Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Očito je premalo raspoloženih prodavatelja.

Interesantno, upravo to sam pomislio i jučer negdje oko podne.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Bome ako nakon ovoga nejdemo na Crobex 1500, a izgleda da nejdemo, osim u slučaju tektonskih promjena vani ili kod nas bojim se da nikada nećemo više gledati te razine…

HR proračun je dijelom rob Predsjedničkih ambicija dr. Sanadera.
Sada tih okova više nema; ja kao laik ga mogu rasteretiti za minimalno 3 milijarde kuna a da to nitko ne osjeti – ako se taj isti novac preusmjeri u gospodarstvo, a nadam se da hoće, već koncem trećeg kvartala mi smo na konju!

Loše uložio?

Pa kaj se tu nije pričalo kad smo preskočili 2000 bodova, da je to potvrda da smo izašli iz krize i da sad sve ide na bolje??

Pa kaj je kriv onaj koji ulaže na osnovi lažnih informacija?

[lol]

Naravno da ne, pa uvijek su drugi krivi. Osim kad se zarađuje. Onda smo samo zaslužni [rolleyes]
[/quote]

Kad ljudi ne žele priznati istinu, evo ja sam jedan od rjetkih tu zahvalio gubuci kaj mi je zaradio 35k kuna na atlantskoj prošle godine, isto tako pokudio mr. blua i smpija, jer sam zgubio 10x više od toga.

I u jednom i u drugom slučaju mi je ulagačka strategija bila vođena provjerenim informacijama uvaženih forumaša, koje su potvrdili drugi uvažni forumaši.
Sad će se naći pametnjaković i reći pa tko ulaže na "druk" drugoga.
E pa dragi kolege, druk ili informacija je jedno te isto. Samo kaj je druk laž. A ljudi često lažu jedni drugima u oči pa ne skuže, a kamoli preko kompa.

Hvala na iskrenosti [thumbsup]
[/quote]
Idem sad ja malo pametovat…
– prvo pravilo definirat sebe kao ulagača i odredit točne ciljeve odnosno strategiju ulaganja: ulagač može bit "špekulant" radit isključivo na kraće staze ili na duže ili kombinirat i jedno i drugo naravno vodeći računa o portfelju koji je i od čega se sastoji… sastavljanje portfelja je isključivo djelo samog ulagača bez poziva na tuđu odgovornost ( tu ga ne opravdava ni neiskustvo a ni promišljenost i znanja ako ih ne posjeduje)…važno: svaka informacija se mora provjerit ako se i to ne uspije …odustaje se ( bez obzira na primamljivost)…osim ako želite kockati… znanje zasnovano na iskustvu skupo se plaća, a po onoj narodnoj: čovjek se uči dok je živ… pripremite puno novaca za iskustvo ili će vas spasit nešto drugo…
TA je neophodno ali ne vrijedi ništa bez kombinacije sa ostalim saznanjima odnosno iskustvima sa TK…itd…itd…

Roberto Motušić: Politička nestabilnost ruši burzu, to je normalno…
http://www.seebiz.eu/hr/burze/motusic-politicka-nestabilnost-rusi-burzu%2c-to-je-normalno…,49871.html

Najprije se ispricavam na greskama kod pisanja…SVE .doslovno sve mi je riknulo zbog udara
groma i cekam totalni popravak svoje komp.tehnike.

Na zagrebackoj burzi kao da je RAT! A mene ce zbog uzbudjenja strefiti infarkt!
Toliko borbe u odrzavanju cijena , i pazljivom strpljivom stkupu dionica od danasnjih prodavatelja
zahtjeva SVAKU POHVALU nasim market makerima.

Brane postavljene na kupnji, tihi otkup na najutjecajnjijim dionicama, balans i mukotrpno
drzanje situacije pod kontrolom…..

Trebalo je biti vec -10 ali nije, zahvaljujuci velikoj ZRELOSTI SVIH SUDIONIKA.
Odlicno i hvala im.

a tek ekipa na zabi, korfu, ptkm ti su se ukopali da ih bomba da padne nebi pomakla [lol]

Sada tih okova više nema; ja kao laik ga mogu rasteretiti za minimalno 3 milijarde kuna a da to nitko ne osjeti – ako se taj isti novac preusmjeri u gospodarstvo, a nadam se da hoće, već koncem trećeg kvartala mi smo na konju!

Ne stoji ti računica, da 10 milijardi preusmjere u gospodarstvo još uvijek jedan radnik u gospodarstvu ne može hraniti 3 državna službenika, razne savjetnike, dužnosnike…tj. naš glomazni drž. aparat!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Bome ako nakon ovoga nejdemo na Crobex 1500, a izgleda da nejdemo, osim u slučaju tektonskih promjena vani ili kod nas bojim se da nikada nećemo više gledati te razine…

[/quote]

E moj majstore, kada bi to bilo tako jednostavno, onda bi ja i ti bili premjeri… Vjeruj mi da bi rebalans bilo relativno lagano složiti kresanjem rashodovne strane, no onak koji to u Hrvatskoj napravi gubi izbore ( u blažoj varijanti) ili se kupa u Savi ugrađen u betonski blok (to je lošija varijanta). Rješenje za Hrvtasku je bilo napraviti pravi balans između nazovi "socijale" i reformi skupog državnog aparata, te uvođenja transparentnosti u porezne, financijske i pravosudne sfere… Sanader je to pokušavao ali su ga slomili kočničari iz vlastite stranke… Sada nam preostaje ili radikalno rezanje u buđetu (malo vjerojatno) ili zaranjanje u crni glib mobilizacije oko ugroženog domoljublja… A to otprilike znači objava prekida kandidature za EU, maksimalno zaoštravanje sa Slovenijom ( nadam se ne i gore od toga, jer smo ipak u NATO-u), uz pune ekrane Hebranga, Kalmete i hrpu davno zaboravljenih rvatina iz 90-tih, a sve to začinjeno uz milozvučne Thompsonove popevke [bye] [bye] [cry]

Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti...

