sutra bi mogli zamoliti hep da ne isporučuje struju, jer i ovako dok isporučuje struju stvara samo velike gubitke.
ovako ne isporučuje HEP struju, ne stvara HEP gubitke, ne radi zse, mi ne stvaramo gubitke … pa ako slučajno us okrene u zeleno, nek okrenu sklopku…
i tako to sve nebrojeno puta, dok se svjetske burze crvene u hrvatskoj nema struje…a i od tih svih redukcija bi se sigurno popravio prirodni prirast … pa za koga mi gradimo ceste kad nas je sve manje i manje..ajde nejdemo u širinu…
ovakvim potezima , vjerujem bi mi na frumu mogli odraditi hrvatsku ekonomiju u 6 mjeseci..ma koji azijski tigrovi..i neznam kak se već zovu…
mi smo tako jedna mala država i ekonomija, a toliko imamo prostora za rast i toliko možemo u svemu biti prvi u regiji.. ali nažalost naša politka je uvijek protiv malih ljudi, a ti isti ljudi već 17 godina daju glasove istim ljudima koji nas konstantno zadužuju i ne daju nam zaslužene plaće, mirovine. Izgleda da je samo njima onda dobro jer da im nije tako dobro glasali bi za promjenu. A kod nas nema promjena.
nas sve treba voditi 4 dobra menađera, podjeliti hrvatsku na 4 dijela i odraditi posao..
evo ono kaj je naprimjer napisala ona švaljek i ek. instituta, pa vlada ništ nije odradila..jedino se zadužila, doma i vani i skresala proračun.
I pazi ovo smanjila potrošnju. P asad nek mi netko objasni ak smanjiš ljudima plaće i smanjiš potrošnju pa kako ćemo rasti. (bilo bi mi drago da su smanjili tamo neku extra , bezveznu potrošnju)
Nekoliko drastičnih rezova bi morali napraviti, odraditi
pa na kojim realnim temeljima bi naše tržište kapitala trebalo uopće rasti..pa ja sam se svaki dan čudio , sad dok samo ubo preko 30% , pa zašto raste , pa zašto raste..jer kod nas stvarno nema nikakvog opravdanja za bilo kakav rast
mi se nismo ni stabilizirali, a kamoli da smo počeli okretati trend… jedina je stvar da smo mi pali puno više nego kaj su pali indeksi vani
eto tolko za sad
e m moj tomek, da je burza samo brojke svaki matematičar s diplomom fakulteta (pmf ili srodni )bio bi miljarder… sve ti ti lijepo nacrtaš ali … NEBU IŠLO …
nemoj se ljutiti, lijepo je vidjeti ove stvarčice, ali to ti je tak..malo bumo računali
Ameri su za ovaj mjesec pali oko 1% big deal
Nas Crobex je pao sa 2300 na 1928 pa sami računajte
kolika je razlika
Pogledajte krivulju crobexa i Amera
Ameri u biti konstantno rastu i sad su pali 1% sa time da
če najvjerovatnije mjesec opet završiti sa rastom …
Naša burza je pala 20 % što je za dvadeset puta više
da ne spominjem da su Ameri skoro konstantno rasli u vrijeme kada je
naša burza padala…
Dok nama pričaju da je grozna kriza
benzin skače kao u doba kada krize nije bilo
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=4e0041e7-293e-40c1-8a12-95d13b0968f1
Ameri su za ovaj mjesec pali oko 1% big deal
Nas Crobex je pao sa 2300 na 1928 pa sami računajte
kolika je razlika
Pogledajte krivulju crobexa i Amera
Ameri u biti konstantno rastu i sad su pali 1% sa time da
če najvjerovatnije mjesec opet završiti sa rastom …
Naša burza je pala 20 % što je za dvadeset puta više
da ne spominjem da su Ameri skoro konstantno rasli u vrijeme kada je
naša burza padala…
Dok nama pričaju da je grozna kriza
benzin skače kao u doba kada krize nije bilo
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=4e0041e7-293e-40c1-8a12-95d13b0968f1
Kolega pa zašto ne trgujete u sad-u nego kod nas. I zasto niste spomenuli recimo koliko smo mi rasli u zadnja cca 2 mjeseca a koliko amerikanci..
Osobno ja sam uvjek za kretnju, pa bilo dole ili gore.
Zato skupljajte cash i pricekajte crobex na cca 1500 pa idemo skupa u novi djir..
Mene
ovako ne isporučuje HEP struju, ne stvara HEP gubitke, ne radi zse, mi ne stvaramo gubitke … pa ako slučajno us okrene u zeleno, nek okrenu sklopku…
Khm, khm, nekim čudom je prvi kvartal pozitivan… [lol]
Kvartalna dobit HEP-a 200 milijuna kuna
Vaš link
[/quote]
ako su ga narihtali u plus, znači da će uskoro privatizacija, vjerojatno nakon ljeta. treba počet skupljati keš, to bi mogla biti dobra prilika!
Khm, khm, nekim čudom je prvi kvartal pozitivan… [lol]
Kvartalna dobit HEP-a 200 milijuna kuna
Vaš link
[/quote]
ako su ga narihtali u plus, znači da će uskoro privatizacija, vjerojatno nakon ljeta. treba počet skupljati keš, to bi mogla biti dobra prilika!
[/quote]
nije bas vrijeme za privatizaciju….jos nije niti potvrdjen bull trend a kamoli euforija,…. [bye]
Samo nemojte nasjedati panici jer će danas i sutra fond-managerčići namjerno rušiti crobex da izazovu paniku i stjeraju crobex što bliže 1600-1700 bodova, ali to im neće koristiti ako mi mali ne nasjednemo i ne počnemo prodavati zbog pada crobexa.
Najkasnije do rkaja ljeta crobex će se opet vratiti na 1900-2000 i zato strpljenja. Ovo sad je doduše idealno za trejdere koji će se odmah na otvaranju iskrcati i kupovati jeftinije, ali ne trebamo sad svi početi trejdati jer će nam burza otići u k….
Zato čuvajte svoje dionice [smiley]