Nitko ne priželjkuje korekciju ali je svi očekuju, a kad mi indijanci nešto očekujemo onda se to obično i desi.
( znam da nitko ne voli kad mu se kaže okrutna istina no to ne znači da istinu treba ignorirati ) Činjenice govore da su prometi vrlo malo obzirom na količinu casha kod fondova što znači da oni ne žele kupovati na ovim razinama.
Možda bi trebalo razmišljati o tome kako se pripremiti za takvu opciju?
Mene isto strah da ne dođe korekcija, sad već svi samo o tome pričaju. Što ako se to stvarno desi? Odoše nam prinosi u bananu, a moji i nisu baš bog zna kakvi.
Ak ti nije poraslo neće ti ni padati. Pisao sam o tome na ovoj temi prije 3 dana. Takve dionice koje nisu porasle imam i ja i nemaju više kud padati.
Kaba, Atln, Belje, Dlkv,Hpdg. I Đuro za kojeg mislim da će u 10 sutra biti utrka čiji će broker biti brži da lupi po asku.
Nitko ne priželjkuje korekciju ali je svi očekuju, a kad mi indijanci nešto očekujemo onda se to obično i desi.
( znam da nitko ne voli kad mu se kaže okrutna istina no to ne znači da istinu treba ignorirati ) Činjenice govore da su prometi vrlo malo obzirom na količinu casha kod fondova što znači da oni ne žele kupovati na ovim razinama.
Možda bi trebalo razmišljati o tome kako se pripremiti za takvu opciju?
Vi koji pišete o korekciji ste se oćito pripremili, hi hi hi. Tko vam je kriv kaj ste kupili brzorastuće dionice a bez fundamenata i bez potencijala. One će postati i brzopadajuće, hi hi hi.
nisam jedini koji ovako misli. čudim se da ti plavi to još ne primjećuješ. skupi smo, stranci uopće ne kupuju kod nas i to treba brinuti. može se napumpati bilo koja dionica, ali ako to nema uporišta u fundamentima, onda ode jednom sve u p.m. Lako je sada pričati, ali vidjet ćemo za par mjeseci što će biti. Komu će ti fondovi svu tu količinu prodati, ako krenu u dokup dionica koje već imaju. Osobno mislim da nitko ozbiljan tu činjenicu ne može zanemariti, a slična je situacija bila u Americi prije “crnog ponedjeljka” osamdesetih godina.
Naši fondovi su gazde našeg tržišta i to je garancija daa većih potresa na tržištu neće biti.
Uopće ne razumijem o čemu vi pričate u trenucima kada imovine fondova rekordno rastu itd.
Tko Vam je kriv što ste u cashu.
ja nisam u cashu niti planiram prodavati jer sam u dionicama koje neće baš padati u vrijeme eventualne korekcije jer su dosta nisko po svim pokazateljima, ali za neke druge dionice ne bih se kladio. A činjenicu da su fondovi puni love ti potpuno pogrešno tumačiš (bez ljutnje).
Meni je zanimljivo kako su mnogi ljudi sigurni da u slučaju korekcije baš njihove dionice neće (ili će najmanje) padati. Valjda zato što su u zadnje vrijeme najmanje rasle, pa, kao, najmanje će i padati. A, možda i narastu! Znači, nisam pogodio ranije (jer su malo ili ništa rasle), pa mi taj promašaj daje razloga da sam sada optimist!?
A, ako ćemo govoriti o koliko puta BV ili koliki P/E i slično, i na tome bazirati optimizam, dapače biti siguran u nešto, to opet ne mora značiti da je netko sigurniji u korekciji. Burza je mnogo više od tih pokazatelja, pogotovo na brdovitom Balkanu, i tješiti se da “je sada red na moje uzdanice, jer svi su drugi rasli, samo moje ne” je tlapnja.To bi moglo biti kao kad bi Michael Schumacher naglo krenuo i u prvih par krugova pobjegao, a svi bi se ostali valjda trebali nadati da se ispuhao i da je sad na njih red.
Burza, kao što znamo nije zero sum game i ponekad je bolje priznati pogrešku (bila ona sigurna ili ne) i krenuti dalje.
kako znaš da čvarkožeder nije moj nick, he he
NR[smiley1]
He, he, fakat.[smiley1]
I da je nema veze , opet bih napisao isto.
Nisam kao ti , da samo pratiš mene i moje pisanje i čekaš gdje češ okinuti po meni ili mojoj dionici.
To govori kako smo u biti različiti.[smiley1]
He, he, fakat.[smiley1]
I da je nema veze , opet bih napisao isto.
Nisam kao ti , da samo pratiš mene i moje pisanje i čekaš gdje češ okinuti po meni ili mojoj dionici.
To govori kako smo u biti različiti.[smiley1]
fala bogu da jesmo jer ja svojim prijateljima ne prijetim i ne vrijeđam ih
NR
komentiramo mogucnost korekcije…i kolika bi mogla biti…da li bi je moglo biti…kad bi se mogla pojaviti…
Prvo sto mi padne na pamet je….cinjenica da je ne tako davno indeks u nekoliko sati trgovanja otisao na -5%.
Ljudi/fondovi su dosta zaradili, nitko ne zeli to izgubiti, zato postoje 2 mogucnosti (uvijek postoje 2 mogucnosti[smiley1]).
1.Korekcije nece biti.
2. Korekcija ce biti, i to jako ostra ako je sudeci po reakciji kod zadnjeg “dramanja sljiva”.
Promet dionicama ovaj tjedan :371.811.256