Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kod nas se stanje stabilizira i sa novim rebalansom idemo samo na bolje.

Jel ovo bunika ili kaj drugo? Ili nemate blage o novom rebalansicu i stanju deficita, dugovanja itd?
[/quote]
koja bunika kolega?
..pa mi smo duzni od kad postojimo i to me uopce nezabrainjava.
Samo me zabrinjava servisirenje obveza prema naradu i nastavak infrakstuturnih radova ove zemlje,a to ce mo postici sa novim rebalansom tj. vise prihoda nego sto trosimo i kolega po struci sam ekonomist i imam vlastitu firmu,pa tako znam o cemu pricam.

pozz i sve najbolje
[/quote]

OK vidim da niste uopce upoznati sto donosi novi rebalans. Mozemo nastaviti dalje kad se upoznate s istim i kad razmislite o njegovim efektima.
[/quote]

nevjerojatno koliko si dosadan. kaj ti stvarno msiliš da to ima ikakve veze s burzom? Gledaj… ako je vani jedna firma na PE 20 a kod nas ista na PE 10 onda stranac skida i zatvara gap, a ti onda kupuješ po PE 20 od njega, kao što si očajnički kupio JNAF po 2000 jer ti je sve drugo pobjeglo. Jedino ako misliš da će se zbog lošeg rebalansa jesti manje sladoleda, prodavati manje transformatora u Saudijsku Arabiju ili prevoziti manje tereta iz brazila u Kinu. Onda OK.

I zapamti… 2008 nije bilo rebalansa, turizam je bio OK, radnici HDEL-a nisu išli na kolektivni godišnji, a burza je pala za 80%. [bye]
[/quote]

Tako je care. Ništa nije bilo a vidi šta se dogodilo.
Zato je svega toga puna ova godine – a dogoditi će se obrnuta situacija da će burza rasti 80%.
Znaš li ti zašto?
[/quote]
zato sto kupnjom dionica kupujemo buducnost,ne proslost…. [thumbsup]

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

ta mi buducnost ne izgleda bas nesto pouzdana, kad tapkamo u mraku i ne znamo kam bi krenuli…
mene jedino veseli zelja da nam se kuna odrzi ali ako nam padne vlada sto nije nemoguc scenarij ne znam kak bumo…

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

ta mi buducnost ne izgleda bas nesto pouzdana, kad tapkamo u mraku i ne znamo kam bi krenuli…
mene jedino veseli zelja da nam se kuna odrzi ali ako nam padne vlada sto nije nemoguc scenarij ne znam kak bumo…

Ovisi kako daleko u budučnost gledaš, par mjeseci ili par godina…a mene veseli da su ponosni Hrvati koji nisu navikli na slušanje žena upravo to i dobili…

[emo_cool]

@gospon pobjeda

osim kaj ste dosadni ,kao i mi, niste baš doprinjeli ovoj diskusiji.
Dajte nekaj novo zmislite, već su mi prije rekli da sam baron.Gospon guverner mi je prvo rekel da sam febo, onda da sam Vlad, a onda je na kraju zaključil da sam najvjerovatnije Kucilo.
Sad me opet zove Vlad a za vas bum bila baron.
Deca, sve bute novce zgubili na burzi kaj su vam roditelji dali,vidim ja

Ne volim se uvlaciti u tude diskusije, ali od ovakvih prepucavanja nema nista. Ovaj ne voli onog, ovaj je nesto rekao protiv ovog i tako stalno. Sta ne bi trebali mi investitori (neki mali, neki veliki) dijeliti zajednicki interes da nesto i zaradimo na ovoj burzi. Pa nismo mala djeca da ne mozemo uvaziti koju kritiku, pa makar i na vlastiti racun. Istina je da je kolega Guverner fulao odredene targete ali ste i vi Brankice masili bas nedavno (prvi target 845). Svi smo mi bili katkada u krivu, pa sto? Najgore je izgubiti osnovne manire tako da se svi pocnemo medusobno vrijedati. LP

Svatko danas trguje na burzi ali rijetki ostaju psihicki zdravi!

