Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

i naša realnost

http://seebiz.eu/hr/osiguranje/ljudi-raskidaju-police-zivotnih-osiguranja-da-bi-imali-sto-jesti,51209.html

O ovakvim situacijama govorim, a ovo je vrh ledene sante i tek početak onoga što nas čeka.
Čuvajte novce, povoljno vrijeme za kupnju tek dolazi na jesen

moji postovi su odraz osobnog mišljenjaa bez sugestija i odgovornosti te nisu financijski savjeti niti nagovor za kupoprodaju

3) stisnuti banke da smanje kamate na depozite i na kredite

Nema država šta stiskat nit nametat privatnom sektoru poslovnu politiku. U normalnim uvjetima zdravog tržišnog natjecanja banke će se natjecati nudeći komitentima povoljnije uvjete. Problem je što kod nas nema pravog tržišnog natjecanja već se praktički radi o oligopolu. Kako djeluje hrvatska udruga banaka? država treba osigurat tržišno natjecanje. pogledajmo mobilne operatere i pad cijena.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

…ja sam optimist ali iskreno rečeno bijim se što nam nosi 8 i 9 mjesec…volio bi da me ugodno iznenadi…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Ako bi imali valuto EURO, bilo bi vam lakše. To možemo vidjeti kod nas u SLO, gdje imamo EURO. Sada u krizi bi nam bio Naš novas SIT vrijedan: 300SIT za 1 EURO, što znači bnlizu 20% devalvacijo.

Opet kažem. To je samo moje skromno mišlenje.

Bilo bi nam lakše kada nas vi ne bi zajebavali sa blokadom pregovora za Europsku uniju…

To je samo moje skromno mišljenje…

Naravno za ove naše kriminalce na ( svakoj razini) vlasti, koji su uništili Hrvatsku nisu nam Slovenci krivi

Jesen nosi velike probleme. Ali zato se npr adris trguje na 1,5 x keš na računu. Crobex pao 70%. A pad je većim dijelom bio neselektivan i neke dionice nude odličan omjer rizika i zarade.

Tržište je ponekad vrlo iracionalno i nudi odlične mogućnosti. Prije 2 godine u cijenu su bila uključenja nerealno visoka očekivanja, sada su u neke dionice uključena nerealno crna očekivanja.

Kako su se tukli po glavi oni koji su kupovali 2007. tako će se tući po glavi i oni koji propuste kupiti. Vjerojatno ove godine.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

rezanje troškova je puno bolja solucija nego novi nameti na već opterećeno gospodarstvo

Apsolutno. Puno ekonomista zagovara povećanu potrošnju financiranu zaduživanjem kako bi se potaknulo gospodarstvo. Ali to bi bilo samo odgađanje problema koji bi se vratili u još težem obliku.

Ako mogu povuć usporedbu, to je kao kad si par dana pijan i znaš da se moraš otrijeznit ali se bojiš mamurluka. I onda i dalje piješ na dug kako bi izgjegao mamurluk. Gospdoin Keynes smatra da je to dobra taktika i to piše u knjigama pa eto i većina ekonomista smatra da je to tako.

Nas bi kriza pogodila i da nije bilo ove svijetske i sreća je da je ovakva globalna situacija pa se ne možemo više zadužiti, sreća je da moramo raditi drastične rezove – jer to je taj mamurluk i napokon bi pijanstvu mogao doći kraj.
[/quote]

Bravo Conan!

Rezanje troškova je samo hitna mjera očajnika, sa kojom će se postiči tek kratkotrajnin učinak, dok se novim nametima dodatno i nepovratno uništava ovo malo privrede što imamo!
Sve su to kozmetički potezi, sve dok se ne restrukrurira sama država, dok je proračun opterečen tvrtkama u več. drž. vl. koje samo služe trenutnoj vladajučoj strukturi za isisavanje proračunskog novaca (HŽ, HEP…) pod izgovorom održavanja tzv. socijalnog mira, te dok se ne smanji glomazna i neučinkovita administracija!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

i naša realnost

http://seebiz.eu/hr/osiguranje/ljudi-raskidaju-police-zivotnih-osiguranja-da-bi-imali-sto-jesti,51209.html

O ovakvim situacijama govorim, a ovo je vrh ledene sante i tek početak onoga što nas čeka.
Čuvajte novce, povoljno vrijeme za kupnju tek dolazi na jesen
[/quote]

Ma hajde, ja bi reko da : Ili je povoljno vrijeme za kupnju sada, ili je povoljno vrijeme za nabavu sačmarice i gradnju atomskog skloništa.
[cool]

Nema država šta stiskat nit nametat privatnom sektoru poslovnu politiku. U normalnim uvjetima zdravog tržišnog natjecanja banke će se natjecati nudeći komitentima povoljnije uvjete. Problem je što kod nas nema pravog tržišnog natjecanja već se praktički radi o oligopolu. Kako djeluje hrvatska udruga banaka? država treba osigurat tržišno natjecanje. pogledajmo mobilne operatere i pad cijena.

[/quote]

HNB mora nametnuti pravila igre bankama a ne obrnuto. Dakle ako banke imaju problema onda se rješavaju problemi a podizanje kamata zasigurno nije način koji odgovara interesima RH. Dakle interes RH je ispred svih interesa i svi se moraju s time pomiriti – to im nije teško jer tako je u većini SUVERENIH država.

…ja sam optimist ali iskreno rečeno bijim se što nam nosi 8 i 9 mjesec…volio bi da me ugodno iznenadi…

bude te iznenadil …jedino ak ti je ženska v blaženom stanju
[wink]

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

[/quote]

HNB mora nametnuti pravila igre bankama a ne obrnuto. Dakle ako banke imaju problema onda se rješavaju problemi a podizanje kamata zasigurno nije način koji odgovara interesima RH. Dakle interes RH je ispred svih interesa i svi se moraju s time pomiriti – to im nije teško jer tako je u većini SUVERENIH država.
[/quote]

HNB bude nametnul pravila?! Koja to i kome? Možda za stolni nogomet ili picigin…
[wink]

P.s. mora se samo umrijeti! [sad]

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

Ja sam isto mišljenja kao i Conan da je za strpljive igrače sad dosta dobro vrijeme za ulazak u dionice naprosto država je nokautirala samu sebi i sad će joj trebati nekoliko rundi da se pribere.Država je trenutno na dnu i naprosto ne može ispod jer je na dnu dna i svaka promjena će biti dobrodošla.

New Report

Close