Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Treba zahvatiti sivu ekonomiju – tu se vrte ogromni novci uglavnom keš lova – treba je oporezovati u startu s 25%. U HR ima 10-20.000 kućnih savjeta gdje blagajnici uzimaju naknadu od 1000-2000 kuna neoporezivo. Svaka čistačica uzima 1000-2000 kuna po ulazu – neoporezivo. Treba natjerati naciju da se plaća isključivo putem računa – kako – pa drakonskim kaznama odgovornoj osobi i pravnoj osobi.

– u mojoj prethodnoj zgradi sve je išlo preko računa. imali smo predstavnika stanara i čistačicu

– u novoj zgradi naplata u kešu – blagajnica, domar, predstavnik stanara i čistačica i zajednički fond (uz to čišćenje, farbanje i zamjena žarulja i šaltera na katu nije uključena)

– jedva čekam sastanak kućnog savjeta (moj prvi u novoj zgradi)

Brzo ćeš postati "omiljeni" susjed… [lol] [thumbsup]

Treba zahvatiti sivu ekonomiju – tu se vrte ogromni novci uglavnom keš lova – treba je oporezovati u startu s 25%. U HR ima 10-20.000 kućnih savjeta gdje blagajnici uzimaju naknadu od 1000-2000 kuna neoporezivo. Svaka čistačica uzima 1000-2000 kuna po ulazu – neoporezivo. Treba natjerati naciju da se plaća isključivo putem računa – kako – pa drakonskim kaznama odgovornoj osobi i pravnoj osobi.

– u mojoj prethodnoj zgradi sve je išlo preko računa. imali smo predstavnika stanara i čistačicu

– u novoj zgradi naplata u kešu – blagajnica, domar, predstavnik stanara i čistačica i zajednički fond (uz to čišćenje, farbanje i zamjena žarulja i šaltera na katu nije uključena)

[/quote]

Tamo gdje se vrti keš država treba pod hitno uvesti olakšice kod plaćanja poreza na dohodak – npr do 50% na ispostavljene račune! Evo primjer jedne nogometne škole. Ima oko 300 djece koji plaćaju po 300kn/mjesečno. Sve je keš u igri. Da sam stimuliran s 50% porezne olakšice država bi stavila pod kontrolu oko 1,1 milijun kuna godišnje. U svakodnevnom životu vidimo masu takvih stvari – dakle ukoliko nećemo veće poreze a zasigurno je velika većina protiv i to se protivi zdravom razumu u ovoj situaciji ostaje samo da država napravi inventuru i postane efikasnija u zahvaćanju sive ekonomije. Građani će zasigurno pomoći ako su stimulirani.

al zato tamo gdje se vrte milioni s računom il bez isti djavo
to ni porezna ni financijska ne moze ne zeli il se ne…

a postoji i ona “riba smrdi od glave al se čisti od repa”

Postanite Eu-robovi

Koliko će koštati čistaćica po stanu preko računa zgrade, a da dobije recimo 50 kn po stanu koliko dobije u kešu. Drugo netreba sve prihode oporezivati, barem ne do određene visine. Iste treba registrirati.

jel objavio ZSE negdje kako će izgledati trgovanje od 20.7. tj. koje će dionice biti u kojoj kotaciji…znači popis dionica koje će biti u prime marketu, mtp, otc…?

Brzo ćeš postati "omiljeni" susjed… [lol] [thumbsup]
[/quote]

a jedva su čekali da prethodni vlasnik odseli

a postoji i ona "riba smrdi od glave al se čisti od repa"

pogodio si u srž
čistačicama stubišta i umirovljenim učiteljima malog nogometa će se moći stati na kraj ali ovima što vrte milijune nikada

Tamo gdje se vrti keš država treba pod hitno uvesti olakšice kod plaćanja poreza na dohodak – npr do 50% na ispostavljene račune! Evo primjer jedne nogometne škole. Ima oko 300 djece koji plaćaju po 300kn/mjesečno. Sve je keš u igri. Da sam stimuliran s 50% porezne olakšice država bi stavila pod kontrolu oko 1,1 milijun kuna godišnje. U svakodnevnom životu vidimo masu takvih stvari – dakle ukoliko nećemo veće poreze a zasigurno je velika većina protiv i to se protivi zdravom razumu u ovoj situaciji ostaje samo da država napravi inventuru i postane efikasnija u zahvaćanju sive ekonomije. Građani će zasigurno pomoći ako su stimulirani.

jednostavno treba ukinuti ograničenja za porezne olakšice građana ili ih bitno povećati

ako idem mijenjati stolariju u stanu to je dvostruko više nego što mi ulazi u poreznu olakšicu

moj prijatelj englez živi u kući koju mu iznajmljuju njegovi roditelji i još dok je većini nas razumljivo da plaća stanarinu (iako starci imaju hrpu više love nego on i to im je kikiriki za razliku o njega kojem je to lijepi trošak), teško bi netko od nas razumio da njegovi starci na taj novac plaćaju porez

Koliko će koštati čistaćica po stanu preko računa zgrade, a da dobije recimo 50 kn po stanu koliko dobije u kešu. Drugo netreba sve prihode oporezivati, barem ne do određene visine. Iste treba registrirati.

Možda ta ista čistačica ili netko treći sličan prima dodatak na mirovinu, socijalu, oslobođen participacije….Jedno vuče drugo! Puno je tu stvari koje se trebaju registrirati i oporezovati ako su se stekli uvjeti.

a postoji i ona "riba smrdi od glave al se čisti od repa"

pogodio si u srž
čistačicama stubišta i umirovljenim učiteljima malog nogometa će se moći stati na kraj ali ovima što vrte milijune nikada

[/quote]

treba stati svima u kraj, ali od toga trebamo krenuti od sebe

prošle godine sam renovirao stan i svi majstori su mi nudili dvije cijene (sa i bez računa)

jedino nisam mogao kupiti kuhinju bez računa koju mi je radio dobar poznanik

Zijev… zijev…. Jučer i danas pumpanje, a u petak iskrcaj i potonuće za 5-6 % …. Zar još uvijek ima ribica koje se love u tu mrežu ???

Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti...

New Report

Close