IGH-R-A je jedina dionica na zse koja ima BRUTALNO—DOBRO—FENOMENALNO izvjesce,sto je najvaznije ima jako jako dobru buducnost.
To ti jeprava politička dionica i biti će dobra dok je HDZ na vlasti, a po svemu sudeći to ti još nije duga vijeka a poslije toga će imati priliku da se dokaže a tada prestaje politika imati prste u svakome natječaju, lako ti je raditi kada znaš da te nitko ne može pobjediti pa makar mu ponuda bila i 100% jeftinija
[/quote]
eto netko se razumije u sve …od kadrova ,projektiranja i načina rada u IGH , namještanja natječaja..utjecaja politike.. i tržišta dionica do postotnog računa….
a nije Radomir Čačić a ni Mesić
jer oni znaju da se piše pobijediti a ne pobjediti.
Dosadila su ljudima pljuvanja po svemu što je Hrvatsko
eto toliko od mene i bez ljutnje,,,,malo je izvan teme ali sam se morao nadovezati
samo da još ponovim ono ….u vrijeme Račanove vlade tvrtka IGH je dobila ……bla bla bla
več je dosadilo i bogu i ljudima to ponavljati…ajde sada da utvrdimo gradivo pa idemo još malo o Pelješkom mostu a kasnije možemo razglabati u temi
Utjecaj politike i HDZ -a na poslove koje IGH sklapa u inozemstvu
pa da onda još utvr
[bye]
Pozdrav,
imamo dvije situacije.
Sa jedne strane recesija popušta, poduzeća posluju sve bolje i bolje, USA se oporavlja, EU se oporavlja, a Kina cvate i dalje (tamo nije niti bilo recesije ali oke), dioničarski indexi rastu i sve izgleda vrlo lijepo.
Ali naravno nikada nije sve krasno i bajno. Virus H1N1 radi sranja, širi se velikom brzinom i to definitivno nije dobro. Da nema njega bio bi optimist 100% ali ovo me ne veseli (imam u obitelji biologa pa znam kaj pričam).
Naravno u dionicama sam i previše, ali nisam previše sretan radi cjelokupne situacije.
Svi znamo kako izgledaju burze kada nastane panika radi virusa i sl. stvari.
Ljudi pamet u glavu i nemojte biti pohlepni kao kako smo bili 2006 iili 2007.
LP i ugodan vikend.
Virus je umjetno izazvan i može se rješit u roku odmah. Iskreno utjecaj virusa na burzu je gotovo neznatan tj. može izazvati jednodnevnu korekciju.
Ohrabrujuće vijesti na svjetskim burzama
Cijene dionica na svjetskim burzama porasle su prošloga tjedna, već trećega zaredom, pri čemu su dosegnule najviše razine od studenoga prošle godine, jer poslovni rezultati kompanija i makroekonomski podaci pokazuju da recesijski pritisci na svjetsko gospodarstvo slabe.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=1d7f8965-381f-4bca-8552-dc762519ae2f
Drago mi je što si me nazvao teškim drukerom jer me nije tako niko nazvao…
– ispravak krivog navoda.
– uz to što ste druker, skloni ste i brzom zaboravljanju.
– zar vas nisam više puta zamolila da ne drukate na temi Best buy.
– bar sam vam zahvalna što tamo više ne pišete.
– i onako usput, kako su prošle dionice koje ste drukali na temi Best buy.
– I love this game.
Pozdrav !
Pozdrav,
imamo dvije situacije.
Sa jedne strane recesija popušta, poduzeća posluju sve bolje i bolje, USA se oporavlja, EU se oporavlja, a Kina cvate i dalje (tamo nije niti bilo recesije ali oke), dioničarski indexi rastu i sve izgleda vrlo lijepo.
Ali naravno nikada nije sve krasno i bajno. Virus H1N1 radi sranja, širi se velikom brzinom i to definitivno nije dobro. Da nema njega bio bi optimist 100% ali ovo me ne veseli (imam u obitelji biologa pa znam kaj pričam).
Naravno u dionicama sam i previše, ali nisam previše sretan radi cjelokupne situacije.
Svi znamo kako izgledaju burze kada nastane panika radi virusa i sl. stvari.
Ljudi pamet u glavu i nemojte biti pohlepni kao kako smo bili 2006 iili 2007.
LP i ugodan vikend.
zaboravio si treću i najvažniju situaciju a to je Hrvatska država u kojoj živimo i koja je pred bankrotom i u kojoj država+banke+firme duguju 40 milijardi EUR od čega većina dospjeva ove godine!
