Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Danas je nekak živahan dan na ZSE. Ili su se opet spomešali HTovi kabli?
[wink]

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

MiniBar @ dok god ima kamikaza tako ce i bit… [cool]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Molim kolege da mi pojasne ovo skinuto sa ZSE

VDKT srednja cijena rast
7.7.2009 286,40 11,11
6.7.2009 276,64 -1,82
3.7.2009 272,66 -7,95
2.7.2009 292,65 -0,75

Kako je VDKT mogao rasti 11%
sa 276 na 286 kada meni ispada 3,6%

Hvala!

Zadnja taj dan je bila 300. Nemam drugog obrazloženja a i paše sa 276 na 300 je nekih 11%.
Ne treba se zbog toga uzbuđivati jer kod nas svatko po svome računa.
[/quote]

Hvala kolega sad sam shvatio da je to moja greška jer sam mislio da se koristi prosjećna
cjena koja nepravda …

Sada samo da mi neko objasni kako ako je zadnja cjena jućer bila 300
a sada trenutno je 295
Kako onda meni na gledalici stoji da je VDKT u plus 3%

kada bi trebao biti u minusu

Još jednom Hvala!

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

ovaj HT je fascinanatan, uvijek na 218,XX neovisno o grobexu bio na 1700 ili prek 2200

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

@Data,
Ni je tvoja greška jer su oni tu nešto zahebali. Evo od Fime za juče.
7.7.2009 274,43 300,50 270,00 300,00 +8,44% 1263 361.727,03
Ovakve greške ni su prvi put pa se ne treba previše obazirati.

who dares, wins

Samo 5 mil kn novih stambenih kredita ove godine. Jel to moguće ili se netko šali!??? [shocked]

Vaš link

Samo 5 mil kn novih stambenih kredita ove godine. Jel to moguće ili se netko šali!??? [shocked]

Vaš link

…lako je što ti ne vidiš dobro…al što pogrešno inerpretira onaj koji bi trebao znati… [shocked]

…lako je što ti ne vidiš dobro…al što pogrešno inerpretira onaj koji bi trebao znati… [shocked]

I što je na kraju prava istina?

…pročitaj pažljivo članak do kraja…pa ćeš vidjeti da to nije istina…a novinara pošlji k vragu…jer taj ne zna poredati ni parne brojeve…a vjerojatno ima problema i sa prepričavanjem Ivice i Marice… [proud]

…pročitaj pažljivo članak do kraja…pa ćeš vidjeti da to nije istina…a novinara pošlji k vragu…jer taj ne zna poredati ni parne brojeve…a vjerojatno ima problema i sa prepričavanjem Ivice i Marice… [proud]

Misliš na one navedene kredite za 1950 novih stanova od Zabe i Erste? A zašto se to onda ne vidi na ukupnoj masi plasiranih kredita?
Da li je moguće da je u prvih 5 mjeseci do kraja otplaćeno toliko kredita da bilanca samo 5 mil kn u plusu? Ili je postoji razlog zbog kojeg se to ne vidi?

Opet pišu članke iz kojih se ne može znati prava istina. Seebiz i bussiness.hr, ko da ista ekipa radi u oba portala.

http://www.seebiz.eu/hr/analize/zagrebacka-burza-crobex-pao-na-granicu-1.700-bodova,50436.html

Pa imaš podatke, ne vidim što je čudno. Ima puno kredita koje se otplaćuju, jako puno i toliki je priljev, odljev je jednak priljevu, zato je razlika samo 5 milijuna kuna.

Zamisli da banke ne daju kredite, od čega će žvjeti? A matica traži naprijed.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

New Report

Close