Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Stanovi se ne prodaju, investitori ‘u banani’
– Željeli su zaradu od 50 posto na uloženo. Sad su svjesni toga da je to neostvarivo i jedino ne žele biti u minusu – tvrdi A. Darijević, procjenjujući da je oko 30 posto takvih stanova neprodano.

http://www.vecernji.hr/vijesti/stanovi-se-ne-prodaju-investitori-u-banani-clanak-7406

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

…pa izgleda da se "belosvetski" vođe na čelu sa svjetskom bankom još nisu dovoljno nakupovali jeftinih dobara…još će oni malo stisnuti dok ne istisnu sve što drže tuđe ručice… bute vidli…ali sve je ovo uvertira za "konačno ispunjenje" sve je već zapisano…

Pa tuži ih Hanfi i u objašnjenju lijepo opiši kako si ti ušao u dionice, a "belosvetske vođe", mamicu im korumpiranu, ne dopuštaju da tvoje dionice rastu.
A sad malo ozbiljno, ja razmišljam nekom regulatornom tijelu prijaviti gravitaciju – ispala mi je čaša pive i prokleta gravitacija ju je gurnula na pod i razbila. Za oštetu ću tražiti barem dvije čaše pive…

Situacija mi je nešto nejasna danas. Liči na pad ali da li će se moći ući na nižim razinama ili je neki lažnjak?!

who dares, wins

Je l’ ovo krenula neka rasprodaja?

Crobex Ukupni promet Redovni promet Institucionalni promet Prijavljeni promet
1.874,74 -1.05% 1.443.842,77 kn 1.443.842,77 kn 0,00 kn 0,00 kn

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Tiska banda lopovska pa dokle više

ZAGREB – Porez na imovinu, dividendu i kapitalnu dobit ključne su točke velike jesenske porezne reforme, koju najavljuje vladajuća koalicija.

Deset prijedloga za pravu poreznu reformu

1. Porez na nekretnine za višak stambenog prostora ili prema vrijednosti nekretnina bez obzira na površinu i broj nekretnina

2. Porez na neobrađeno zemljište uz slogan: uzori svoju njivu, iznajmi je onome tko će iskorištavati zemlju ili plati porez

3. Porez na promet nekretnina smanjiti sa sadašnjih pet na tri posto jer bi ih više ljudi prenosilo u svoje vlasništvo

4. Porez na kupnju dionica jer se sada za milijunske promete i preuzimanje cijelih tvrtki ne plaća niti lipa poreza, što nije logično

5. Porez na konzultantske usluge nužno je uvesti jer se preko takvih stavki izvlači puno novca iz tvrtki i institucija

6. Pretplatu na fiksnu telefoniju preusmjeriti u proračun jer ona ni po čemu ne pripada Hrvatskom telekomu

7. Smanjiti TV pretplatu i uvesti joj PDV jer nigdje u zakonu nema uporišta za to da bude oslobođena tog poreza

8. Obrtnicima 20 posto poreza na dohodak da se izjednače s tvrtkama koje toliko plaćaju porez na dobit

9. Ograničiti prireze na 12 posto jer visoki prirezi koče gospodarski razvoj gradova. U Zagrebu je prirez 18 posto

10. Bolje definirati porez na luksuz jer je sada ista stopa za luksuzne jahte i brodice domaće proizvodnje
Vaš link

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Danas pratimo Ruski index. Zašto??? Pa naravno zato jer su najviše pali.

Udri po sirotinji.

@Barbosa,
Prijedlog dobar samo kad bi to još Vlada znala napraviti i u praksi provesti.
Zaboravili su napisati da treba smanjiti izdvajanja koja poslodavac plaća za radnike.
I još jedno 20tak para fiskalnih nameta.

who dares, wins

Naša banda lopova odrađuje korekciju kao da smo rasli 1000 bodova kao npr DAX ovo je za robiju dugotrajnu što rade

@ dodjoh
čuj, cijenim tvoje znanje o burzi i vidim da znaš više od mene. Počeo sam pisati neki dulji odgovor, pa sam previeš razvukao. Pa da probam ukratko. Dok su drugi postavljali novi HH mi svoj imamo od prije kad je mirovinac ubacio parsto milja kn u burzu. A nakon toga imamo smranadera i jacu. Dok jaca ne pokaže da ima sve pod kontrolom, uključujući i hebranga i njegove, kao i koaliciju (osim umirovljenika, već otišli), nama nema ozbiljnijeg rasta. A znamo kako je burza pala kad je sanader održao posljednji govor. I do 20% na pojedinim dionicama u prvih sat vremena.
Svaka čast čvrstim rukama koji ne prodaju dionice, ali cashomani čekaju slijedeći gaf vlade pa da ulete. Da ne spominjem i vrhunac godišnjih, i uz to nisku likvidnost.
Što se mene osobno tiče, nisam 100% ni cash ni dionice, nego uvijek između.
Dok ovo pišem, vidio sam da se vdkt vratio na odskočnu dasku od prije skoka na 383kn.
Vidim da od 7.8. nitko ne kupuje [undecid] (bar se nitko ne hvali ..
[lol]
a eto nama i odbijanca, barem za sada..

ovaj post nije ni u kojem smislu poziv na kupnju ili prodaju dionica.

Situacija mi je nešto nejasna danas. Liči na pad ali da li će se moći ući na nižim razinama ili je neki lažnjak?!

"Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata " [wink]

bez žurbe kolega, ovaj sitan pad je beznačajan za ulaženje u dionice, treba sačekati pravi potop na burzi i tek onda uletiti. ova sitna drmusanja 1-2% gore dolje prije će donijeti gubitak nego zaradu [yawn]

čemu TUGA, čemu BOL??? kad postoji ALKOHOL

http://seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/duro-popijac-treba-skresati-sva-socijalna-prava-na-realnu-razinu,53263.html

New Report

Close