ja sam misljenja da nece biti tako. ono je bila situacija u kojoj se mnogi nisu snašli sto se desava. prije mjesec dane se pokazalo kako trziste raste cim se pojavi stranac. slijedeci put ce biti još brze jer svi cekaju a vani se situacija smiruje.
a mozda nas sad i neki bogati kinez vidi na tv-u i zamisli se. u stvari mislim da bi njima jako lijepo sjeo koji hotel na jadranu. htpk recimo. ceka privatizaciju a od tamo je i marko polo bio. pazi simbolike… ili korf?? e to bi bio posao..
Crobex je u 2009. još uvijek nekih 8% u plusu… za razliku od amera, njemaca, francuza….
Neznam na koje zemlje sugerirate, vjerojatno madjarsku i sl. Zaboravljate da u tim zemljama postoji proizvodnja za razliku od hrvatske.
Ja jednostavno ne vidim sta nas moze izvuc izovog gliba, korumpirana vlast, sve banke privatizirane i uz to nanjusile krv, zelja za ostankom hdz-a na vlasti pod svaku cjenu (citaj poljoprivrednici, skolstvo..), vec spomenuto nepostojanje proizvodnje, uvoz i samo uvoz.. ma ne znam di god pogledam samo crnilo. Da ne bude zabune 95% sam unutra.
A zašto mi padamo više od BIH
meni se čini da su oni puno goroj situaciji
bosanci su manje materijalisti pa ih manje dira.
A zašto mi padamo više od BIH
Mi smo ipak svojevrsne zvijezde – zvijezde PADALICE
(vi’š kak sam romantičan)
[wink]
Htio bih čestitati svim investitorima na našoj dragoj ZSE jer smo se napokon osamostalili i više ne ovisimo o svijetskim trendovima nego sami stvaramo svoje trendove neovisno o bilo čemu pa i zdravom razumu. Više neće biti dovoljno da neki bankar u americi prdne ili da pajcek u mexicu kihne pa da zarolamo u crveno danima. A ne, mi smo dokazali da sve to možemo i sami..
pozdrav svim hrvatskim investitorima ma gdje bili.
A zašto bi pratili svijet kad smo mi u vecim govnima od njih. I kraj im se ne nazire, za koji dan možemo očekivati novo zaduženje kod domačih bankara. Živjeli!
ps nego zna li ko kako je prosla ona ideja o isplati plaća u javnom sektoru na ruke? kome je uopće predložena, ekonomskom vijeću?
[/quote]
da da, a 2007. je bilo med i mlijeko kolko se sječam.
Pa od kada postoji hrvatska nam država konstantno se priča kako smo na rubu propasti.
strah od gubitka je puno veća nego strah od dobitka …
ali barem koliko čitam kod nas prvih deset dioničara ne prodaje svoje dionice u velikoj večini dionica ,
valjda bi to značilo da imaju kolko tolko povjerenja u svoje firme …
kakav strah od dobitka te spopo!? [lol]
Dobitci su mali, nebum rekel retki, ali ih ima.
I nema straha – dok je v puški praha. E tak!
[wink]
Moj broker isto nema straha zaradio je
više od mene do sada !!!
Baš sam se obogatio na ovoj burzi i to za čir na želudcu !
kakav strah od dobitka te spopo!? [lol]
Fear and Loathing in Pranjani !!!
http://www.osijek031.com/video/rakijada-pranjani/rakijada-pranjani-05-fear-and-loathing-video_6ceb885a3.html
Crne prognoze RBS-a: Hrvatska će vrlo brzo spas tražiti od MMF-a!
Business.hr
23.06.2009 16:27
Pročitaj komentare (12) /forum/Default.aspx?page=subject&forum=5bca00b1-8335-46d6-994d-036b2e4536a9&subject=cc1137d1-6e85-4623-8029-8f709ce6c707
Pročitajte sve komentare na forumu (12)
dad4d8da-14ae-4d35-a278-e8d2d87f1858
Ocijenite članak (1)
[1] [2] [3] [4] [5]
Već ste ocijenili ovaj članak!
Hvala na ocjeni. Rezultati se ažuriraju svake 5minute.
„Hrvatska će, baš kao i Bugarska, obzirom na tešku borbu za obuzdavanje proračunskog deficita i otplatu vanjskog duga, vjerojatno tražiti novac za spas proračuna od Međunarodnog monetarnog fonda“, predviđa analitičar Royal Bank of Scotland.
Timothy Ash, analitičar RBS za tržišta u razvoju, dodao je kako očekuje da će se Hrvatska i Bugarska „vrlo brzo“ obratiti MMF-u za pomoć, a prenosi Bloomberg.
„Ovisno o tome koliko će situacija biti loša, u tom bi im se mogla pridružiti i Litva“, rekao je Ash.
Bloomberg u članku o RBS-ovim crnim prognozama ponavlja svibanjsku prognozu guvernera HNB-a Željka Rohatinskog o padu hrvatskog BDP-a u 2009. za čak četiri posto, te daljnjem padu potrošnje i ulaganja.