Ovisi kako daleko u budučnost gledaš, par mjeseci ili par godina…a mene veseli da su ponosni Hrvati koji nisu navikli na slušanje žena upravo to i dobili…
[/quote]
promasili ste poantu, pripovedate s seksističkim naglaskom, emocijama nije mjestu u businessu.
ok ako imate 100% misljenje da vlada ne moze pasti ali bezrezervo vjerovati u nesta…
vi ste za sabor a ne za business ako ste tako ograniceni…

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Do prije nekoliko mjeseci bio sam uvjeren u lošu 2010. i 2011.
Sad je ipak druga situacija.
Obamina administracija je stvari uzela u svoje ruke.
Čvrsto.
Prijetnja od ozbiljnije deflacije je izgleda nestala.

Vani je izgledan ozbiljniji oporavak na tržištima kapitala.
Izvjesno je da će ga zemlje u razvoju pratiti automatizmom.
Ali s većim rastom.
Puno smo više padali,sad će nerazvijenija tržišta poput našeg vjerojatno ostvariti nenadani iznenadni rast.

F i g h t T h e P o w e r ! ! !

Ne volim se uvlaciti u tude diskusije, ali od ovakvih prepucavanja nema nista. Ovaj ne voli onog, ovaj je nesto rekao protiv ovog i tako stalno. Sta ne bi trebali mi investitori (neki mali, neki veliki) dijeliti zajednicki interes da nesto i zaradimo na ovoj burzi. Pa nismo mala djeca da ne mozemo uvaziti koju kritiku, pa makar i na vlastiti racun. Istina je da je kolega Guverner fulao odredene targete ali ste i vi Brankice masili bas nedavno (prvi target 845). Svi smo mi bili katkada u krivu, pa sto? Najgore je izgubiti osnovne manire tako da se svi pocnemo medusobno vrijedati. LP

Pun pogodak kolega! Samo zapravo ste ne htijuci upravo pokazali sto je glavni problem nas Hrvata i zasto nema sanse dok se to ne promijeni da idemo naprijed. Mi samo gledamo kak cemo se medjusobno zajebat, tko ce imat vecu kucu od susjeda ili bolji auto, ko ce vise dici na burzi ili popusiti. To je vec kvaka s mentalitetom za kojeg, nazalost, ne vidim naznaka da se ima sanse promijeniti u skorije vrijeme.

Ma kolega Alien zna jako dobro o čemu priča i na kakve probleme kod nas nailazi kao poduzetnik.
Uostalom ako mu ne vjerujete, malo proguglajte pa ćete naći da na iste probleme upozoravaju i strani poduzetnici i investitori u RH ,a htjeli mi to priznati ili ne o njima ovisi uvelike gospodarstvo ove zemlje.
Na sličan način kao Alien i ja razmišljam ali ne pada mi na pamet na to se stalno žaliti po forumima upravo radi ovakovih reakcija. No ajde par riječi o bivšem premijeru…
Ako je bivši premijer (za koga sam i ja glasovao na prošlim parlamenarnim izborima) takva veličina zašto je onda podvio rep sada kada treba svima objasniti rezove u proračunu?
Zašto se povisuju porezi ako je glavna odrednica njegove kampanje bila" bez novih poreza"?
Sjetite se ideje o ukidanju 2.stupa izašle iz kabineta bivšeg premijera?
Nije li prije par tjedana (dok je još bio na vlasti) kategorički tvrdio da se neće odustati od gradnje infrastrukturnih projekata u zemlji u ovoj godini?
..i tako dalje da ne nabrajam
Bez veze ste Aliena uzeli na pik.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

šta sve čovjek može čuti uz "kavicu".da ne pišem na pojedinim dionicama koje se ovoga tiču,odlučio sam ovdje napisati za sve(prepoznat čete o kojima se radi).

