Točno je da je prosjek prometa dionica 70% manji nego li pred dvije godine, ali to je zbog toga što je i cijena tih dionica 70% do 90% niža nego li pred dvije godine, tako da je broj protrgovanih dionica ostao isti ili čak i veći. Stoga nema ništa manje živosti na burzama u smislu protrgovanih naloga i količina dionica.
[/quote]
A neke su pale i 100% po kolegi Dati kao npr INGR [lol]
promet skromnih 4 milj.
Hmmmm….nije baš dobar znak kad skoro da ne reagiramo na rast vanjskih burzi, niti u petak niti danas. Vjerujem da investitori imaju slobodna sredstva na računima, ali očito ne žele ulaziti na ovoj razini crobexa osim ponekog malog ulagača. E sad, zašto je to tako? Čeka se neki jači pad, neka nova loša vijest ili…??
decki ne se svadati, kak je jure radic rekel potpuno je nevazno jel dionica bila 1k ili 15k za pravog ulagaca…
ako jure ne zna ko zna?
apsloutno se slazem z jurekom, samo da mi prepusti svojih 300kom po 1k i glasam za njega da bude precednik.
opce cena ne vazna za promet
E pa da u narednih godinu dana uvedu porez na k. dobit, ja bih se kompletno maknuo s burze i sve rasprodao. Nakon svih ovih gubitaka zadnjih godinu dana da mi sad opale porez na ovu crkavicu s kojom puževim korakom smanjujem minuse, sve bih poslao do vraga!
Kerefek u principu se slažem sa tobom koliko si spreman potrošiti a da ti je "manje" važno koliko dionica košta,ali sa padom cijene naprosto sa manjim novcima pokupiš preostali free-float dionice.Tako da danas sa milju kuna naložiš ddjh u nebesa a prije 2 god to mu je bio redovan promet.
Na grafovima se vidi da volumeni rastu bez obzira na pad cijene.
Tako da je nama malima interesantno uzest 5% a velikima da se domognu što većeg broja dionica po što nižoj cijeni.
ma ludilio, erupcija likvidnosti!…čudo neviđeno……
ma danas smo sigurno na preko 100 milja prometa [lol]
Fino gledam kako se sve burze oporavljaju. A crobex stoji mrtav hladan. Mi vjerovatno čekamo da svijet počme padat pa da im pokažemo kako se brzo lovi dno. Pa dal itko više ulaže u ovu našu jadnu burzu?
Fino gledam kako se sve burze oporavljaju. A crobex stoji mrtav hladan. Mi vjerovatno čekamo da svijet počme padat pa da im pokažemo kako se brzo lovi dno. Pa dal itko više ulaže u ovu našu jadnu burzu?
kolega pogledajte semafor, 15 mijardi minusa a burza nam predobro stoji za sranja koja nas cekaju ili mozda grijesim.
novi rebalans vec zglasan, samo povecavamo proizvodnju i izvoz…
sta hoceš atpl je 4% u plusu
Za ove delistirane je rečeno da ako ti se ne dopada delistiranje možeš se usprotiviti tome na GS i onda ćeš dobiti pravičnu naknadu tj. ponderirani prosijek zadnjih 3 mjeseca.
No šta ako se dionicom ni je trgovala npr. 1 godinu?
Šta se onda uzima kao prosijek?
Zadnja cijena?
Za ove delistirane je rečeno da ako ti se ne dopada delistiranje možeš se usprotiviti tome na GS i onda ćeš dobiti pravičnu naknadu tj. ponderirani prosijek zadnjih 3 mjeseca.
No šta ako se dionicom ni je trgovala npr. 1 godinu?
Šta se onda uzima kao prosijek?
Zadnja cijena?
Onda će neka interesna skupina napraviti jednu jaku nisku transakciju…i možeš dobiti tu nisku cijenu…