Uz to imamo manjak proračuna koji će i s 3. rebalansom biti iznad 10 milijardi kuna koje nemamo odakle pokriti. i to tebe uopće ne zabrinjava nego je sve lijepo i krasno kao da živimo u EU ili USA nego te brine virus ptičje gripe??? vjeruj mi da je virus ptičje gripe mačji kašalj prema ovim našim problemima!
da znate što se kupuje a što prodaje(IN&OUT)
Ovo mi je osvježilo dan! Mislim na boldano!
Ulazak na dioničko tržište
Abeceda dioničarstva (5)
ulazak-na-dionicko-trziste
* 28.07.2009.
0 Komentara
IsprintajIsprintaj
Nakon što ste se upoznali s osnovnim pojmovima o dioničarstvu, zakonitostima formiranja cijena dionica i rizicima ulaganja u dionice, vrijeme je za ulazak na dioničko tržište. Da bi se mogli otisnuti u dioničarske vode potrebno je još donijeti odluku o načinu ulaganja, odabrati posrednika i otvoriti potrebne račune… Potencijalni ulagač u dionice najprije mora odlučiti hoće li zauzeti aktivan ili pasivan pristup.
Aktivno investiranje podrazumijeva samostalno donošenje odluka o kupnji i prodaji, pri čemu posrednik izvršava vaše naloge i po potrebi pruža investicijske savjete. Za aktivno sudjelovanje u trgovanju dionicama važno je biti dobro upućen u principe investiranja, imati razvijene analitičke sposobnosti, kontinuirano pratiti kretanja na bruzi te pravovremeno donositi investicijske odluke. Takav pristup odgovara osobama koje vjeruju u svoje sposobnosti i spremne su odvojiti dovoljno vremena za upravljanje vlastitim portfeljem.
Pasivno investiranje podrazumijeva prepuštanje novca u ruke profesionalaca koji trguju za vaš račun. Novac možemo prepustiti fond menadžerima na način da kupimo udjele u nekom od dioničkih investicijskih fondova ili ga pak možemo povjeriti investicijskom savjetniku u odabranoj brokerskoj kući, koji će u naše ime upravljati portfeljom dionica.
Osim po načinu donošenja odluka, aktivno i pasivno ulaganje razlikuje se i po troškovima. U pravilu troškovi pasivnog ulaganja nekoliko su puta viši. Dok aktivni ulagač plaća samo brokersku proviziju, pasivni ulagač, uz proviziju plaća i uslugu upravljanja porfeljem.
Igrači na tržištu kapitala
Ulazak na tržište kapitala zahtijeva i detaljnije upoznavanje s okruženjem. Na tržištu kapitala sudjeluje mnoštvo ‘igrača’, a trgovanje je precizno regulirano. Uz same investitore, na tržištu su prisutne i institucije – ovlaštena investicijska društva (brokerske kuće), uređeno tržište (burza), Središnja klirinško depozitarno društvo, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) – bez kojih nije moguće zamisliti brzo i efikasno trgovanje dionicama. Pravila igre na tržištu kapitala uređena su propisima kojima je cilj da svi ‘igrači’ imaju jednake uvjete te da im se omogući maksimalna sigurnost ulaganja.
Usluge brokera i investicijskog savjetnika
Trgovanje dionicama obavlja se posredstvom brokera i investicijskih savjetnika koji rade u okviru investicijskih društava (brokerskih kuća) i banaka. U Hrvatskoj djeluje četrdesetak investicijskih društava i banaka koji malim ulagačima pružaju tri razine investicijskih usluga: kupnju i prodaju bez investicijskog savjeta, kupnju i prodaju uz investicijsko savjetovanje i upravljanje portfeljem.
PRODAJA ZAGREBACKE BURZE
Becka burza izjasnila se da zeli kupiti ZG burzu.Odluka o prodaji je donijeta, a sada bi trebali prikupit
ponude . Recite mi, tko se formira PONUDA..tj.
za koliko novaca bi se ZG BURZA mogla prodati.npr. Beckoj burzi.i sto najvise utjece na visinu cijene…. kako se isplacuju dionicari….. i opcenito kako tece takav posao ??? Hvala.
za koliko novaca bi se ZG BURZA mogla prodati.npr. Beckoj burzi.i sto najvise utjece na visinu cijene…. kako se isplacuju dionicari….. i opcenito kako tece takav posao ??? Hvala.
Na čemu si ti? Malo listam po forumu i već 2-3 puta potežeš ovakva pitanja
Na čemu si ti? Malo listam po forumu i već 2-3 puta potežeš ovakva pitanja
[/quote]
na ničem ozbiljnom
gledajte kada kolega potegne to pitanje tisucu i koji put onda cemo se malo zapitati
za sada se ponasa u maniri kako forumasa tako i nasih dragih gostiju na ovome foruma
prijatna vece
pofuk