nije vječno
@fiuman100
Kakvu ti to gledalicu imaš kad vidiš samo 5 naloga?
Prvi put čujem za to. Mjenjaj to brzo da ne odneseš gaće na štapu.
Samo su 2 u zelenom.
Ne razumijem šta je tu smiješno.
Vama je pritisak valjda kad otvorimo sa -6%
smiješno je što mali ulagači nasjednu kao ovce koje tjeraju na klanje. pročitaj malo bolje što sam napisao:
Vrlo je indikativno sada pogledati naloge na prodaji, vidi se da nikakvog pritiska ni panike nema, a kasnije će naši vježbači za marketmakere početi nalozima stvarati pritisak kako bi potjerali male da oni prodaju i lupaju po kupnji (tj, njima koji su istovremeno tamo).
Upravo to se i dogodilo, veliki su pred otvaranje stavili veće naloge na prodaju i ustrašili male, a onda ih dočekali na bidu nakon otvaranja. evo, cijene se već vraćaju polako prema gore [yawn]
obično na 6.-7. mjesto da ga se ne vidi
A ovo?
Ja te pozicije vidim izvrsno.
Daj reci koji je to broker da na njega saspemo i drvlje i kamenje.
Od ostavke Smranadera ja ne vidim viši niti jedan ozbiljniji bid. Sve je puno špekulanata koji se postavljaju na neke prethodno utvrđene donje razine tog dana i dalje se ne mrda. Crobex je izgubio svu snagu i sad lijepo klizimo dolje. Ne bih se čudio da oborimo rekord u broju dana u crvenom. Ništa nas ovako obezglavljene ne može vratiti. Bježte dok stignete i nemojte misliti da će ovog trenutka doći nekakav "magični" odbijanac. Sljedećih ćemo dva mjeseca kliziti lagano dolje bar za 1% dnevno u prosjeku. A onda kada bude jasno i zadnjem šonji i HDZ-ovom poltronu da je kasa prazna i da nema ni za njihove plaće onda bu rusvaj.
I ti mi neku sumnjivu gledalicu imaš. Bio je bid i te kakav. Lik se je na korfu nakrcao preko 20 000 kom. Kad su mu jedan potrošili mrtav hladan je stavio drugi.
Pogledaj si Atpl tamo i ask radi 800kom
Vrlo dobra ideja…
Naravno, to je samo jedna od kvalitetnih mogućnosti između brdo njih koje vrijedi uvesti.
Daj ljudima naprimjer opciju da se mogu kladiti (ulagati) na pad neke domaće dionice ili indeksa, što je u SAD-u normalna stvar, pa ćeš vidjeti kako se volatilnost kod nas smanjuje po ekspresnom postupku…ne bi se onda padalo ovako, nema šanse…da ne govorim o tome koliko bi to donijelo i povećanju prometa na burzi i osiguranja (hedge) od većeg gubitka i svašta nešto…
Ovako smo osuđeni ili na čekanje u cashu ili na trpljenje konstantnog tlačenja padom…
Ali naravno, nekima ovakvo stanje baš odgovara…
da… istina! tržište nam je siromašno po kvaliteti i kvantiteti.
a ovakva regulativa?
Možda bi pomogla regulativa tipa…da dionica nemože sa jednom dionicom ići 10%…tj….da ukoliko je mali promet na dionici onda se završna cijena računa ne 10% nego 1%…tj…proporcionalno prema nekoj veličini za koju se pretpostavlja da je normalan promet….
Recimo…imaš taj dan promet na XXXX-R-A…trgovina od samo 5 dionica i promjenu od 7%…a 100.000 dionica je granica normalnog prometa za tu dionicu….tada je konačna vrijednost prodaje te dionice => 7% * 5 / 100.000 = 0,00035 % za slijedeći dan. No za to treba lupit pokoju simulaciju i vidjet da li je to to.
Oni koji danas ne prodaju sutra će im biti kasno jer će cjene biti veće [lol]
[lol]
Ja prodao u petak, danas kupio atpl 10% niže [thumbsup]
Samo nek pada, meni odgovara svaki smjer, neznam zašto ne odgovara Vama.
Što više i brže padne to će više i brže rasti [cool]
[lol]
[/quote]
brzo će ti splasnuti samouvjerenost, zar stvarno misliš da možeš surfat po valovima…poklopit će te val ubrzo
[/quote]
brzo će ti splasnuti samouvjerenost, zar stvarno misliš da možeš surfat po valovima…poklopit će te val ubrzo
[/quote]
Kada već kalkuliramo o valovima onda ova skala dobro dođe, samo visinu u m zamjenimo sa %
Vaš link
Da EU i futuresi nisu zeznuli danas bi imali 5[lol]