Pesek, realni sektor kod nas U SAMO JEDNOM PROBLEMU —–NEMA LOVE,NELIKVIDNOST FRENDE NELIKVIDNOST. A ZAŠTO NEMA LOVE????
To je problem realnog sektora—- NELIKVIDNOST! A ZAŠTO NEMA LOVE???
A izvoza kao da i nemamo i onda koji su to problemi u realnom sektoru???
Kao sto rekoh – nema smisla raspravljat. Evo, ubio si me "argumentima" da nismo u krizi [tongue]
[/quote]
Banke i kartice i sam se rekao da nemaju problema.
Izvoz -koji?(mislim da Končar nema problema)
Turizam pad od 15% sam Bajs ti kaže da smo pali najmanje u Europi(a koja to država živi od samo jedne grane gospodarstva)
Građevina za zadnji mejsec pad od 4% (pogledaj malo EU i SAD) pitaj Radića koliko mu je dužna država i zašto je u problemima ((možda zato što nemože izvoziti))??
Jedini koji su zahvaćeni pravom krizom su brodari koji ovise o kretanjima na stranim tržištima
I o čemu mi govorimo.Nema love, zašto nema love???
A krizu, krizu ćeš vidjeti uskoro!
Što prije dođe MMF to bolje i za Hrvatsku i za TK!
Zatvorit će se sve rupe u proračunu, naravno bit će i nepopularnih mjera ali kad nemožemo sami onda nek nas netko jaši.
Drugo po meni što prije potaknuti likvidnost jer bez toga [bye]
U ostalom kriza kod nas još nije ni došla, došlo je na naplatu zajebancija svih prethodnih godina a kriza se najviše manifestirala na TK jer je on sam najviše i "rastavljen" a sve ostalo…..
potpisujem [thumbsup]
***obrisano***
PRVI U REGIJI
Jako Andabak: Dionice Hajduka uskoro na Zagrebačkoj burzi
http://seebiz.eu/hr/burze/andabak-dionice-hajduka-uskoro-na-zagrebackoj-burzi,49064.html
Je li to sad novi blue chip ili je to ipak neprimjeren naziv za ovu dionicu s obzirom na boju?
Možda bili čip?
za početak bi terbalo zakonom zabraniti lihvarske kamate, koje nam plasiraju naše banke
zakonom bi trebalo zabraniti kompenzacije u omjeru 100% duga te maksimalo iskompenzirati 10-20% , (naravno bez umanjivanja tog istog duga)
natjerat državu da ne troši toliko , i da plaća svoje obveze na vrijeme.
obavezno smanjiti kamatne stope jer svi se žele beskamatno kreditirati, prvenstveno veliki koji se kreditiraju na srednjim i malim poduzećima.
ima još toga ali ,
***obrisano***
PRVI U REGIJI
http://seebiz.eu/hr/burze/andabak-dionice-hajduka-uskoro-na-zagrebackoj-burzi,49064.html
još kad mirovinci uđu u hajduk ko pijani milijarderi s a la ingra sindromom, završit će hajduk u kukuruznoj lokalnoj 3. ligi [lol]
***obrisano***
PRVI U REGIJI
još kad mirovinci uđu u hajduk ko pijani milijarderi s a la ingra sindromom, završit će hajduk u kukuruznoj lokalnoj 3. ligi [lol]
[/quote]
a di ce nas penzije zavrsit??????
Crne prognoze RBS-a: Hrvatska će vrlo brzo spas tražiti od MMF-a!…….
„Hrvatska će, baš kao i Bugarska, obzirom na tešku borbu za obuzdavanje proračunskog deficita i otplatu vanjskog duga, vjerojatno tražiti novac za spas proračuna od Međunarodnog monetarnog fonda“, predviđa analitičar Royal Bank of Scotland.
Dobro se sjećam kada je ta banka svoje klijente upozoravala na slom burze:
Royal Bank of Scotland Warns Clients Of Global Market Crash
http://213.191.134.27/Default2.aspx?ArticleID=053485a1-ccbe-4631-b43f-c31f98a120bc&readcomment=1&orderBy=down&page=0
Čitajući te članke sam se tada prilično uznemirio, ali nisam poduzeo ništa. Kamo sreće da jesam ! Hoću reći, ono što iz te banke prognoziraju nije daleko od istine.
