Znači Jadranka digla danas burzu…jaki su nam razlozi za dizanje burze..moš mislit.
A 43 mlrd kn..manjka u državi..nema to veze,svašta.
izgleda da je nekima žao što raste …
Ta vjest ništ posebna je već postana na prošloj strani
probajte biti malo maštovitiji… [thumbsup]
Meni su najmanja briga unuci
ja ih nemam nemam nit me briga što če biti za 20-40 godina
lako moguče nas svih više ne bude dotad bilo…
Cijeli svjet se zadužio sa USA na čelu
pa ako mogu njihovi unuci to pretrpjet
moći če i naši…
Znači Jadranka digla danas burzu…jaki su nam razlozi za dizanje burze..moš mislit.
Pa najbolje da sad srusimo sve dionice na nulu, to bi spasilo i Jadranku i Drzavu i sve nas, nek pada ko ga hebe, bas dug drzave ima veze sa poslovanjem atpl-a, neopisivo.Nece taj dug nitko vratiti osim….rata.(kao i uvijek).
Kolega koji su vaši razlozi sudjelovanja na ovom poslovnom forumu, ako je situacija toliko beznadežna i ne postoji nikakav razlog za rast, pa nećete valjda onda ovdje ulagati
svi su zaduženi, a tko je onaj kod koga se svi zadužuju?
Igraju se veliki..podigli na brzinu cjene,navukli male sad se istovaraju..sto put viđeno..jasno je da nastavljamo pad i idućih dana.
Čuj ni kiša ne pada baš svaki dan pa zašto bi i Burza.
Prem da me je vrijeme skoro pa demantiralo.
Ali evo juče ni je padala (kiša) bar kod mene.
Ne moš pogoditi svaki put.
Vidiš ja sam u petak dokupljivao oni u ponedjeljak prodavali.
Ni smo pogodili ni ja ni prodavači.
Samo tko je više promašio…
rast HT na velikom prometu bi mogao biti uvod u rast ostalih dionica, a scenarij je slijedeći:
– OMF-ovi ili neki strani investitori kupuju velike količine dionica HT-a i time se oslobađa keš
– kreće kupovina ostalih dionica, prvenstveno onih likvidnih (ADRS, ATPL, ATGR, IGH….)
Nije mi jasno zašto je stala prodaja
Dow Jones vam je -0,7
Pa nije valjda da ste svi prodali i sada samo možete gledati, katastrofa pa kada počnete kupovati dizat ćete crobex brže od onoga šta vi mislite .
Nešto se događa definitivno, na tržištu novca kamata na prekonoćne pozajmice je pala ispod 3%, a razlika između ponude i potražnje je sve manja.
Otkud sad novac u sustavu?
svi su zaduženi, a tko je onaj kod koga se svi zadužuju?
to nekako svima promiče taj "nebitni" detalj.. još zanimljivije je otkud tome nofci, ima ih ko da ih sam štampa [lol]