Idem sad ja malo pametovat…
– prvo pravilo definirat sebe kao ulagača i odredit točne ciljeve odnosno strategiju ulaganja: ulagač može bit "špekulant" radit isključivo na kraće staze ili na duže ili kombinirat i jedno i drugo naravno vodeći računa o portfelju koji je i od čega se sastoji… sastavljanje portfelja je isključivo djelo samog ulagača bez poziva na tuđu odgovornost ( tu ga ne opravdava ni neiskustvo a ni promišljenost i znanja ako ih ne posjeduje)…važno: svaka informacija se mora provjerit ako se i to ne uspije …odustaje se ( bez obzira na primamljivost)…osim ako želite kockati… znanje zasnovano na iskustvu skupo se plaća, a po onoj narodnoj: čovjek se uči dok je živ… pripremite puno novaca za iskustvo ili će vas spasit nešto drugo…
TA je neophodno ali ne vrijedi ništa bez kombinacije sa ostalim saznanjima odnosno iskustvima sa TK…itd…itd…

Ockej…

i kakve ovo ima veze s ulaganjem?
Ovo ko da je prepisano iz kakve knjige, i ja sam ulagao kao iz knjige, pa se ovo dogodio potop.

Meni treba drugačiji uvid, ne onaj, jesam ti rekao da kupiš na 1200 kao šro mi sampica šalje, jer to se govorilo od crobija 3000 da je to zicer "ulaz" pa smo pali još 3x od onda.

Trebaju nam info, kvalitetne, a ne one info kaj guraju razni lobiji, najbolje bi bilo insajd info, jer mislim naglas, oni su "zabranjene", ali info od lobija nisu.
A obje se svode na isto, žišku?
[thumbsup]

Ne stoji ti računica, da 10 milijardi preusmjere u gospodarstvo još uvijek jedan radnik u gospodarstvu ne može hraniti 3 državna službenika, razne savjetnike, dužnosnike…tj. naš glomazni drž. aparat!

[/quote]

Vezano za proračun mislim da bi za početak najbolje svima koji su na državnim jaslama progresivno (što veća plaća to veći postotak) smanjit place .. a kao "protuuslugu" smanjit radno vrijeme na 32 sata tjedno .. na taj način bi se smanjila rashodovna strana proračuna .. naravno to bi bila privremena mjera .. e sad .. druga stvar koja bi se trebala napravit da bi se ublažio udarac smanjena tih placa .. u dogovoru s bankama trebalo bi omogućit za iste te ljude kojima si smanjio plaće reprogram kredita na neko duže razdoblje (naravno ako ih imaju) kako bi se na taj način rata smanjila i kako bi ti ljudi i dalje mogli vraćat kredite

[b]"Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju"[/b]

[/quote]

E moj majstore, kada bi to bilo tako jednostavno, onda bi ja i ti bili premjeri… Vjeruj mi da bi rebalans bilo relativno lagano složiti kresanjem rashodovne strane, no onak koji to u Hrvatskoj napravi gubi izbore ( u blažoj varijanti) ili se kupa u Savi ugrađen u betonski blok (to je lošija varijanta). Rješenje za Hrvtasku je bilo napraviti pravi balans između nazovi "socijale" i reformi skupog državnog aparata, te uvođenja transparentnosti u porezne, financijske i pravosudne sfere… Sanader je to pokušavao ali su ga slomili kočničari iz vlastite stranke… Sada nam preostaje ili radikalno rezanje u buđetu (malo vjerojatno) ili zaranjanje u crni glib mobilizacije oko ugroženog domoljublja… A to otprilike znači objava prekida kandidature za EU, maksimalno zaoštravanje sa Slovenijom ( nadam se ne i gore od toga, jer smo ipak u NATO-u), uz pune ekrane Hebranga, Kalmete i hrpu davno zaboravljenih rvatina iz 90-tih, a sve to začinjeno uz milozvučne Thompsonove popevke [bye] [bye] [cry]
[/quote]

Meni se čini da ti gori….
Možda si i ti u onih 1,5 milijardi kvaziintelektualnih usluga?

[/quote]

[/quote]

ne bih se složio s ovom zadnjom opcijom iz jednostavnog razloga NEMA LOVE, a za takve egzebicije treba je jako puno, "dijaspora" je davno odhebala lopove, gospodarstvo za to nema, a Kaptol kao najprofitabilinija firma neće dati, zaključak "desničari" adz-a duže od dva mjeseca nemogu izdržati

Što se tiće nacionalnog, čovijek bez identiteta je izgubljen čvijek a nacionalni ponos mora biti prisutan i ne smije se osuđivati jer u konačnici se obavezno pretvara u ekstremizam.
A u hrpe davno zaboravljenih hrvatina iz 90-tih će se priključiti i Hebrang i Kalmeta i to jako brzo, možda čak još ove godine.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

New Report

Close