Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

neki tu vide bull market, po kojim parametrima bi trebao biti bull market.
po parametru nelikvidnosti sustava, ili po parametru smanenja novčane mase.

po paramteru zaduživanja države po 8,5% ..pa to treba otplaćivat, a u trenutcima su davali diskonte i do 25% godišnje.

daj se uozbiljite, pa dobro je da burza još postoji a ne da bude neki bull

a mi imamo neki centar koji bi puštao sve ekonomske podatke kak se spada , pa to bi se crvenilo tam još od 5 mjesec 2007 …

stoga , jedino kaj RASTE je vanjski dug , deficit proračuna , nelikvidnost, nezaposlenost te nezadovoljstvo vladom.

samo da vas podsjetim naš drug polančec iz misintarstva gospodarstva je predviđao rast BDP-do 4% http://www.poslovni.hr/98152.aspx

evo moji forumaši, dal nas takvi mogu izvesti iz krize, nažalost takvima ni piceke ne bi dal čuvati jer bi im pobegli.

stoga kak bi kardum rekel, pazite na vaš novac,– a ja bum dodal — jer ga u ovoj državi svaki dan imate sve manje.

Šuki i ekipa na 1. programu….

Veliki mora otet malom to tako ide

a moze i ovako…..veliki mora utrpati malom pa najesen od njega kupiti na dnu ili…tako nekako
[/quote]

Opet krivo razmišljanje. Već i vrapci na grani znaju da će burza pasti na jesen. Što vam to govori obzirom da manjina na burzi zarađuje. Znači svi čekaju jesen, a veliki se krcaju sada i narednih mjesec dana, a onda će na jesen prodavati ovima što čekaju pad. Zar mislite da će pad BDP u drugom kvartalu biti veći od onog u prvom kvartalu (koji će biti definitvno najveći za ovu godinu)? Zar vam nije čudno da su mediji prepuni katastrofičnih vijesti, a da ne spominjem da se i uvaženi guverner ponovo oglasio kao druker na dolje (znamo kako su završila njegova prošla drukerska ukazanja za određene lobije).

Htio bih reči kolegi koji već tjedan dana

ruši VDKT u zadnjim minutama

sa jednom dvije dionice da se okane toga posla
Hanfa će biti obavještena o tome..
I samo neka nastavi sa time.

Toplo nadam da če dobiti svoje

A zasto se to ne bi smjelo raditi? Pa valjda imam pravo prodati svoje 2 dionice kad god hocu? Kakve veze ima ako je to 15.59h??? (nisam ja taj :-))
Zasto se ne zapitate kakva je to burza gdje se s 2 dionice moze manipulirati cijenom? To nije burza, to je cirkus. Zamislite da netko u USA udari po bidu npr s 2 dionice googla? Bi li to imalo ikakve veze?

Zaista nije lako biti optimist kad vidimo da nam kamate svakodnevno rastu, raste dug RH , raste nezaposlenost, turizam ( cca. 20 % BDP ) će podbaciti, drvna industrija ( izvoz ) je na koljenima……

Uz sve to još svako malo imamo najave štrajkova ( + prosvjede )

Kažemo da imamo "antirecesijski program", a kamate svakodnevno rastu.
To zaista ne treba komentirati.

Guverner HNB i razni ekonomski stručnjaci ukazuju na ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo, ali izgleda da ih se još uvijek ne shvaća dovoljno ozbiljno.

Uz ovo sve vidimo što se dešava na svjetskim burzama i koliko je tamo nesigurnosti, odnosno koliko malo treba negativnih vijesti da indexi padnu.

Mi se trenutno nalazimo u teškoj situaciji , a da li nas čekaju još teža vremena kao što najavljuju ekonomski stručnjaci vidjet ćemo uskoro.

Periculum in mora.

a moze i ovako…..veliki mora utrpati malom pa najesen od njega kupiti na dnu ili…tako nekako
[/quote]

