za obične smrtnike.

Na dražbama mogu sudjelovati samo imatelji Prava na dodjelu dionica i udjela iz portfelja HFP-a, odnosno tvrtke koje nisu bile plaćene za obavljene građevinske radove u procesu obnove zemlje. Mnoge od njih naknadno su, međutim, prodale Prava preko burze.
[/quote]

[/quote]

možeš li staviti kupnju i prodaju za RHMF-A-A

Ovoga nema nigdje osim u kradeze državi,veću likvidnost ima tržnica kumica nego ovo zlo od burze,gdje su sada razni Floričići,Mamići,Bakići i ini kvazi investitori?
Jedni smo od rijetkih gdje nema poreza na kupoprodaji dionica,puno je tvrtki s mizernim cijenama,napr. FRNK koji se vratio 8 godina u rikverc,nitko ne želi dugoročno investirati u kvalitetnu tvrtku,valjda zato što je u hr vlasništvu kao i ADRS,to nije u trendu jer se ne piše stranim riječima.
Svemu tome treba dodati i ove dražbe koje su apsurd apsurda,gdje je kraj? kako brokeri mogu podnijeti ovakovo tržište s ogromnim prometom ničega?
Izgleda da će doći do definitivnog sloma ove nakaradne politike Vlade i HNB i to uskoro.

obožavam strvine-posebno ovce

sramota je da se vrtimo oko nule dok evropa preko 1% +…ajmo up i ne prodajte na ovim razinama!

ja ću pokušati ovaj puta kupiti kraš i podravku na dražbi ako uspijem sve organizirati

logika je slijedeća _

pravo je 2x

kraš je po 100 kuna
podravka je po 75 kuna

kada pomnožim sa 2 koliko me košta pravo opet je cijena ispod tržišne – kraš je >280 kuna, a Podravka je >245

paketi nisu preveliki

[/quote]

[/quote]

možeš li staviti kupnju i prodaju za RHMF-A-A
[/quote]

K
15,000 @ 170
49,724 @ 50

P
25,000 @ 199,99
593,947 @ 200
18,985 @ 219,99
240,000 @ 220

Sretno!

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

New Report

Close