…evo ti autorice…pa valjda ko papige svi prepisuju jedni od drugih…,a da ne uključe mozak…
http://www.vecernji.hr/lifestyle/cetirizida/3315393/index.do
Zadnja taj dan je bila 300. Nemam drugog obrazloženja a i paše sa 276 na 300 je nekih 11%.
Ne treba se zbog toga uzbuđivati jer kod nas svatko po svome računa.
[/quote]
Hvala kolega sad sam shvatio da je to moja greška jer sam mislio da se koristi prosjećna
cjena koja nepravda …
Sada samo da mi neko objasni kako ako je zadnja cjena jućer bila 300
a sada trenutno je 295
Kako onda meni na gledalici stoji da je VDKT u plus 3%
kada bi trebao biti u minusu
Još jednom Hvala!
[/quote]
Nema greške
U prvom slučaju je obračun na osnovu zadnjih cijena po kojima se računa Crobex
U drugom, današnjem slučaju promjena prema zadnjoj od jučer iznosi -1,67% dok je promjena prema prosječnoj +3%
Ja na svojoj gledalici vidim i PrZ i PrP tako da nema zabune, da po PrP ne računaju blokadu ne bi je niti gledao.
Zadnja taj dan je bila 300. Nemam drugog obrazloženja a i paše sa 276 na 300 je nekih 11%.
Ne treba se zbog toga uzbuđivati jer kod nas svatko po svome računa.
[/quote]
Hvala kolega sad sam shvatio da je to moja greška jer sam mislio da se koristi prosjećna
cjena koja nepravda …
Sada samo da mi neko objasni kako ako je zadnja cjena jućer bila 300
a sada trenutno je 295
Kako onda meni na gledalici stoji da je VDKT u plus 3%
kada bi trebao biti u minusu
Još jednom Hvala!
[/quote]
Nema greške
U prvom slučaju je obračun na osnovu zadnjih cijena po kojima se računa Crobex
U drugom, današnjem slučaju promjena prema zadnjoj od jučer iznosi -1,67% dok je promjena prema prosječnoj +3%
Ja na svojoj gledalici vidim i PrZ i PrP tako da nema zabune, da po PrP ne računaju blokadu ne bi je niti gledao.
[/quote]
Vrlo jednostavno riješenje na to sve…treba paziti gdje se i što se čita jer "vole" mediji biti netočni.
Ne znam ali meni se par puta učinilo da se čak i na ZSE.hr zna biti netočno izračunan raspon cijena za slijedeći dan.
najbolje sam računat iz više izvora
@Barbosa,
Ja isto za danas imam +3%
Inače ne pouzdavam se previše u te njihove cifre osim u prosječnu cijenu.
Kad k/p gledam da bar tu ne podbacim jer se onda imam čime tješiti [lol]
Roha kaže – Vlada je nesposobna!
Roha kaže – ne MMF-u ( jer je i on nesposoban )!
Pa kakav je to guverner koji je kontradiktoran u izjavama.
A radi se samo o jednoj činjenici a to je da ukoliko se zatraži pomoć MMF-a prva je na udaru kuna!
Prije svega, nisi uopće citirao ono što je on rekao:
1. "Rohatinski je prozvao Vladu da počne s odgovornom fiskalnom politikom, što znači uštede javnog sektora jer će u protivnom preostati samo da se u pomoć pozove MMF."
2. "Guverner HNB-a upozorio je da bi u slučaju dolaska MMF Hrvatskoj odredio upravo one mjere za koje i sada znamo da ih treba provesti te ne bi bilo dobro da se dovodemo u situaciju da ih krenemo provoditi tek nakon što nemamo drugog izlaza."
Što se kune tiče pitati ću te samo jedno: Imaš li ti kakav kredit ?
Debate oko kune su bespredmetne jer je svima osim špekulantima u interesu da kuna bude stabilna.
Osim toga, Roha je jasno dao do znanja da je neosjetljiv na bilo kakve pritiske (uključujući društvene), pa će u skladu s tim povlačiti kunsku likvidnost ako treba i do razina iz 2003. godine. A tko će je onda rušiti?
Ostalom, chekirajte dijagram:
Ovbo mi je super!! !
Savjet HNB-a smatra da će u predstojećem razdoblju – s obzirom na jaki podbačaj proračunskih prihoda i autonomno kretanje državnih rashoda, u uvjetima bitnog …
da autonomno kretanje drzavnih rashoda [lol] [lol] [lol]
a ja mislio da ekonomisti nemaju smisla za humor!