ANRICOM
ovo mi sve liči na konačan oporavak
……i bio je potpuno u pravu.Ali sad slijedi korekcija od cca.10% bez obzira na sve dobre ili loše vjesti.Koliko dana nam za to treba tek ćemo vidjeti….po meni bar deset…. [undecid]
……i bio je potpuno u pravu.Ali sad slijedi korekcija od cca.10% bez obzira na sve dobre ili loše vjesti.Koliko dana nam za to treba tek ćemo vidjeti….po meni bar deset…. [undecid]
neznam samo dali ce se stici u medjuvremenu svi ukrcati…:-)))
Stvara se sve veći konsenzus za kratkoročnu korekciju cijena, te stoga očekujemo u idućim danim puno opreznije trgovanje na svjetskim burzama nego do sada", kaže Balgač.Ipak, ističe i da je očito kako su na tržištu zavladali bikovi, jer svaku korekciju cijena dionica iskorištavaju novi ulagači kao priliku za ulazak na tržište."Zbog toga nas i idućega tjedna očekuje volatilnost cijena, pa ostaje za vidjeti koliko će snažni biti pritisci za korekcijom naniže. Iako, vjerujem da bi se do kraja mjeseca mogao nastaviti pozitivni trend, kada će stizati novi signali iz makroekonomske sfere[/b]", zaključuje Balgač. (H)
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=82473
a prije tri dana pričao je ovako
A u najvažnijim svjetskim gospodarstvima očekuje se do kraja godine uslijed oporavka početak isušivanja goleme likvidnosti koju su središnje monetarne i fiskalne vlasti ulile u financijske sustave u nastojanju da spriječe produbljivanje recesije, ionako najdublje od 1930-ih godina.
"Kad se ta likvidnost počne isušivati, zasigurno će biti upitan nastavak snažnog trenda rasta cijena dionica na svjetskim burzama. Moguće je da nas na kraju godine čeka hladan tuš sa svjetskih burza", ocjenjuje Balgač.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=a4ff78e2-18d3-455d-b99a-9128acc7667c
E pa sada budi pameten, rast će vjerojatno a moguće je da će padati [shocked]
ma Gorane pa nemaju oni ništa više pojma od tebe i mene i Pere iza čoška, samo imaju pristup medijima. Lupetaju jedan dan ovo, drugi dan ono… pa tko to uopće čita?
ma Gorane pa nemaju oni ništa više pojma od tebe i mene i Pere iza čoška, samo imaju pristup medijima. Lupetaju jedan dan ovo, drugi dan ono… pa tko to uopće čita?
ma znam ali mislim da oni više niti ne znaju što kada i kome govore.
Možda će rasti, jer………… ,,, ipak ne vjerujem da će rasti zato ……………, jer ako padne onda će to biti što……………., vrlo je vjerojatno da će pasti jer će ipak rasti.
Eto to ti je po meni rezime analitičara.
međutim ovo je zanimljivo
http://seekingalpha.com/article/156318-buffett-s-recent-portfolio-changes-what-s-the-message?source=yahoo
Dobra vijest za njihovu burzu i naše fondove koji ulažu na njihove tržište.
ma znam ali mislim da oni više niti ne znaju što kada i kome govore.
Možda će rasti, jer………… ,,, ipak ne vjerujem da će rasti zato ……………, jer ako padne onda će to biti što……………., vrlo je vjerojatno da će pasti jer će ipak rasti.
Eto to ti je po meni rezime analitičara.
međutim ovo je zanimljivo
http://seekingalpha.com/article/156318-buffett-s-recent-portfolio-changes-what-s-the-message?source=yahoo
[/quote]
spominje se firma pod nazivom "Becton, Dickinson and Co.", prijateljski preporučam svim kolegama forumašima koje zanima ovakav tip investiranja ("value" ili kako god ga zvali, premda ovu dionicu svrstavaju u "growth" – e to je u biti i prava "kvaka"), da ovu firmu što detaljnije prouče, pročitaju izvještaje… to je klasičan "buffett-ovski primjer", neke stvari možda nisu nama tako na prvi pogled razumljive, ali ovo je tako očigledo klasična priča – na ovome se primjeru predivno vidi "kakve on to firme voli", kakve dionice (cijena tih firmi) kupuje… vrlo poučan primjer za one koji žele "na konkretnom primjeru malo secirati/promišljati njegovu teoriju".
neznam samo dali ce se stici u medjuvremenu svi ukrcati…:-)))
[/quote]
kolega ako vam se svi ukrcaju kome cete prodavat svoje u 12 mjesecu kad nam kriza prode?
[/quote]
S obzirom da je val išao do 01.06. pa kad pogledaš šta se je desilo u Svijetu u međuvremenu to smo manje više mislili svi. Da ni je bilo ovog sa Sanaderom i razno raznih manipulacija na tu osnovu neki veliki razlog za pad i ne vidim. Još će na kraju ispasti da smo onda kad je on dao ostavku zapravo trebali ubrzati rast.