Mislim da od dolaska MMF-a ne bi bilo ništa loše, dapače. Šuker bi morao vući poteze koje oni budu nalagali, tj. stavili bi nas na red i pod kontrolu – lagano bi podigli ručnu nakon što bi promjenili kočione cilindre koji puštaju ulje. [rolleyes]
Turizam pad od 15% sam Bajs ti kaže da smo pali najmanje u Europi(a koja to država živi od samo jedne grane gospodarstva)
Građevina za zadnji mejsec pad od 4% (pogledaj malo EU i SAD) pitaj Radića koliko mu je dužna država i zašto je u problemima ((možda zato što nemože izvoziti))??
Jedini koji su zahvaćeni pravom krizom su brodari koji ovise o kretanjima na stranim tržištima
Ja pocetke krize uocih vec prosle godine, a za mene traje ona itekako cijelu ovu godinu. No posto Vama ona jos nije pocela ak smijem pitati: jeste li vi Suker ili Polancec?
p.s.
Kao sto rekoh na pocetku ova rasprava nema nikakvog smisla jer sanse da Vi mene uvjerite da krize jos nema su 0, a pretpostavljam da vrijedi i obrnuto, pa cemu onda ista raspravljati.
***obrisano***
PRVI U REGIJI
[/quote]
a di ce nas penzije zavrsit??????
[/quote]
torcida ce ih propit na zidicu a sta ostane ide štimcu [lol]
Ja pocetke krize uocih vec prosle godine, a za mene traje ona itekako cijelu ovu godinu. No posto Vama ona jos nije pocela ak smijem pitati: jeste li vi Suker ili Polancec?
p.s.
Kao sto rekoh na pocetku ova rasprava nema nikakvog smisla jer sanse da Vi mene uvjerite da krize jos nema su 0, a pretpostavljam da vrijedi i obrnuto, pa cemu onda ista raspravljati.
[/quote]
Ja sam u krizi al narkomanskoj čekam petak i onda bonkas pa u Gallery [kiss]
Frende da nisi popušio na burzi kao i svi nebi ni znao da je kriza.
Da su kod nas banke propale sigurno bi ih sanirali sa ovih miljardu ipo kuna koje sad seljaci traže.
Kriza kod nas sinonim za nešto drugo.
Aj sad živio dobro kažeš nema smisla.
[kiss]Rumeni [kiss]
Crne prognoze RBS-a: Hrvatska će vrlo brzo spas tražiti od MMF-a!…….
„Hrvatska će, baš kao i Bugarska, obzirom na tešku borbu za obuzdavanje proračunskog deficita i otplatu vanjskog duga, vjerojatno tražiti novac za spas proračuna od Međunarodnog monetarnog fonda“, predviđa analitičar Royal Bank of Scotland.
Dobro se sjećam kada je ta banka svoje klijente upozoravala na slom burze:
Royal Bank of Scotland Warns Clients Of Global Market Crash
http://213.191.134.27/Default2.aspx?ArticleID=053485a1-ccbe-4631-b43f-c31f98a120bc&readcomment=1&orderBy=down&page=0
Čitajući te članke sam se tada prilično uznemirio, ali nisam poduzeo ništa. Kamo sreće da jesam ! Hoću reći, ono što iz te banke prognoziraju nije daleko od istine.
Mislim da od dolaska MMF-a ne bi bilo ništa loše, dapače. Šuker bi morao vući poteze koje oni budu nalagali, tj. stavili bi nas na red i pod kontrolu – lagano bi podigli ručnu nakon što bi promjenili kočione cilindre koji puštaju ulje. [rolleyes]
[/quote]
pa kad su oni znali jer su bili akteri toga balona, zato i dionice im vrijede tolio danas, tj jedva su preživjeli
@kerefek…ti bi ubrzao krug? [cool]