naime,danas sam se sreo s nekim ljudima koji rade u građevini konkretno u hidri(tako je i oni zovu).
kažu da su svi poslovi do daljnjega otkazani(u RH),pa svi idu od ponedjeljka 20.07. na kolektivni godišnji.sve do 20.08.nakon toga samo Bog zna,mada već pretpostavljaju šta ih čeka nakon 20.08.(na čekanje,minimalac a i nekima ono najgore,koji su na ugovor).tako su bar meni rekli.uglavnom ništa ne znaju kada će se vratiti na posao.izgleda da ovisi o Jadranki.
a kažu da će slično biti i sa ostalima građevincima.manjima i večim(VDKT).
kažu da je neki most koji su trebali raditi(HDEL) u Rijeci obustavljen.neki most preko Rječine ili na obilaznici,ne sjećam se točno koji su spominjali.ako netko zna o kojem se mostu radi,ako hoće neka napiše.
po ovome izgleda da je rebalans već počeo prije nego je je izglasan.

dalje u priči sam čuo nešto u svezi Agrokora(sve njegove firme).
bio je jedan čovjek u društvu koji radi u križevcima,sada pripadaju pod PIK Belje-sjedište Darda.
on, a i svi iz Agrokora bi trebali danas ili sutra dobiti regres.regres ko regres,reči će neki.
radi se o tome da če radnici dobiti bonove za regres,koji naravno mogu potrošiti samo u Todinim butigama.a znate kakvi mjeseci dolaze,pod broj jedan ŠKOLA.
e sad,radnici su već unaprijed počeli nuditi te bonove.nude bonove u vrijednosti 4000 kn,za 3000 kn casha.poslije sam razmišljao da li oni stvarno imaju toliki regres(nisam odmah pitao)ili je u pitanju ponuda za dvoje tj. dva regresa(muž i žena ili neka druga kombinacija).
pa ako je netko zainteresiran neka potraži nekoga iz Agrokora.

na kraju da kažem da sam vam sve ovo napisao kao sam čuo danas.
volio bih ako još netko nešto zna ili je načuo neka napiše da potvrdi sve ovo,pogotovo u svezi građevinaca.

htio sam se prebaciti iz brodara u građevince(THNK i VDKT),ali sada više neznam šta da napravim.
ako netko ima nekoga tko mu radi u hidri,tehnici ili VDKT nek se raspita,pa neka javi kakva je situacija.

Kolega čula kazala priče ostavite za nekog drugoga..

Ti na vašoj kavi sve sami stručnjaci za sve vrste dionica

pravi informativni centar e da bar takva znanja imaju naši analitićari

Tipičan način kako se širi trač po forumu

sada bi ja trebao napisati da imam brata u dotićnoj firmi i da sve što ste rekli

je potpuna laž….

Molim koristite argumente a ne kafičke priće koje ste načuli…

Ovo su načini na koje

se ocrne građevinari bez iikakvih argumenata dokaza

sve na osnovu izmišljenih priča i podataka..

[/quote]

@nikita007

Dovoljno je viditi tvoje zadnje postove i svakome je sve jasno,

druk, druk, druk

Ja sam čuo u jednom društvu da crobex idući tjedan ide na 8000

[bye] [lol]

Svaka čast kolega Sampras

Neiskusni investitori nažalost nasjedaju ovakvom obliku laži

tipa rekla mi kuma koja radi u firmi , reko mi prijatelj prijatelj

ili čuo sam ..

Zatim sljedi niz laži koje ta dotićna osoba želi podmetnuti

Nemojte nasjedati ovakvim izjavama kojima određene individue špekulanti pokušavaju

izmjeniti istinitu sliku o dionici šireći laž i paniku…

Najćešče baš te iste osobe će tjedan dva kasnije

pričati suprotne priće

kada od vas jeftino kupe to što ste

naivno u panici prodali .

[/quote]

vjerojatno još uvijek postoji ona rubrika "Dobre vijesti" na Narodnom radiju.mislim da bi se neki trebali tamo prebaciti ako ne mogu podnijeti koju lošu vijest tj.činjenicu.ni meni nisu drage,ali šta je tu je.
evo i ovi drukaju na pad sram ih bilo.izgleda da su i uspjeli.to je njihovo maslo u petak.

Vlada obustavlja građevinske radove; Hidroelektra na prisilnom godišnjem

15.07.2009
Hrvatska

Iako se tvrdi da se ne ra

nisam vidio da nije stao cijeli članak.

