Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

.. barem na neko vrijeme. Ostaviti ću si nešto HTa tek toliko da se nešto nađe..
pozdrav svim hrvatskim investitorima ma gdje bili..

strpljen..spašen Time is on my side

Po mom- situacija je krajnje nepredvidiva i slozena- puna raznih iznenadjenja…ali , ipak je odabir ekonomski najpametnijeg puta je sada pred nama.
Ono sto je za nas bitno je UREDJENJE BURZE , fair-play svih sudionika na burzi, mozda nesto
veci interes ulagaca ..nego prije utvrdjivanja dna, zbog novog ulaganja….
Ponovno je potrebno uvesti malo detaljnije izvjestavanje o stanju i kretanju udjela fondova,posebno
i braniteljskog fonda, kao i mirovinskih – jer tu lezi zanimljiv dio kapitala….a i njihovi potezi obzirom
na kolicinu kapitala kojim raspolazu – bitni su za kretanja naseg trzista kapitala.
Malo treba posvetiti vise prostora OPET- kompanijama- nije nas bas briga ,kakvo Sanader ima
odijelo dok daje ostavku.
Takodjer, nema uopce izvjestaja- naslova – o mogucim ulaganjima u hrvastko trziste kapitala od strane stranih investitora.
Vidim da je Arena odavno rezervirana , kao dvorana za velike svadbe, za dovoljan broj svatova,
jer je to svojevrsni Sanaderov oprostaj..koji je unaprijed izrezirao .
KOliko znam- Lisinski im je prije bio dovoljan.
Dakle, poslije 20.07. hrabro zapoceti- NOVU BURZOVNU BUDUCNOST. Mi smo zilavi i zelimo
normalno poslovati, zivjeti , pa tako i zaraditi na burzi.
Zena za premijerku – DA! ALI , SAMO KOLINDA- GRABAR KITAROVIC …. !
Zasto , jer ima ono nesto u sebi = sto ce bolje znati objasniti muskarci ..

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

I zato je naprimjer ATPL-R-A (firma koja gotovo nikakve prihode ne ostvaruje u Hrvatskoj) roknula jučer 10%? Kakve to ima veze s političkom situacijom u zemlji?

Sve je to dio istog kirvaja, baš sve…ili su ulagači lakovjerni/bojažljivi ili su fond menadžerčići u pitanju, nema trećeg…

Daj hanger, stvarno ti se čudim… kakve veze ima to što ATPL ne ostvaruje prihode u Hr. kada se sa tom dionicom trguje isključivo na ZSE!
Nama je jučer, u kriznoj situaciji, premijer podnio ostavku i ostavio državu bez vodstva a TK je palo samo 4%, evo u njemačkoj je sve kao u redu, kalkulira se sa početkom oporavke pa je DAX roknuo 3,8%
Po meni se još vrlo dobro držimo, nije bilo neke panike niti rasprodaje a kada bi nastala panika, kupnja je toliko šuplja da na 1500 možemo u jednom danu!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

.. barem na neko vrijeme. Ostaviti ću si nešto HTa tek toliko da se nešto nađe..
pozdrav svim hrvatskim investitorima ma gdje bili..

To sam i ja rekao na kraju 2008. kada mi je ostalo samo viro i ht (u minusu, naravno) pa mi opet vrag nije dao mira, te se natrpah svim i svačim. Ne kukam jer sve je to iz zarade od proteklih godina. A izgleda da je sada stvarno vrag došao po svoje, pa neka uzme i sretan ode. Mora i ovo sranje završiti. Opet će se na burzi zarađivati, jer vremena bar imam ( ako me nešto ne strefi, ali kako reče kanader "Bogu hvala, zdrav sam")

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Generalno situacija nije dobra, očekuje se rebalans proračuna, pad standarda i sl.
A s druge strane kada gledamo burzu pitam se tko će prodavati dionice ispod 1780 bodova kada su fondovi svoje već davno rasprodali a vrlo je malo novaca u fondovima.
Jedino me brine onaj tko je uložio velike pare u OTP indeksni da iste ne povuče vanka – to bi slomilo burzu jako ali samo kratkoročno.
Nikad u zadnjih 3 godine investiranja nisam bio u većoj nedoumici prodati ili čekati.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

meni je ostalo jos 3paketa ht i ako moja miljenica ode na 50kn dajem sve u nju ova burza nije nista vise nego kocka a ja se kladim da do kraja godine sto i iole malo vriedi ide na tender a u sto se tice ht mislim da on toliko nece tonuti ako tone kao ostale dionice tako da mi je to zadnji as iz rukava

Generalno situacija nije dobra, očekuje se rebalans proračuna, pad standarda i sl.
A s druge strane kada gledamo burzu pitam se tko će prodavati dionice ispod 1780 bodova kada su fondovi svoje već davno rasprodali a vrlo je malo novaca u fondovima.
Jedino me brine onaj tko je uložio velike pare u OTP indeksni da iste ne povuče vanka – to bi slomilo burzu jako ali samo kratkoročno.
Nikad u zadnjih 3 godine investiranja nisam bio u većoj nedoumici prodati ili čekati.

