Reguliraj tržište kako se spada i vidjet ćeš da se ovo neće događati. Samo očito određene interesne skupine ne žele mijenjati sadašnje stanje…
Pa kolega evo od uskoro cemo imati market makere. Samo nemojte onda svi plakati ako se recimo najlikvidnije dionice tipa ATPL, DLKV itd da ne nabrajam pretvore u ravnu crtu kao HT. Na cemu cemo onda zaradjivat?
pogledajte malo sto kazu zapadnjaci
http://finance.yahoo.com/news/ALL-BUSINESS-Cash-is-king-for-apf-893833128.html?x=0
a Vi opet opalite po asku da Vam ne pobjegne slucajno…
no, mislim da je svima jasno da oni koji sada trube up,up zapravo ocajnicki zele van ali da ne sruse jako,stoga pamet u glavu a cash na stranu za pametnija vremena..vjerovatno kraj kolovoza ako i tada! [bye] [bye]
http://finance.yahoo.com/news/ALL-BUSINESS-Cash-is-king-for-apf-893833128.html?x=0
no, mislim da je svima jasno da oni koji sada trube up,up zapravo ocajnicki zele van ali da ne sruse jako,stoga pamet u glavu a cash na stranu za pametnija vremena..vjerovatno kraj kolovoza ako i tada! [bye] [bye]
U zadnje vrijeme sam samo pratio analize analitičara vezanih za brodare koji su rekli da će kretanje BDI-ja biti između 1500 i 2000 bodova i to još jako dugo, sada je BDI 3500, a bio je u međuvremenu 4100 bodova. Možda bi i ja trebao nešto postat na engleskom ili neke druge kolege, pa će i to biti mjerodavno. Toliko o tome, pozdrav [yawn]
ANALIZA – Prema statistici top 10 Središnjeg Klirinškog Depozitarnog Društva čini se da su neki od velikih investitori nastavili akumulirati value dionice Adrisa, Atlantske plovidbe, HT-a, Jadroplova, Kraša i Podravke.
izgleda da veliki ipak skupljaju ono kaj valja .dobro oni su za razliku od 90% forumaša dugoročni investitori.
čisto kao infa možda nekome bude i putokaz.
Ne znam engleski,ali naslov razumijem.
Ja bi dodao.Keš je bio kralj.Trebalo je prodati na 2.100,a sada je možda prekasno.Indeks uvijek može
niže,ali i ne mora,a naročito s obzirom na podcijenjenost niza dionica.
Ali uvijek trebna imati keša i vrebati priliku,a nabolje prilike se pružaju dok tržište pada.I ja sam
djelomično za keš ,ali ta lova se vrti.Uvijek se na ovoj našoj burzi pojavi prilika kada nešto
bez razloga pada jer netko mora izaći.I to su izvrsne prilike za kupnju što ne znaći da neće biti i
izvrsnijih.To je rizik ovog posla.Ali ostati u kešu dok je ovako jeftino mislim da nije mudra odluka.
Reguliraj tržište kako se spada i vidjet ćeš da se ovo neće događati. Samo očito određene interesne skupine ne žele mijenjati sadašnje stanje…
Pa kolega evo od uskoro cemo imati market makere. Samo nemojte onda svi plakati ako se recimo najlikvidnije dionice tipa ATPL, DLKV itd da ne nabrajam pretvore u ravnu crtu kao HT. Na cemu cemo onda zaradjivat?
[/quote]
Ovo je raj za day tradere.Ali i pakao za neiskusne.Te neiskusne bi trebali štititi regulatori i njih bi
bilo sve više što bi dovelo do povečanja likvidnosti dolaskom novih ulagača.A ti mali opećeni sa ovom
burzovnom vatrom bježe i teško se vračaju.A mi špekulanti/nažalost sam mali špekulant/morat ćemo
postati dugoročni investitori.Ne na dan ili dva nago na mjesec ili dva,a s vremenom i malo dugoročniji.Ali uvijek će biti prilika za špekulacije.
——————————————————————————–
U moru crnih stvari dobro je to da je Jadranka dobila ulogu mandatorice da se vakum nebi stvorija a i rebalans bi bija odgođen ovako je prvi na redu.Mislim da ce građevinari platit ceh rebalansa jer ce se odustat od infrastrukturnih projekata a naplata dugova njima ce se odgoditi jer nema se odakle namaknuti.Brodari bi tribali najmanje osjetit jer novac zarađuju vani ali ce isto postat zrtva ZSE.Mislim da ce se krenuti u prodaju firmi u vlasnistvu drzave da se novac namakne i to najprije firme koje su profitabilne jer za njih lako naći kupca,a onda ostali.Tako da bi takve firme tipa lkpc mogle bit hit na zse.Bila Jadranka ili netko drugi nebitno jer u sjeni je Ivo i politika ista.U svakom slucaju bolje i to nego da nema nitko pa da je vakum itd.Burza moze jos malo se spustit al ne puno jer su cijene tako povoljne a interesa ima.Nelikvidnost proslih dana nije uvjetovana ljetnom letargijom vec cijene prije ovog spustanja su dosle na neke nivoe di se smatralo da su fer cijene u ovom momentu,a to potvrdjuje i činjenica da se likvidnost popravila cim su se spustile.Mislim da drugi kvartal ce bit bolji nego sto se očekuje za vecinu likvidnih dionica a i politicka situacija ne moze bit gora nego sta je bila prosla tri dana,što je jako bitno.Vrlo bitno i najbitnije je vratit povjerenje investitora,a za to je zaduzena politika mora dokazat da ipak nije banana drzava bez obzira sta vecina misli.Nakon objave ostavke premijera izasao sam iz svega da bi jucer kupovao sto ne znaci da je dobar potez,vrime ce pokazati.Vrlo bitno za stabilnost je i danasnji sabor hdz-ja i da za predsjednicu se izabere Jadra bez obzira sto o njoj nemam bas pozitivno misljenje.To je moje misljenje koje ne mora ispravno al bi volija da me se demantira ako nisam u pravu.
Dionice koje odu u Prime-market postati će konkurencija fondovima jer će mnogi građani sada umjesto u fondove ulagati u takve dionice, s druge strane špekulativni kapital i day-traderi će prijeći u nove dionice koje će postati s vremenom likvidne i volatilne. Ipak osobno sumnjam u uspjeh Prime-marketa na ZSE, jer mnoge dobre ideje i zakonski propisi nikada ne zažive u praksi.
[/quote]
Bedastoća, u USA većina dionica ima svoje market makere pa pogledaj na što liče njihova kretanja cijena. Market makeri ne moraju nužno biti prvi na bidu i prvi na asku, oni samo moraju biti i na bidu i na asku istovremeno. Jedino što ne smiju biti previše duboko ili visoko.
A kod nas će burza tek odrediti kakvi će točno biti uvjeti za bid i ask i kakva će biti minimalna količina koja će morati biti izložena u nalogu specijalista za pojedinu dionicu, to ne piše u ovom pravilniku.
Oni izdavatelji koji žele da im dionice budu u prime marketu moraju priložiti ugovore sa barem 2 specijalista. Ostaje vidjeti koje će to na kraju dionice biti i koliko će ih biti.
Biti će zanimljivo vidjeti što će se izroditi iz ovog novog pravilnika…
Koji je smisao ulagati novac ako ti treba 5x više da uložiš nego da srušiš dionicu..
pa dajte mi više objasnite zašto ulažete u nešto što nema smisla?!
da nije pohlepa? [huh]