Vlada obustavlja građevinske radove; Hidroelektra na prisilnom godišnjem

15.07.2009
Hrvatska

Iako se tvrdi da se ne radi o kolektivnom godišnjem odmoru jer će biti zadržano još nekoliko manjih gradilišta pred dovršetkom, većina od dvije tisuća zaposlenih neće raditi od 20. srpnja, pa do kraja kolovoza

Prvi put u 63-godišnjoj povijesti tvrtke, zagrebački građevinar Hidroelektra niskogradnja usred građevne sezone šalje radnike na godišnji odmor. Iako se tvrdi da se ne radi o kolektivnom godišnjem odmoru jer će biti zadržano još nekoliko manjih gradilišta pred dovršetkom, većina od dvije tisuća zaposlenih neće raditi od 20. srpnja, pa do kraja kolovoza.

Prisilni godišnji odmor uzrokovan je neplaćanjem HAC-a i HC-a prema Hidroelektri, tako da je zbog nenaplaćenih potraživanja tvrtka odlučila kako je isplativije stati s većinom radova. Godišnji odmor u sezoni radova kod šestog po veličini hrvatskog građevinara otkrio je koliko je velik problem nelikvidnosti u Hrvatskoj, piše Poslovni dnevnik.

Još samo prije manje od dva mjeseca, trgovanje dionicama Hidroelektre završavalo je iz dana u dan u pozitivnoj blokadi zbog brojnih dobivenih poslova. Od kraja travnja do pred kraj svibnja, Hidroelektra je, u konzorcijima s ostalim građevinarima, potpisala ugovore za sve važnije cestovne pravce u Hrvatskoj koje je Vlada pokretala prije izbora.

Radi se o poslovima vrijednim pet milijardi kuna (uključujući PDV) na dionicama autoceste Dubrovnik-Doli, Podravskom ipsilonu, koridoru Vc, autocesti Zagreb-Sisak, obilaznici oko Slatine. Osim toga, Hidroelektra je članica konzorcija koji gradi pelješki most. Svi ti poslovi bit će zaustavljeni zbog godišnjeg odmora. Nastavit će se radovi na mostu preko Rječine na riječkoj obilaznici, jedan tunel pred završetkom prema Dubrovniku, manji poslovi na održavanju oko Zagreba.

Generalni direktor Hidroelektre Rade Pilipović preko tajnice je poručio da nema komentar za medije. Da se u sezoni ide na godišnji odmor, potvrdila je međutim glavna tajnica Sindikata graditeljstva Hrvatske – Jasenka Vukšić. Sindikati su se u utorak sastali s upravom te su obaviješteni o odluci, no Vukšić tvrdi da Pilipović nije rekao koliko će točno radnika morati na godišnji, koliko će gradilišta biti zatvoreno i kolika su potraživanja.

Ljudi is sektora graditeljstva smatraju da je odluka Hidroelektre samo uvertira u slične poteze velikih građevinskih tvrtki koje posluju s državom. Svim je važnijim građevinarima, neslužbene su informacije, iz Vlade odaslana poruka da se svi radovi na infrastrukturi odgađaju.

‘Godišnji odmor u građevinskoj sezoni je alarmantna vijest i posljednja mjera kojom građevinari pokušavaju sačuvati radnike. Ako javni sektor ne počne plaćati, bojim se da će na jesen biti otkaza. Rokovi plaćanja prešli su pola godine i dalje ponavljamo da je najvažnija antirecesijaka mjera povećati likvidnost’, rekao je Rudolf Rom, predsjednik sektora graditeljstva Hrvatske gospodarske komore.

autor: tportal / ezadar

a gle tek ove “drukerice”.ako i nju niste napali onda ……………………………
http://www.poslovni.hr/121868.aspx

nikita007
ok hidra u problemu zbog nelikvidnosti,ali nemos reci da je cijeli sektor u problemu,pa jesi vidio izvijesce za 1Q od IGH npr ili dlkv koji je cak najavio povecanje dobiti u ovoj godini,doduse on nije klasicni gradjevinar itd mislim da nije u redu zbog nje stavit cijeli sektor u isti koš…

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

U Acrobatu kliknite na View -> Rotate view -> Counterclockwise

Resistance is futile! You will be assimilated!

New Report

Close