Nikita raspisao si se na pet strana o vrlo starim vjestima na koje je tržište odavno odreagiralo
Ajde sad još jednom postaj jedno te isto
jer vlada ne odustaje od radova to je laž koju navode novinari u naslovu
a nema je nigdje u tekstu niti je igdje izrečena čista laž da vlada odustaje od radova
nego vlada ne plaća a novinari izvrću istinu također taj tvoj članak nije ni potpisan
a kamoli da ima istinit naslov ..
ali si zaboravio napisati da vlada uzma novi kredit sa kojim će platiti građevinske radove
"Prema posljednjima informacijama koje su mogu čuti iz Vlade RH, navodno se sprema novo zaduženje za Hrvatske autoceste kao i Hrvatske ceste kako bi se problem riješio.."
vidiš medalja ima dvje strane ti ističeš onu ružniju a glumiš da nisi druker..
Novine su se opet raspisale i drukaju građevinare
svi dobro znamo kako su ocrnili INGRU
Znamo kao se to vani isto radi plati se članak da se ruši
kredibilitet firme i onda se na njoj masno zarađuje bila je emisija na televiziji
u kojoj odbjegli broker objsašnjava kako su novinari upravo najviše korišteni za podmetanje raznih
dizimformacija ..
sada vas bombardiraju napuhanim izjavama pa kad kupe vaše dionice
za 14 dana izlaze izvješća pa će te onda kupovati svoje dionice nazad od istih
kojim ste sada prodali..
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=d8e1176a-0d9b-469e-bdc2-687ec7c4a1cc
Kosor: O Pelješkom mostu i Podravskoj magistrali ovisi 50.000 radnih mjesta
Što mislite da obustave još neke druge projekte pa Hrvatska bi pala u TOTALNI kolaps
zato se to neće desiti i vlada će posuditi lovu samo da drži glavu iznad vode
jer desili se štogod građevinarima odosmo svi mi u tri …PM
i burza i Hrvatska i propasti će dionice i drugih firmi ne samo građevinara sve će otići u propast
na čemu ćete onda zaraditi špekulanti…
Zato se to neće i ne može dogoditi Hrvatska ovisi o građevincima kao i Hrvatska burza
bez Građevine hrvatska je propala država
stoga Vlada će posuditi novce da plati građevini i biti će sve po starome..
Drugoga izlaza nema..
Novine su se opet raspisale i drukaju građevinare
svi dobro znamo kako su ocrnili INGRU
Znamo kao se to vani isto radi plati se članak da se ruši
kredibilitet firme i onda se na njoj masno zarađuje bila je emisija na televiziji
u kojoj odbjegli broker objsašnjava kako su novinari upravo najviše korišteni za podmetanje raznih
dizimformacija ..
sada vas bombardiraju napuhanim izjavama pa kad kupe vaše dionice
za 14 dana izlaze izvješća pa će te onda kupovati svoje dionice nazad od istih
kojim ste sada prodali..
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=77fe955f-86e3-4f22-96e7-848fd502c6d3
pisu i o lijepim stvarima samo tamo drzave podupiru privredu, nisu generaor nelikvidnosti i kamate se ne dizu na 13% za gospodarstvo jer je drzava sve popapala…
ne kuzim zasto bi nam zapad toliko bio smjernica da svaki dan moramo se po njima ravnati, sto su nam austrijanci najveci ulagaci?
nismo u eu a kako stvari stoji i necemo skoro, svima ozbiljima je jasno najranije 2012 , pogledajmo belex koliko je zrokan na 12-13% nekadasnje vrijednosti te uvrstimo devalvaciju dinara 20% i inflaciju 15%…
pitajte europljana kaj misli o nama, jel nas vidi u eu ili na balkanu, hellooo
pada nam kreditni rejting i nismo sigurni uopce mozemo se vise zaduziti ako ne pozovemo MMF, ne znamo jel bi rezali troskove ili povecavali poreze, zaduzeniji smo od srbije a sanjamo grobex na 3300.
u takvim situacijama koriste se prilike i maloga se gleda preuzeti jos jeftinije, porobiti do kraja.
tko ce vam ulagati kada prijetite podizanjem poreza a korupcija cvjeta, neka poklonjena peka je bila na sudu, pa smijesni smo sami sebi a kako nas drugi vide???
kuna nam je preskupa to se vec desetljecima pripoveda i sad ce netko doci u ovu lipu nasu i dati nam nove kredite jer mi to zasluzujemo, kozmeticke reklame od kozmetickih tvrtki.
malo da prosirimo horizonte…
Do prije nekoliko mjeseci bio sam uvjeren u lošu 2010. i 2011.
Sad je ipak druga situacija.
Obamina administracija je stvari uzela u svoje ruke.
Čvrsto.
Prijetnja od ozbiljnije deflacije je izgleda nestala.