Tu odluku moraš donijeti odmah. Na burzi nema milosti. Ako pretpostavljaš da će ti lova trebati ili misliš da ćemo još dobro potonuti, onda tu nema nedoumice. U protivnom, čekaj.

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Tu odluku moraš donijeti odmah. Na burzi nema milosti. Ako pretpostavljaš da će ti lova trebati ili misliš da ćemo još dobro potonuti, onda tu nema nedoumice. U protivnom, čekaj.
[/quote]

Slažem se Alabama.

@Goran

U OTP su ti pare stavili mirovinici.

LEAVE THE WORLD BEHINED

U "najgoroj" varijanti stiže MMF, a to bi bila izvrsna vijest za ZSE, osim za sektor vezan za infrastrukturne projekte. Neki će se izvući sudjelovanjem u izgradnji LNG terminala,

I zato je naprimjer ATPL-R-A (firma koja gotovo nikakve prihode ne ostvaruje u Hrvatskoj) roknula jučer 10%? Kakve to ima veze s političkom situacijom u zemlji?

Sve je to dio istog kirvaja, baš sve…ili su ulagači lakovjerni/bojažljivi ili su fond menadžerčići u pitanju, nema trećeg…

Daj hanger, stvarno ti se čudim… kakve veze ima to što ATPL ne ostvaruje prihode u Hr. kada se sa tom dionicom trguje isključivo na ZSE!
Nama je jučer, u kriznoj situaciji, premijer podnio ostavku i ostavio državu bez vodstva a TK je palo samo 4%, evo u njemačkoj je sve kao u redu, kalkulira se sa početkom oporavke pa je DAX roknuo 3,8%
Po meni se još vrlo dobro držimo, nije bilo neke panike niti rasprodaje a kada bi nastala panika, kupnja je toliko šuplja da na 1500 možemo u jednom danu!

[/quote]

Jedna dionica ne čini cijelu burzu i ne može se isključivo promatrati kao žrtva burze. Siguran sam da su unatoč padu cijelog indeksa danas neke dionice iz DAX-a rasle (i vjerojatno opravdano). Ali s druge strane, donekle je razumljivo što sve i svašta pada zbog plitkoće naše burze.

Pitam se samo ako je situacija toliko kritična za cijelu burzu, zašto nije pao recimo HT? Otporan na političke rizike u zemlji? Ne bih rekao. Evo prvi rizik da će im netko novi lupiti dodatni PDV na SMS-ove…ima još toga da ne nabrajam. I zašto onda HT nije pala ni jučer ni danas? Zato što to nekome ne odgovara. A ne odgovara onome tko diktira tržištem…

Današnji pad je samo nastavak prethodnih događaja…to se slažem. Ja samo govorim o relativnoj (ne)opravdanosti pada, uopće ne želim ulaziti u raspravu koji je čimbenik tome najviše doprinjeo. Ali iza svakog zašto ima zato, tako i ovdje uvijek možeš namirisati pozadinsku priču.

Atlantska nije zaslužila da toliko padne na osnovu odlaska premijera, a HT je zaslužio podnijeti barem odredjeni gubitak. To je realan scenarij refleksnog pada na ovakvu vijest, bez ičijeg kormilarenja. Obzirom da nije ispalo tako, očito je da je ovaj pad dobro izrežiran i pod nečijom kontrolom…

prodaj

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

U "najgoroj" varijanti stiže MMF, a to bi bila izvrsna vijest za ZSE, osim za sektor vezan za infrastrukturne projekte. Neki će se izvući sudjelovanjem u izgradnji LNG terminala,

Već sam rekao da do kraja ljeta ostaju tri varijente i sve tri garantiraju rast burze:
1) štampanje novce i jačanje inflacije (malo izgledno)
2) preusmjerenje političke volje da se konačno uhvate u koštac sa rezanjem socijalnih prava i rebalansom proračuna koji će omogućiti pozitivne korake ekonomije (izglednije)
3) ako se ne mogu ostvariti uvjeti pod točkom 2. dolazi MMF i to će napraviti umjesto političara (najizglednije)

Izaberi jedan broj, sigurno ćeš pogoditi…Najbolje je da sve garantira oporavak burze…samo kada to pitanje dođe na red…

I slažem se, najviše će jedino biti pogođeni oni kojima je država namijenila infrastrukturne projekte koji još nisu krenuli u realizaciju. (MMF će to vrlo vjerojatno odrezati). Ali ne vjerujem da će se raditi o pritisku na cijenu dionice u smislu dodatne korekcije, već samo ograničenoj mogućnosti rasta za istu.

New Report

Close