Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mic po mic, i mi za S&P krećemo.

1. U pojedinim vremenskim intervalima se odljepimo, ali onda uvijek to nadoknadimo uz dodatno pretjerivanje. Mislim da ima još prostora za gore, a koliko je to je vrlo upitno.

2. Mislim da ljetna shema otpada, što se tiče oscilacija cijena. Moguća je stagnacija u prometu.

Vrijeme će pokazati koliko sam u pravu.

PS
Mislim da će mnogi brćkati u moru s pripremljenim laptopom na plaži.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

al će meho, fudo i đulio imat dobru sezonu po plažama ove godine. [lol]
3. ljetna shema je odrađena, nema se za odmor do kraja kolovoza ove godine.

Čini se da sa ogromnim zaostatkom za EU sutra prelazimo 2000 bodova, a bio je i red

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Off topic.
Stvarno šišaju kečige. Nije svaki post za 100, ali nisu svi za jedinicu. Previše je neurotika na burzi. Ja ne želim davati ocjene, jer je to blesavo.

Off topic 2.
Kako stvari stoje u ljepoj našoj, uskoro će postati lijepa njihova, a mi mali dioničari ćemo imati jedini nešto hrvatsko u takujinu, pod uvjetom da sve dionice ne rasprodamo.
Ono što Franjo i Ivo nisu odradili do kraja, Jadranka će zdušno zatvoriti hrvatsku priču. Kmetovi bili 900 godina, kmetovi ostali.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Mic po mic, i mi za S&P krećemo.

1. U pojedinim vremenskim intervalima se odljepimo, ali onda uvijek to nadoknadimo uz dodatno pretjerivanje. Mislim da ima još prostora za gore, a koliko je to je vrlo upitno.

2. Mislim da ljetna shema otpada, što se tiče oscilacija cijena. Moguća je stagnacija u prometu.

Vrijeme će pokazati koliko sam u pravu.

PS

Evropa je u zelenom transu DAx ATX.
No, kako dugo?
Nekako nisam vidio signale (ohrabrujuće) za up, up. Ili?
Zato na Brač s laptopom. Da nešto ne propustim. [cool]

http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Vijesti/Hrvatska/tabid/102/View/Details/ItemID/53272/ttl/AZ-fond-obecao-clanovima-Nema-gubitaka-u-2009/Default.aspx
A ovo je na naslovnici – Dinko Novoselec, AZ fond: Nema kockanja s mirovinama
Kaže lik da su imali od 2002 prinos od 4.6 % godišnje uz odbitak 3 % inflacije je to onda 1.5 %.
I za to su oni plaćeni, a samo bi lova mogla stajati u bankama ili obveznicama uz veći prinos jer ne bi bilo troškova upravljanja i slično. Strašno

"these fat arrogant overpaid overfed overpriviliged overindulged white-collar business-criminal asshole c..ksuckers"

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/kosor-najavila-skoru-slovensku-deblokadu.html

kreće i crobex napokon

Nasdaq 2,000.07 21.57 (1.09%)
S&P 500 1,000.07 12.59 (1.27%)

hoće li se eufrija prenjeti i na zse, vidjet ćemo sutra.

Kada krene… biti će lijepo. Ako se gleda samo posljednjih 6 mjeseci, likvidnije dionice su od svog minimuma (koji je bio cca ožujak) porasle do maksimuma (koji je bio početkom lipnja) između 60-ak do 250-ak % (ne računam u to ht koji je narastao svega 🙂 19%) – a najviše ih je u razredu od cca 120%.
Da bi onda ponovno pale na današnje vrijednosti za cca 20-40% (osim ht-a koji je pao svega 3,22%).
Ako gledamo tako da se taj 6-mjesečni high kreće između 10 i 30% 2 godišnjeg maksimuma, možemo zaključiti da ne bi trebao biti problem ponovo doseći taj isti high po drugi puta čim malo krene tržište.
Drugim riječima, govorimo o prosijeku od 35-40% rasta u kratkom roku 🙂
A dosta toga i TA može pokazati.. da to nije neostvarivo.

Definitivno na forumu ne mogu naći niti jedan negativan post ili post koji predviđa pad tržišta.
Sumnjam da više itko vjeruje u pad crobeksa.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

s&p 500 Index 1,000.60 1:02PM ET 13.12 (1.33%)
[thumbsup]

S&P 500 1,000.23 12.75 1.29
NASDAQ 2,002.11 23.61 1.19

New Report

Close