Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo da se i ja bacim u raspravu. nažalost od nekoliko mojih frendova, žene i ili/cure dobile su otkaz u zadnjih par mjeseci. oni sada imaju jednu plaču manje i nije im baš svejedno. jes da su to bile neke idi mi dođi mi firme i ja se u tim firmama baš nikad ne bih osjećao "uhljebljeno", ali svejedno. Iako… jedna je čak dobila otkaz u d.d. izlistan na ZSE. Nije doduše otkaz nego joj nisu produžili ugovor o radu…

Pa rast kamata na kredite, jačanje kune, porast cijena hrane, zaustavljeni rast plaća, itd…
Osjete svi da je kriza, samo to nije ništa što se već u prošlosti nije događalo.
[/quote]

Otkad je Hrvatska drzava to se jos NIJE dogodilo: place su konstantno rasle (ja se dobro sjecam placa od 100-200 DM tamo 1991-1992, kamate su padale (bile su po 14% prije neg su dosle strane banke tamo 1996), cijene hrane, goriva (litra je bila ispod 1 DM) , nekretnina i cega hoces su bile bitno manje neg danas. Daj mi reci sto se to vec dogodilo u proslosti (pricamo o HR a ne o SFRJ)?

p.s.
Kuna FYI varira u rasponu 7,1-7,55 konstantno
[/quote]

pa daj nam ti reci šta se to ovdje grozno dogodilo..ocito imaš problema s ovom državom, od kad jesi na forumu pljuješ po HDZ-u tudjmanu i svemu..sorry stari vecina je izabrala ovu vlast, meni je super u ovoj zemlji, kom nije nek kupi prnje…nisam nacionalista, al mi ovo vec ide na živce da kod nas nikad ništa nevalja!

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

Ja sam u krizi al narkomanskoj čekam petak i onda bonkas pa u Gallery [kiss]

Frende da nisi popušio na burzi kao i svi nebi ni znao da je kriza.

Da su kod nas banke propale sigurno bi ih sanirali sa ovih miljardu ipo kuna koje sad seljaci traže.

Kriza kod nas sinonim za nešto drugo.

Aj sad živio dobro kažeš nema smisla.

[kiss]Rumeni [kiss]

E svaka čast medi ovo je prava istina..!
Kakva se vama svima tu na forumu dogodila kriza, osim kaj se popušila lova na burzi?
Ajde nek se javi jedan kome je ova "kriza" donijela neke promjene u životu..
Kriza je onom koji je stavio i zadnju lipu na burzu, popušio i sad je u gov..ma..
Al ljudi koji ne trguju na burzi, pa oni ni nemaju pojma da je ikakva kriza !
[/quote]
Da nema stotine tisuća ovisnika o državnoj grbi a što se btw. da rješit da se ima volje,imali bi crobex od bar 5000. Ovako je kriza, sam kriza traje od 1992.
[/quote]

Meni nije kriza, drug tito je rakeao snadji se druže!
Svi smomi više manje sami odgovorni za naš život, svatko ima izbora, kome ne paše, neka se seli!

[/quote]
Nije niti meni kriza kao pojedincu, no nemaju svi fakultete i tridesetak godina, nego imaju SSS i to strukovni i 45 godina, a firma kao i kompletna branša ošla u … ali pošto je tebi dobro, a za druge te nije briga kupi si JA-R-A i uživaj u fundamentima koji će kad tad doć na svoje.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

ETO nitko da se javi…svi pricamo o krizi jer je burza pala..
Da ne trgujemo dionicama nitko tu nebi imao pojma da je kriza..ajde možda malo šteka naplata , al sve je jako dobro..

gdje ti živiš… pa kod nas se kriza osjeti više nego u većini drugih zemalja: već sada! (iako naša kriza još nije niti blizu svog vrhunca, pitanje da li će i ono što ćemo vidjeti na jesen biti pravi vrhunac ili tek uvod u prvoklasna sranja koja nas čekaju)

Pa nama ne propadaju banke,

to bi tek bio smak svijeta za nas, uza sve ostalo da nam još i banke zaštekaju – nikada se ne bi izvukli iz takve krize! Hvala Bogu hrvatski bankarski sustav jedan je od najjačih na svijetu, i to nam je jedina slamka spasa za koju se držimo, za koju ćemo se držati, i pomoću koje ćemo se ipak nekako glavom iznad vode održati i onda ćemo u razumnom roku i izaći iz krize.

ne oduzimaju se stanovi,

tek budu. (a nekima to i nije tek budućnost, neki su to već iskusili prije par mjeseci u RH)

nema masovnih otkaza,

kod nas nema takvih firmi da bi se mogli dijeliti "masovni otkazi", zato nikada i neće biti "masovnih", ali ih ima "podmuklo postepenih", SVAKIM danom u hrvatskoj ljudi dobivaju otkaze, broj nezaposlenih povećava se brže nego ikada prije.

Ne znam gdje ti živiš ako ne poznaješ ljude koji su zadnjih mjeseci dobili otkaze? Ja do kraja prošle godine praktički nisam u svojoj okolini doživio da mi je netko dobio otkaz, ali od kraja prošle godine do ovih dana svjedočim većem broju otkaza (od inženjerskih zanimanja, preko administrativnih do šljakerskih – kriza je udarila po svim slojevima 🙂 )

sve je potpuno isto kao i prije 3 godine, samo je malo skuplja lova u inozemstvu, ali to prosjecan, pametan građanin ne osjeti!!

sve je isto osim što:

1. Ljudi dobivaju otkaze (od menadžerskih, raznih visokostručnih zanimanja, do svih ostalih uključujući administrativne i fizičke poslove tj. redosljed je koliko vidim bio baš obratan, prvo su dijelili administraciji i šljakerima pa onda prema inženjerima kao intelektualnim šljakerima pa na dalje prema "vrhu")