Vani je izgledan ozbiljniji oporavak na tržištima kapitala.
Izvjesno je da će ga zemlje u razvoju pratiti automatizmom.
Ali s većim rastom.
Puno smo više padali,sad će nerazvijenija tržišta poput našeg vjerojatno ostvariti nenadani iznenadni rast.
Niste li vi kolega bili dežurni katastrofičar na ovom forumu prije par mjeseci?
Sudeći po ovom što čitam u zadnjim vašim postovima – jeste.
Još samo fali da nam se javi ententinis i kaže da je i on uvjeren u rast.
[wink]
U Acrobatu kliknite na View -> Rotate view -> Counterclockwise
Treba napomenuti da se ovdje radi o Fina ratingu, isti su bazirani na njihovim procjenama rizika i razlikuju se od recimo onih koje pojedine banke imaju.
Npr. za koeficijent tekuće likvidnosti, kojeg ovdje nazivaju koeficijentom opće likvidnosti, njima je potrebno minimalno 2, da bude dobra likvidnost, po mom mišljenju to je malo previše ipak.
Npr. kriteriji prihvatljivosti klijenta i projekta SAPARD-a , predpristupnog programa
iz natječaja iz 2006. godine je za taj koeficijent bilo više od 0,9.
Treba napomenuti da se ovdje radi o Fina ratingu, isti su bazirani na njihovim procjenama rizika i razlikuju se od recimo onih koje pojedine banke imaju.
Npr. za koeficijent tekuće likvidnosti, kojeg ovdje nazivaju koeficijentom opće likvidnosti, njima je potrebno minimalno 2, da bude dobra likvidnost, po mom mišljenju to je malo previše ipak.
Npr. kriteriji prihvatljivosti klijenta i projekta SAPARD-a , predpristupnog programa
iz natječaja iz 2006. godine je za taj koeficijent bilo više od 0,9.
[/quote]
Potpuno netočno.
To nisu sigurno FINI-ni kriteriji jer su prihvaćeni gotovo u cijelom svijetu.
Radi se o koeficijentu tekuće likvidnosti koji za stabilno poslovanje mora iznositi najmanje 2 jer
se smatra da niti sva potraživanja neće biti naplaćena niti sve zalihe prodane do dospijeća kratkoročnih obveza.
Koeficijenti ubrzane i trenutne likvidnosti su niži pa si možda pobrkao sa tim koeficijetnima a oni iznose 1 za ubrzanu i 0,5 za trenutnu likvidnost .
Naravno da banke imaju niže kriterije jer da nemaju, rjetkima bi u RH plasirali kredit no
zato ga opet plasiraju uz višu kamatnu stopu i uz sve moguće kolaterale u odnosu na EU ili US.
P.S.
Nisam ti ja skeljio 1
@DATA
Bez zamere, ali daj molim te, ak je ikak moguće bez tih praznih redova.
Dok preskočim jedan red, pozabim kaj sam v prošlom pročital.
Thnx i bez zamere
MiniBar
[wink]
kod nas kad ti nesta ne svida das jedinicu umjeto da malo promislis i nastojis biti konkurentan.
najvece sr…e tek dolazi ali to ne mora nuzno biti i lose…
@DATA
Bez zamere, ali daj molim te, ak je ikak moguće bez tih praznih redova.
Dok preskočim jedan red, pozabim kaj sam v prošlom pročital.
Thnx i bez zamere
MiniBar
[wink]
Nema problema kolega ja sam mislio da se tako lakše ćita..
Također da nadodam na ovaj članak od fina rejtingu
Nigdje se ne navodi koliko su građevinari trenutno ispod cijene
Makar su neki pokazatelji koje oni navode točni
No niko ne piše
da su sada trenutno večina građevinara između 5x i 14x
ispod svoje max cijene pa iako su možda problematični
njihove dionice se
prodaju po cjenama kao da su bankrotirali..
Vidim indeks stresa na forumu poslovni.hr je narastao na 87%… neko sranje se sprema [cool]
volim kad index stresa na forumu raste,to mi je cist ok….
@DATA
upravo tako nije nam bajno niti carobno neke tvrtke posluju lose neke posluj s povecanom dobiti neke s smanjenom dobiti ipak vecina posluje s dobiti po cemu bi cijene dionica trebala dobiti na vrijednosti ipak su im cijene pale nekima i za 90% od ATH nekima su se vratile na minus 80% od ath a ipak posluju s dobiti i onda se nadje netko da kaze kako je ovo sad preskupo,pa ljudi moji nije jos niti jedna bankrotirala…mislim da bi nekima npr dalekovod bio i na 100kn preskup ili jadroplov na 20kn ili pak atlantska na 200kn pa dajmo se malo uozbiljiti trenutacno su cijene po diskontu ali koja kolicina je dostupna po ovim cijenama, neka netko proba uzeti 10% dionica bilo koje tvrtke na ovim cijenama….