Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prilikom analize izvješća treba staviti naglasak na prihode, jer rast ili pad prihoda odražava odnos ponude i potražnje za tom vrstom roba i usluga u proteklom razdoblju.
Rast i pad dobiti može biti rezultat raznih akcija menadžmenta npr prodaja imovine, rezanje troškova, smanjenja plaća, i sl.

Slazem se s ovime samo sto to gro ljudi ne kuzi vec samo gledaju dobit
[/quote]

pa naravno, bolji rezultat vs. isti period nekog prošlog razdoblja generiran prvenstveno na prvoj liniji, odnosno rastom prihoda od prodaje je onaj izvorni, najbolji rezultat. Isto tako, investitor ne može očekivati rast prihoda od prodaje u uvjetima recesije odnosno mora diskontirati svoja očekivanja s obzirom da su cijene dionica pale po nekoliko puta, kao i pad potražnje svih roba i usluga općenito (neke više neke manje). Svejedno, treba pozdraviti i rezultat generiran ponajviše smanjenjem rashodovne strane što nalaže da je kompanija fleksibilna i elastična po pitanju prilagodbe i rezanja troškova te na taj način radi za dioničara. A što se tiče izvanrednih prihoda, npr.prodajom dijela imovine, otpuštanje accruala i sličnih gluposti, osobno to nikad nisam ni uzimao u obzir i uvijek to izbijam. tu treba izuzeti brodare jer timing prodaje starih brodova je kod njih sastavni dio poslovnih ciklusa.

I'LL BE BACK

250 komada IGH po bidu.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Novosti/kraj-zlatne-ere-hrvatskog-gradev.aspx

Prilikom analize izvješća treba staviti naglasak na prihode, jer rast ili pad prihoda odražava odnos ponude i potražnje za tom vrstom roba i usluga u proteklom razdoblju.
Rast i pad dobiti može biti rezultat raznih akcija menadžmenta npr prodaja imovine, rezanje troškova, smanjenja plaća, i sl.

Slazem se s ovime samo sto to gro ljudi ne kuzi vec samo gledaju dobit
[/quote]

pa naravno, bolji rezultat vs. isti period nekog prošlog razdoblja generiran prvenstveno na prvoj liniji, odnosno rastom prihoda od prodaje je onaj izvorni, najbolji rezultat. Isto tako, investitor ne može očekivati rast prihoda od prodaje u uvjetima recesije odnosno mora diskontirati svoja očekivanja s obzirom da su cijene dionica pale po nekoliko puta, kao i pad potražnje svih roba i usluga općenito (neke više neke manje). Svejedno, treba pozdraviti i rezultat generiran ponajviše smanjenjem rashodovne strane što nalaže da je kompanija fleksibilna i elastična po pitanju prilagodbe i rezanja troškova te na taj način radi za dioničara. A što se tiče izvanrednih prihoda, npr.prodajom dijela imovine, otpuštanje accruala i sličnih gluposti, osobno to nikad nisam ni uzimao u obzir i uvijek to izbijam. tu treba izuzeti brodare jer timing prodaje starih brodova je kod njih sastavni dio poslovnih ciklusa.
[/quote]

s ovim u vezi…pripazite na izvješće Leda kad stigne. Sudeći po ponašanju trgovine na burzi izgleda da je nešto procurilo već po pitanju rezultata. E sad… ako je taj rezultat generiran sa prve linije, odnosno porastom prihoda od prodaje u jeku najveće recesije od velike depresije i uz činjenicu da je cijeli 6.mjesec padala kiša( a po kiši se manje liže, jelte), nema boga da ikad više dovedem u sumnju da je LEDO _najjača_ firma u RH i najbolja kupnja ma ovim razinama ili barem best hold IKAD…

I'LL BE BACK

http://seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/apsurd-kriznog-poreza-samci-ce-placati-manje-nego-ljudi-s-vise-djece!%3f,52116.html

http://seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/ivan-suker-uvodi-kazne-od-pola-milijuna-kuna-nesavjesnim-poreznim-obveznicima!%3f,52129.html

pukla brana i na ht-u….. [sad]

Vrlo su zanimljivo reagirele dionice HT i IGH u zadnjih 20-tak dana .
Svi investitori bi iz tih primjer mogli dosta naučiti.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

pa ja sam iz tih primjera naučio, a tome se veselim, kako je ekipa ostala bez jeftinih dionica. a što si ti naučio?

I'LL BE BACK

pa ja sam iz tih primjera naučio, a tome se veselim, kako je ekipa ostala bez jeftinih dionica. a što si ti naučio?
[/quote]
Investitori koji su plaćali IGH prije nekoliko dana po 3250-3380 danas su to mogli kupiti za 10% manje para.
Svaka se škola plaća samo na burzi je cijena puno veća.
Živio i sretno

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

[/quote]
Investitori koji su plaćali IGH prije nekoliko dana po 3250-3380 danas su to mogli kupiti za 10% manje para.
Živio i sretno

[/quote]

Gorane, za tebe sam mislio da si dugoročni investitor petrokemije. što se u međuvremenu dogodilo? da nisi zašorto PTKM pa bi rado da i ona ode 10-ak% kao IGH? Šteta samo što to nisi napravio barem po 150 kad je bila euforija nego sad po 100 i sitno, na PB 0,3 i P/E 4 pa se sad moraš preznojavati, dvojiti u vlastitu odluku i drukat bočno na down. da da, plaća se svaka škola s tim se slažem. živio i ti meni! [thumbsup]

I'LL BE BACK

[/quote]
Živio i sretno

[/quote]
Da ali ovaj što se je istresao 250 po bidu da malo napravi paniku teško da će vratiti istu količinu po toj cijeni.

who dares, wins

QUNE-R-A

Ovo je cijena likvidnosti.

decki kupili za 14.4 mil kuna udjela u nekretninskom fondu.
Fond ima veliku vecinu svoje imovine u obveznicama i nesto sitno u nekretninama.
Ajmo reci da je cijena fonda oko 95-100.

Prodano po 80
diskont 15-20% na likvidnost.

Dosta

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

New Report

Close