Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Gluposti. Kakva pravedna cijena. Dionice su desetak puta niže nego kad smo je kupovali. Ne prodajem ni lipu ispod. Pričekat ću još godinu, dvije da dođe do moje cijene + kamate a ako mi slučajno netko nešto ukrade stići će ga moja ruka. I sve 5.

Za ove delistirane je rečeno da ako ti se ne dopada delistiranje možeš se usprotiviti tome na GS i onda ćeš dobiti pravičnu naknadu tj. ponderirani prosijek zadnjih 3 mjeseca.
No šta ako se dionicom ni je trgovala npr. 1 godinu?
Šta se onda uzima kao prosijek?
Zadnja cijena?

Onda će neka interesna skupina napraviti jednu jaku nisku transakciju…i možeš dobiti tu nisku cijenu…
[/quote]

Kasno je za to jer su već delistirane. Prije toga ni je bilo sličnih pokušaja, a zadnja cijena koja je napravljena prije godinu i nešto danas čak i ne izgleda tako loše.

who dares, wins

čestitke motušiću na markerima…….hahahahahahahaaaa

Nisu li oni od 27.7?

Ma ludilo pravo. Da ne ma Atpl, HT i mirovinaca promet bi bio ko na banjalučkoj burzi.

who dares, wins

Nisu li oni od 27.7?
[/quote]

ma daj kolega pa niko nije lud da glumi nekakve markere samo da kardumu i ekipi
ide promet i dižu im prihode……markeri bi mogli imat svrhu samo za karduma i
motušića ……u prime tržištu nema nijedne dionice, dovoljno govori…….

niko nije lud da glumi nekakve markere samo da kardumu i ekipi
ide promet i dižu im prihode……markeri bi mogli imat svrhu samo za karduma i
motušića ….

naravno. da netko misli da može zaraditi držeći i kupnju i prodaju to bi već radio, ne treba mu ugovor s burzom. a motušić i kardum nisu nikad u životu ništa protrgovali i ne znaju kako funkcionira tržište. to je kao da vlasnik stadiona odlučuje tko će igrat desnog beka.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Crobex Ukupni promet Redovni promet Institucionalni promet Prijavljeni promet
1.877,18 0.69% 18.288.176,27 kn 18.288.176,27 kn 0,00 kn 0,00 kn

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…………………………………………….

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

pa i nije tako strašno stanje
ja sam i danas očekivao pad
vidim da zemlji slijedi totalni raspad
nisam to očekivao al čini se da će ulica raditi

možda bude evolucija a nadam se i revolucija

zato ostajem u dionicama jer kad se sve raspadne samo će one još nešto vrijediti za razliku od ovih pustih kvadrata i smrdljivih automobila
ne bih se samo htio naći ovima u koži koji su popušili u kreditima, ne bi, ne bi…

o kakvoj ti ulici pričaš, kakav narod takva i vlast……
[/quote]
O kojoj se to ulici ovdje priča? 😀 "Wall Street" ili "Main Street"? Istina da kakva je sudbina jedne da često rukom pod ruku ide i druga… ali ne mora uvijek biti tako. Već su se ove dvije ulice kod nas malo razišle u svojim smjerovima u zadnje 2 godine… pitanje da li je sada moguće pak ići u istom smjeru (prema dolje) pa dalje održavati i povećavati disbalans još više… prije bi se moglo dogoditi novo razilaženje ali u suprotnom smjeru (kako bi se disbalans smanjio).

Nesumnjivo da je gospodarstvo u rasulu, društveni nemiri da su mogući (ali ipak ne tako pretjerano izvjesni kao što se možda nekome čini), no dionice su još veću kataklizmu već pretrpjele…. pogotovo je bitno imati na umu da neke firme neće biti mnogo pogođene krizom… (nikad kriza ne pogađa baš sve na isti način…) a neke bi krizom mogle i posebice profitirati 🙂 Ako ništa drugo, na (našem) "Wall Street-u" bi moglo biti jednako zanimljiva jesen kao i na "Main Street-u" naime: možda se dogodi nakon dugo vremena da dođe do jednog malo selektivnijeg kretanja dionica za razliku od svega do sada – neki će padati ko kruške dok će drugi u isto vrijeme rasti, imajmo na umu: kriza neće sve pogoditi jednako – nekima će donijeti više dobroga nego lošega. Nešto od toga možda i tržište na kratkoj vremenskoj skali – već primijeti… sasvim moguće, nikad se ne zna kad može tračak pameti doći i na ovu ZSE 😀

@Lynx:
tračak čega?
[wink]

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

plavi, 20.07.2009. u 19:07
Vidiš da nisi u pravu, po običaju sam ja u pravu.
Sad bi bilo lijepo da napišeš ok plavi, Ti si u pravu

Ma bravo….znači po tebi je 90 % pokrića kratkoročnih obveza više nego dovoljno.
Znači ako tvrtka naplati baš sva potraživanja i proda apsolutno sve zalihe do kraja godine (što je pogotovo u domačim uvijetima nevjerojatno) ima dovoljno da pokrije 90 % obveza koje dospjevaju do kraja godine. Bez ikakve margine sigurnosti i načela opreznosti.Ostalih 10 % ti bi namirio, vjerojatno prodajom dugotrajne imovine.

[/quote]

Nisam nigdje napisao to što tvrdiš. Napsiao sam da je u Sapardu bilo dovoljno 0,9, jel ti čitaš što ja pišem? I napisao sam da ne postoje univerzalni kriteriji, tako nešto je nemoguće, a što si ti tvrdio.
U sadašnjoj situaciji tražiti koficijent 2 je kao tražiti vodoskok usred pustinje.
Dovoljna je i mala oaza dok se pustinja ne prevaziđe.

Ako se pogleda malo po netu ( kao štoi si ti vjerojatno ), točno će biti ovo što si ti napisao, to je teorija. Stvarnost je nešto sasvim drugo.

Ako ti je takav pogled na fundamentalnu analizu pojedine tvrtke onda ne znam što ti uopće radiš na TK.
Podsječaš me na svog prijatelja indijanca koji i dan danas meni napiše kako sam pogriješio sa Ingrom, jer gle, pala je dionica ( kao i sve ostale ). Zaboravlja pri tome napomenuti da je od početka mog pisanja o istoj dionica od 10 000 narasla na 60 000 u nešto malo više od 1 godine.6 puta.I došla je kriza da, to je trebalo predvidjeti valjda prije 3 godine. Tebi je sve čini mi se crno ili bijelo, a burza se ponaša baš obrnuto. Upravo je to i čar burze.

Sve je počelo time što si napisao da se ne radi o Fina ratinzima, a radi se upravo o njima, prema tome ne debatiraj općenite forme koje su meni poznate i ne skreći s teme.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

El Febo, 20.07.2009. u 20:08
Sve je počelo time što si napisao da se ne radi o Fina ratinzima, a radi se upravo o njima, prema tome ne debatiraj općenite forme koje su meni poznate i ne skreći s teme.

Moraš širiti vidike i na teme koje ti nisu poznate… [yawn]

El Febo, 20.07.2009. u 20:08
danas meni napiše kako sam pogriješio sa Ingrom, jer gle, pala je dionica ( kao i sve ostale ). Zaboravlja pri tome napomenuti da je od početka mog pisanja o istoj dionica od 10 000 narasla na 60 000 u nešto malo više od 1 godine
ž

Nisi pogriješio sa Ingrom u 2006. i o tom postignuću ćeš pričati još jedno 20-30 godina….
By the way, što mi radi ekipa iz ex-HPB brokeraja? Pozdravili su te… [yawn]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

New Report

Close