2. Firme su u neviđenim problemima sa likvidnošću, problem je i plaćanje osnovnih obveza prema državi (PDV) jer se svoje stare proizvode i usluge na može naplatiti, nove narudžbe su duplo slabije nego prije…

3. Farmeri su u neviđenim problemima jer im lažovska Vlada na očigled javno na televiziji laže o poslovanju HBOR-a a koje nema veze sa stvarnošću: HBOR ne izdaje kredite!, poljoprivrednici ne mogu plaćati svoja ulaganja u postrojenja u opremu, dužni su "ko Grčka", povlače za sobom i druge koji su poslovno povezani s njima…

4. Većina građana RH (dakle oni koji nisu radnici, nisu farmeri, i nisu vlasnici poduzeća – dakle žive na državoj grbači) svoje će probleme osjetiti tek na jesen kroz smanjenje plaća financiranih iz proračuna koje će nametnuti MMF kako jedan od svojih uvjeta…

P.S. Zaboravio sam reći da oni koji nisu dobili otkaz od kolega koje poznajem mnogi imaju umjesto toga smanjenja plaća, možda to “nije strašno”, od 7 % do 10 %, ali ako ovako nastavi… ide se na još niže ili otkazi…

4. Većina građana RH (dakle oni koji nisu radnici, nisu farmeri, i nisu vlasnici poduzeća – dakle žive na državoj grbači) svoje će probleme osjetiti tek na jesen kroz smanjenje plaća financiranih iz proračuna koje će nametnuti MMF kako jedan od svojih uvjeta…

Ja jedva čekam taj MMF. Burza će momentalno skočiti 30 do 50% kad dođe MMF. MMFje Mexico digo sa dna 1994. u samo godinu dana ko raketu. A imam neki feeling da Šuki i ekipa polako pipremaju teren jer se ne žele zajebavati sa masom i gutati prosvjede. Ovako će imati spiku "pa nije to do nas, tako radi MMF" [smiley]

I'LL BE BACK

Otkad je Hrvatska drzava to se jos NIJE dogodilo: place su konstantno rasle (ja se dobro sjecam placa od 100-200 DM tamo 1991-1992, kamate su padale (bile su po 14% prije neg su dosle strane banke tamo 1996), cijene hrane, goriva (litra je bila ispod 1 DM) , nekretnina i cega hoces su bile bitno manje neg danas. Daj mi reci sto se to vec dogodilo u proslosti (pricamo o HR a ne o SFRJ)?

Hrvatska je tek mladi tinajdžer u ovom obliku. Većina stanovništva je živjela u drugom sustavu u kojem je znala biti i hiperinflacija, nestašice roba… Kad gledaš ovu krizu u odnosu na takve probleme, ovi im izgledaju kao dječje bolesti…

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Danas je toliko dosadan dan na burzi da se na forumu počelo raspravljati o realnoj ekonomiji [lol] [lol] [lol]

Hrvatska je tek mladi tinajdžer u ovom obliku. Većina stanovništva je živjela u drugom sustavu u kojem je znala biti i hiperinflacija, nestašice roba… Kad gledaš ovu krizu u odnosu na takve probleme, ovi im izgledaju kao dječje bolesti…
[/quote]

To je istina i tih sranja iz doba SFRJ se jako dobro sjecam. No ne valja tak ici u proslost jer onda bi mogli reci da je SFRJ bila blagostanje u odnosu na period iz, recimo, WW2

Pa što onda zadužio se cijeli svjet pa zašto nebi i mi..
Amerika Kina Evropa nerazvijene i razvijene zemlje
svi su se zadužili za ogromne sume
zašto onda
ne bi i Hrvatska…

upravo tako, ne kažem da je to dobro no ako uzmeš da su se večinu tog duga zapravo zadužili građani sami kupujući stanove, aute, zimovanja, ljetovanja i začinili to sa minusima na tekućim računima zaključak se nameće sam po sebi. Hrvatski vanjski dug je momentalno oko 135% BDPa, za usporedbu, Irska koja ima poprilici isto toliko stanovnika koliko imamo i mi zadužila se za 1000% BDPa tjs. deset godišnjih BDPa. Naravno, puno je bitnije na koji se način taj novac troši, ali to je već tema za neku drugu diskusiju..
[/quote]
Please ne siri neistine, otkud vuces te brojke oko tisucu posto Irskog duga???
Fino odes na stranicu njihove narodne banke i jasno ti pise:
‘Irish National Debt increased to €50.7bn/32.5% of gross national product (GNP) – up from 23.3% in 2007’
Dakle, puno nize od Hrvacke
[/quote]

evo ti link:
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/EI.html

obrati pažnju na:

GDP (purchasing power parity):
$191.9 billion (2008 est.)
country comparison to the world: 55
$195.3 billion (2007)

Debt – external:
$1.841 trillion (30 June 2007)
možda griješim pa ne gledam dobro ali informaiju o dugu sam zapravo čuo na televiziji prije jedno pola godine po prilici

strpljen..spašen Time is on my side

To je istina i tih sranja iz doba SFRJ se jako dobro sjecam. No ne valja tak ici u proslost jer onda bi mogli reci da je SFRJ bila blagostanje u odnosu na period iz, recimo, WW2

Pa onima koji su živjeli u doba ww2 se vjerovatno ova kriza čini kao zezancija…

evo našeg crobija čak i u + [proud]

Mi smo već 15 minuta u plusu.Počinje se udarati po prodaji.
1869,85(+0,18%)

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Pa onima koji su živjeli u doba ww2 se vjerovatno ova kriza čini kao zezancija…
[/quote]

A za bushmane je HR ko Deep Space 9. [smiley]

New Report

Close