Opet krivo razmišljanje. Već i vrapci na grani znaju da će burza pasti na jesen. Što vam to govori obzirom da manjina na burzi zarađuje. Znači svi čekaju jesen, a veliki se krcaju sada i narednih mjesec dana, a onda će na jesen prodavati ovima što čekaju pad. Zar mislite da će pad BDP u drugom kvartalu biti veći od onog u prvom kvartalu (koji će biti definitvno najveći za ovu godinu)? Zar vam nije čudno da su mediji prepuni katastrofičnih vijesti, a da ne spominjem da se i uvaženi guverner ponovo oglasio kao druker na dolje (znamo kako su završila njegova prošla drukerska ukazanja za određene lobije).
[/quote]
upravo to,moguce da sad odradjujemo taj pad jer nitko nece da ceka jesen i svi cekaju pad na jesen…cak i da turizam podbaci na jesen to upravo sad se ukalkulira u cijenu,kupuje se buducnost,na jesen ce se kupovati pretpostavka za 2010 ipak,ako sad odradjujemo taj pad tj ako ekipa se polako izvlaci da nebi cekala jesen,pa tko ce onda tad izlaziti…??btw pad bdp po analiticarima bio ocekivan isto kao i oporavak u drugom kvartalu koliko znam u prvom kvartalu i jesmo dotaknuli dno ne samo mi nego cijeli svijet,i niotkud nisu pristizale pozitivne informacije koliko se sjeca 1 i 2mj je bio katastrofalan tek 3 mj se pocelo lagano nest dogadjat,nije problem neka si svatko prevrti film unatrag moci ce cak i pretpostaviti pojedina izvijesca za 2Q,svatko je krojac svoje sudbine,stoga savjet svima…pamet u glavu i radi po svom nikog ne slusati…..pozz

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

štrajkovi su dobrodošli, samo se dogovore da štrajkačima ne plate dnenice i ova vlada bi bila najsretnija da svaki dan netko drugi štrajka.

Polančec pak tvrdi da država novaca za ovu mjeru, kao ni za nove otkaze, a na pitanje otkud novac odgovorio je da neće biti nikakvih poticaja bez rebalansa proračuna, a nagovijestio je i mogućnost pribavljanja sredstava prodajom državne imovine.
http://www.seebiz.eu/hr/a…kraceni-tjedan,49701.html

Možda su zbog toga i rasle neke državne firme prošli mjesec za 100-150% na burzi.

Ako je suditi po prodaji brodogradilišta i ostalih početna cijena profitabilnih tvrtki ne bi smjela biti ispod nominale.

– već davno zaboravljena nominala je danas astronomska cijena za podcjenjene dionice na zse.
– prvo preuzimanje na ZSE će pokazati koliko su dionice podcjenjene.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Polančec pak tvrdi da država novaca za ovu mjeru, kao ni za nove otkaze, a na pitanje otkud novac odgovorio je da neće biti nikakvih poticaja bez rebalansa proračuna, a nagovijestio je i mogućnost pribavljanja sredstava prodajom državne imovine.
http://www.seebiz.eu/hr/a…kraceni-tjedan,49701.html

Možda su zbog toga i rasle neke državne firme prošli mjesec za 100-150% na burzi.

Ako je suditi po prodaji brodogradilišta i ostalih početna cijena profitabilnih tvrtki ne bi smjela biti ispod nominale.

– već davno zaboravljena nominala je danas astronomska cijena za podcjenjene dionice na zse.
– prvo preuzimanje na ZSE će pokazati koliko su dionice podcjenjene.

gledao sam jučer Otvoreno, Rumenko nimalo nije skrivao namjeru prodaje drž. firmi.
U tom slučaju imaoci ptkm , jdpl i dr. imaju razloga za zadovoljstvo .

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Pa isplati se rasporedit lovu po državnim dionicama.
Danas ću malo preraspodjelit dionice možda pogodim.

idući tjedan će bit bolje...

[/quote]

[/quote]

Da to ja sad upravo govorim veliki sad otimaju da bi poslje znači prodali a kome nego opet ovom uplašenom malom što sad prodaje

Htio bih reči kolegi koji već tjedan dana

ruši VDKT u zadnjim minutama

sa jednom dvije dionice da se okane toga posla
Hanfa će biti obavještena o tome..
I samo neka nastavi sa time.

Toplo nadam da če dobiti svoje

A zasto se to ne bi smjelo raditi? Pa valjda imam pravo prodati svoje 2 dionice kad god hocu? Kakve veze ima ako je to 15.59h??? (nisam ja taj :-))
Zasto se ne zapitate kakva je to burza gdje se s 2 dionice moze manipulirati cijenom? To nije burza, to je cirkus. Zamislite da netko u USA udari po bidu npr s 2 dionice googla? Bi li to imalo ikakve veze?
[/quote]

Kolega rušenje cijene u zadnji tren je strogo zabranjeno pravilnikom Hanfe
neki to izgleda ne znaju ali samo za informaciju Hanfa je prepuna prijava zbok takovih manipulacija
i da napomenem kazne su drakonske…

Sve je to povezano sa nekakvim kreditima i u biti banke puše kada se to radi
to je jedini razlog zašto Hanfa i toliko kažnjava takovo ponašanje
jer boli njih za nas male ali kada banke puše onda je frka..
Inače ja sam u početku svoje dioničarske karjere isto išao to raditi neznajući
ali su usljedili pozivi doma od mog brokera koji me je izričito upozoravao da to ne radim
jer budem gadno nastradao..
Inače to sve spada pod manipulacije cijenom pitaj brokera ili pročitaj na zse i hanfi
pravila …

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

New Report

Close